Akcijska ponuda 2024.

Egipat putovanje

Otkrijte čaroliju Egipta na putovanju uz Azur Tours! Odmorite na plažama Crvenog mora, istražite piramide u Gizi ili krstarite Nilom. Uživajte u kvalitetnom smještaju i uslugama vrhunskih vodiča | Azur Tours

Akcijska ponuda 2024.

Egipat putovanje

Otkrijte čaroliju Egipta na putovanju uz Azur Tours! Odmorite na plažama Crvenog mora, istražite piramide u Gizi ili krstarite Nilom. Uživajte u kvalitetnom smještaju i uslugama vrhunskih vodiča | Azur Tours

Azur Tours Putovanja Mediteran Egipat putovanje

Putovanje u Egipat s Azur Toursom


Prepustite se nezaboravnom putovanju u Egipat s Azur Toursom i doživite sve što ova čarobna zemlja nudi. Od opuštanja na plažama Crvenog mora do istraživanja drevnih piramida u Gizi i krstarenja Nilom, Azur Tours vam nudi putovanje koje će vam zauvijek ostati u sjećanju.

Putovanje u Egipat

Otkrijte drevnu povijest i dinamičnu današnjicu civilizacije koja traje duže od 6000 godina

Azur Tours Vam sa zadovoljstvom nudi nezaboravno putovanje u Egipat. Povijesna tura, Giza s piramidama i tajanstvenom Sfingom, drevni hramovi, krstarenje Nilom, urbana vreva Kaira ili mistika Aleksandrije, ili pak rajski odmor na pješčanim plažama Crvenog mora, za koje se kaže da imaju najljepše koraljne grebene na svijetu – što Vam god tu najviše zagolica maštu, naći ćete za Vas osobno prilagođen program u našoj širokoj lepezi putovanja u Egipat.

Zašto putovanje u Egipat s Azur Toursom?


Predstavljamo Vam neke od destinacija u Egiptu koje možete posjetiti s Azur Toursom:

Kairo

Metropola Egipta i najmnogoljudniji grad afričkog kontinenta, Kairo posjetiteljima nudi mistiku piramida i Sfinge u Gizi, Egipatski muzej s čuvenom Tutankhamonovom maskom, nebrojenim dragocjenostima te mumijama nekih od najpoznatijih faraona (učili ste o njima u povijesti – tu ih možete iskusiti uživo!), fascinantne građevine srednjevjekovnog doba, te nebrojene bazare – Egipat je i neusporediva povijesna destinacija i raj za shopping, a Kairo je uz svu vrevu kucajuće srce modernog Egipta.

Krstarenje Nilom

Nil Vas očekuje – mistična rijeka, izvor plodnosti i civilizacije Egipta od pamtivijeka, vijugava traka plavetnila obrubljena zelenilom nasred sjevernoafričke pustinje. Višednevno krstarenje Nilom na luksuznom brodu je neizostavan dio svake povijesne ture Egipta – provjerite zašto!

Luxor

Luksor ili drevna Teba je jednako ključan dio drevne civilizacije Egipta kao i piramide u Gizi, a s obzirom na množinu fascinantnih ostataka drevne arhitekture i kiparstva, možda čak još i fascinantniji. Nenadmašiva monumentalnost Amonovog hrama u Karnaku (Vatikan drevnog Egipta), Dolina kraljeva u kojoj je pronađena Tutankhamonova grobnica, te još pregršt nevjerojatnih spomenika koji svjedoče o veličini Egipta u doba faraona.

Asuan

Najjužniji metropolis drevnog Egipta, nevjerojatni hramovi na otoku Elephantine, kamenolomi iz kojih je vađen kamen za najmonumentalnije faraonske spomenike, te projekt iz dvadesetog stoljeća – najnovije “čudo" Egipta, golema brana koja je omogućila do tad nemoguće – navodnjavanje južnog Egipta. Ovdje se pustinja sasvim primiče Nilu, koji je stoga tek opšiven zelenilom palmi, uz divovske pješčane dine koje ga skoro dotiču. Pejzaž je ovdje neusporediv – raj za kontraste i fotografiranje.

U moderno doba Asuan je također i baza za izlete u Abu Simbel, jedan od najljepših hramova na svijetu, s četiri golema sjedeća kipa najčuvenijeg faraona Ramzesa II na ulazu. Ovaj hram bi danas bio duboko pod valovima akumulacijskog jezera, da nije na vrijeme rastavljen te premješten na novu lokaciju uz obalu jezera – logistička operacija koju se ne bi posramili ni najveći faraoni. Smješten tik uz južnu granicu Egipta prema Sudanu, ovaj hram je točka na “i" svake povijesne ture u Egipat.

Hurghada

Za Egipat, povijesna blaga bez premca su zapravo samo pola priče. Jer Egipat Vam još nudi i predivnu obalu Crvenog mora (tako nazvanog zbog algi koje ga povremeno doista boje u crvenu boju), s rajskim pješčanim plažama te možda najljepšim koraljnim grebenima na svijetu. Odmorite se do mile volje uz sunčanje i plivanje, uzmite masku i disalicu i uživajte u tehnikoloru najnevjerojatnijih boja egipatskog koraljnog podmorja, ili se pak odvažite na neki od aktivnijih izleta iz bogate ponude. Crveno more je dovoljno toplo za plivanje tijekom cijele godine.


Zašto posjetiti Egipat?

1. Nenadmašiva drevna kultura i povijesni spomenici: tko pomisli na drevne kulture, prvo će se u pravilu sjetiti baš Egipta. To doista nije nimalo slučajno – provjerite zašto!

2. Raznolikost ponude: drevni spomenici i dragocjenosti, gradska vreva, srednjevjekovne građevine, sukovi i bazari, kontrast plodnog Nila i pustinje, neke od najljepših plaža i šarenih koraljnih grebena na svijetu – Egipat nudi po nešto baš za svačiji ukus.

3. Shopping – suveniri, odjeća, začini, što god želite “od igle do lokomotive" – bazari Egipta su poznati širom Bliskog istoka po bogatstvu i raznolikosti (uz obavezne rituale cjenkanja).

4. Kuhinja – egzotično začinjena, bogata, na razmeđi kulinarstva Sjeverne Afrike i Bliskog istoka, uz moderne utjecaje…za svakog ponešto.

5. Gostoljubivost – Egipat turiste dočekuje još barem od doba drevne Grčke naovamo, tako da Vas tu čeka posebna gostoljubivost s tradicijom dugom barem 2500 godina.