Egipat – velika tura – iz Zagreba

Putovanje Egipat:  Alexandrija – Kairo – Piramide –  Luxor – Asuan | Pratnja izvrsnog vodiča na hrvatskom jeziku

Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu, prijevoz modernim autobusom (free wifi)


Datum putovanja: 02.01. – 10.01.2022. (garantirani polazak)

Putovanje u Egipat – program putovanja:

1. dan, 02.01.2022.      Zagreb – Kairo   

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s vodičem 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20.15h. Po dolasku u Istanbul oko 00.30h, nastavak puta za Kairo u 01.30h. Nakon slijetanja u Kairo oko 02.40h, obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2. dan, 03.01.2022.      Kairo i piramide 

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620. – 2500. g. prije Krista). Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – Khan El Khalili, gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. U večernjim satima transfer do željezničke stanice te ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

3. dan, 04.01.2022.      Kairo-Asuan

Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima moguća vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra. Večera i noćenje na brodu.

4. dan, 05.01.2022.      Asuan – Kom Ombo – Edfu  

Nakon doručka slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Haroerisu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

5. dan, 06.01.2022.      Edfu – Luxor – Dolina kraljeva

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Slijedi plovidba do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Posjet hramu u Luksoru. Večera i noćenje.

6. dan, 07.01.2022.      Luxor – Kairo               

Doručak. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Transfer do željezničke stanice te ukrcaj na vlak za Kairo.  Večera i noćenje u vlaku.

7.dan, 08.01.2022.      Kairo

Doručak u vlaku. Dolazak u Kairo te odlazak u najstariji, koptski dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nastavak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan, 09.01.2022.      Kairo – Aleksandrija – Kairo

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Aleksandrije. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom. Grad je kao sjedište Ptolemejevića, koji su tad vladali Egiptom, brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Grad je poznat po staroj i novoj Aleksandrijskoj knjižnici koja je bila najveća u antičko vrijeme, kao i po svom svjetioniku (jedno od sedam čuda antičkog svijeta). Povratak u hotel, večera i noćenje.

9., 10.01.2022.      Kairo – Zagreb

Raniji doručak. Slijedi transfer do zračne luke i nakon obavljenih formalnosti, povratni let za Zagreb 09.30 h preko Istanbula. Dolazak u Zagreb oko 19.20h.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi :  7.790 kn

First minute cijena aranžmana po osobi : 7.490 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 1.990 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  1.690 kn

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

 

Putovanje Egipat – cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage, max 23kg), vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje/doručak i 2 polupansiona u hotelu 5* u Kairu, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, 2 polupansiona u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćnih vožnji vlakom, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom (free wi-fi), razglede i ulaznice prema programu, troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje: obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 1990 kn, doplata po želji za jednokrevetnu sobu 1.690 kn, po želji doplata za paket putnog osiguranja,

obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice 40 USD, za troškove ulazne egipatske vize 35 USD (putovnica mora vrijediti min. 6 mjeseci od ulaska u Egipat)

U putovnici morate imati jednu praznu stranicu za ulaznu vizu – vizu plaćate i dobivate na ulazu u zemlju.

Fakultativni izleti iz Asuana (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

Hram Philae – 35 eur; Nubijsko selo – 35 eur; Abu Simbel – 120 eur

 

Putovanje Egipat – NAPOMENA:

Kategorizacija smještaja odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

 

TRENUTNO PRIMJENJIVI UVJETI ULAZA U EGIPAT:

Imunizirane osobe

Osobama koje su u cijelosti imunizirane je dopušten ulazak 14 dana nakon primitka posljednje predviđene doze jednog od cjepiva odobrenog od strane Svjetske zdravstvene organizacija i egipatskih vlasti. Odobrena cjepiva su: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Sputnik, Johnson & Johnson.

Neimunizirane osobe:

Nemuniziranim osobama je dopušten ulazak uz predočenje negativnog nalaza PCR testiranja u kojem razdoblje od izuzimanja uzorka do ulaska u Egipat nije dulje od 72 sata. Nalaz treba biti na arapskom ili engleskom jeziku. Djeca mlađa od 6 godina izuzeta su od ove mjere. Nalazi ID Now, PCR-NAA, Antigen, IGg-IGm testiranja nisu prihvatljivi za ulazak u zemlju.

Samo putnici koji stižu u zračne luke Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurghada i Marsa Alam mogu napraviti PCR test po dolasku u jednu od spomenutih zračnih luka (test izvršava predstavnik egipatskog Ministarstva zdravstva, cijena 30 USD).

Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Informacije o trenutnim mjerama za ulazak u RH pogledajte na sljedećem linku: https://www.koronavirus.hr/privremena-zabrana-i-ogranicenje-prelaska-preko-granicnih-prijelaza-rh/733  i http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/egipat,29.html

 

Putovanje Egipat  – predviđeni raspored letova:

TK 1056  02JAN  ZAGIST 2015 0030,  TK 692   03JAN  ISTCAI   0130 0240

TK 691  10JAN  CAIIST   0930 1255,  TK 1055   10JAN  ISTZAG   1910 1920

Naša preporuka