Egipat

Egipat putovanje, krstarenje Nilom od Luxora do Asuana, Kairo, Sakkara i Hurghada

 Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu, prijevoz

modernim autobusom s besplatnim internetom!

Datum putovanja: 12.-19.02.2022. (garantirani polazak)


1. dan, Ljubljana – Hurghada 

Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije polaska. Nakon obavljenih formalnosti, let za Hurghadu. Slijetanje u Hurghadu, transfer do hotela 5*. Smještaj i slobodno vrijeme za odmor . Večera i noćenje.

2. dan, Hurghada – Luxor – Dolina kraljeva

Nakon doručka, autobusni transfer do Luxora (nekadašnje Tebe koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) te razgled Doline kraljeva. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Ručak na brodu. U nastavku programa slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine, večera i noćenje. Plovidba prema Edfu.

3. dan, Edfu – Kom Ombo – Asuan 

Nakon doručka slijedi vožnja kočijama do hrama boga Horusa, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba te razgled hrama posvećenog bogovima Sobeku i Haroerisu. Plovidba prema Asuanu, večera i noćenje na brodu.

4. dan, Abu Simbel (fakultativni izlet)

Fakultativni izled autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Ručak. U poslijepodnevnim satima vožnja po Nilu fellucama, tradicionalnim brodovima na jedra. Večera i noćenje na brodu.

5. dan, Asuan – Kairo

Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Ručak, odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocijen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio je najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. U popodnevnim satima ukrcaj u vlak i noćna vožnja prema Kairu. Večera i noćenje u vlaku.

6. dan, – Kairo

Doručak u vlaku, dolazak u Kairo, glavni grad Egipta i najveći grad u Africi. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620. – 2500. g. prije Krista). U nastvaku programa vožnja do Sakkare – prostranog drevnog staroegipatskog groblja koje je služilo kao nekropola Memfisu, nekadašnjoj drevnoj prijestolnici Egipta. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, Kairo – Hurghada 

Doručak. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tamo se, između ostalog, nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – Khan El Khalili, gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Potom slijedi vožnja do Hurghade modernim autobusom (free wifi). Po dolasku u Hurghadu, smještaj u hotel i večera. Odmor do transfera u zračnu luku oko pola noći.

8. dan, Hurghada – Ljubljana

Povratni let za Ljubljanu 02.30-05.30

First minute cijena aranžmana po osobi…..5.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:  6.490 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

 

Popust za treći ležaj : za odrasle nema popusta, za djecu popust na upit

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Hurghada-Ljubljana (moguće presjedanje u Budimpešti)
 • 1 komad prtljage od 20 kg po osobi
 • vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 2 polupansiona u hotelu 5* u Hurghadi
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Luxor – Asuan
 • 1 polupansion i noćnu vožnju vlakom na relaciji Asuan – Hurghada
 • 1 polupansion u Kairu u hotelu 5*
 • sve transfere modernim klimatiziranim autobusom (free wi-fi) po programu
 • razglede prema programu
 • troškove organizacije putovanja

Egipat putovanje – Važno! Organizator pridržava pravo promjene redoslijeda izvođenje programa.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe – 1.090 kn
 • Obavezna doplata ukoliko putujete sami – jednokrevetna soba/kabina/kupe – 1.690 kn
 • Obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice – 40 USD
 • Viza za Egipat – 35 USD (putovnica mora vrijediti min. 6 mjeseci od ulaska u Egipat)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – preporučujemo!

 

Fakultativni programi – plaćanje na licu mjesta (obavezna rezervacija, min. 10 putnika):

 • Hram Philae – 35 eur
 • Nubijsko selo – 35 eur
 • Abu Simbel 120 – eur

 

Viza za Egipat: Potrebna

Viza za Egipat je potrebna/obavezna i organizator putovanja će putnicima posredovati u vađenju vize, a bit će im uručena na dan dolaska u Egipat od strane pratitelja putovanja. Preporučujemo putno zdravstveno osiguranje.

 

Egipat putovanje – predviđeni raspored letova 

Ljubljana – Hurghada            06.30-11.30

Hurghada – Ljubljana            02.30-05.30

Napomene: Kako se koriste charter letovi, moguće su promjene u vremenima letova od prvotno objavljenih. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te je u pravilu slabija od europske kategorizacije. Raspored obilazaka je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

TRENUTNO PRIMJENJIVI UVJETI ULAZA U EGIPAT:

Imunizirane osobe

Osobama koje su u cijelosti imunizirane je dopušten ulazak 14 dana nakon primitka posljednje predviđene doze jednog od cjepiva odobrenog od strane Svjetske zdravstvene organizacija i egipatskih vlasti. Odobrena cjepiva su: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Sputnik, Johnson & Johnson.

Neimunizirane osobe:

Nemuniziranim osobama je dopušten ulazak uz predočenje negativnog nalaza PCR testiranja u kojem razdoblje od izuzimanja uzorka do ulaska u Egipat nije dulje od 72 sata. Nalaz treba biti na arapskom ili engleskom jeziku. Djeca mlađa od 6 godina izuzeta su od ove mjere. Nalazi ID Now, PCR-NAA, Antigen, IGg-IGm testiranja nisu prihvatljivi za ulazak u zemlju.

Samo putnici koji stižu u zračne luke Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurghada i Marsa Alam mogu napraviti PCR test po dolasku u jednu od spomenutih zračnih luka (test izvršava predstavnik egipatskog Ministarstva zdravstva, cijena 30 USD).

Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Informacije o trenutnim mjerama za ulazak u RH pogledajte na sljedećem linku: https://www.koronavirus.hr/privremena-zabrana-i-ogranicenje-prelaska-preko-granicnih-prijelaza-rh/733  i http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/egipat,29.html

 

Plaćanje: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dan prije puta ili u ratama.

 

Egipat putovanje – korisne informacije: 

Egipćani su općenito druželjubivi i susretljivi, međutim, egipatski trgovci nerijetko su previše uporni pa Vam savjetujemo da ne pokazujete interes za predmete koje ne želite kupiti.

Cjenkanje je obavezno – to je dio egipatske i arapske kulture; egipatski će vam trgovac dati početnu cijenu znatno veću od one po kojoj je spreman prodati određeni suvenir.

Službeno ime: Arapska Republika Egipat

Broj stanovnika: oko 97.550.000
Glavni grad: Kairo
Jezik: arapski
Religija: muslimani 90%, kopti kršćani 10%

Vremenska razlika: +1

Novčana jedinica: egipatska funta (EGP), 1 EGP = 0,4 HRK
Kupovina: na bazarima i u trgovinama nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, tepisi, proizvodi od kože, ružino ulje, papirus, začini i razni suveniri. Kultura nalaže da se pri kupnji cjenka.

Odjeća i obuća: Zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći (ovisno o dobu godine) predlažemo odijevanje u slojevima, te topliju odjeću za večeri. Preporučujemo udobnu sportsku obuću.

Egipat putovanje – hrana i piće: egipatska kuhinja temelji se na jelima od povrća, tj. namirnica koje rastu iz zemlje. Koshari, mješavina riže, leće, i makarona nacionalno je jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames – jelo od sušenog boba. Bob se također koristi i za pripremanje falafela koji je izvorno nastao u Egiptu i proširio se na druge dijelove Bliskog Istoka. Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Napon struje: 220V
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: Orange, Vodafone, Telecom Egypt

Pozivni broj zemlje: +20
Korisna web stranica: http://www.egypt.travel/
Egipat putovanje – klimatske osobine:  U Egiptu prevladava suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava mediteranska. Ondje zimi padne nešto kiše (150 – 200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu), a pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja česta je pojava hamsina, vrućeg vjetra iz Libijske pustinje.


Egipat putovanje – minimum prijavljenih putnika: 20

Naša preporuka