AzurTours > Novosti > Novosti sa Kronplatza za zimu 2019/2020

Novosti sa Kronplatza za zimu 2019/2020

Italija

Skijanje

Provjerite našu ponudu smještaja na skijalištu Kronplatz: kliknite ovdje


Pogled od 360 °

Kronplatz – poznato skijalište koje se u srcu doline “Val Pusteria – Pustertal”. Ova moćna planina između Brunica, San Vigilia i Olanga ima 32 moderne uspinjače koje serviraju 119 km ski staza, prilagođenih kako početnicima tako i iskusnim skijašima. Kronplatz-ov najjači adut je panoramski pogled od 360 °, gdje gosti mogu uživati ​​u pogledu na Dolomite (UNESCO-vu prirodnu svjetsku baštinu) i na dio Zillertal Alpi.

Povezanost skijališta u dolini Pusteria i povezanost sa Drei Zinnen i Alta Badia

Skijalište Kronplatz povezano je željezničkom mrežom. Zaljubljenici u zimske sportove mogu direktno sa ski staze i žičare u Perca-Perchi na željezničku stanicu Ried, koja je udaljena svega par koraka. Od zimske sezone 2014/15 Val Pusteria – Pustertal Ski Express vozi skijaše svakih sat vremena do skijališta Sexten Dolomites (Drei Zinnen) koji se također nalazi u dolini “Val Pusteria – Pustertal”. Za strastvene skijaše to znači da samo jedna skijaška karta (Dolomiti Super Skipass) otvara vrata nevjerojatnih 200 kilometara staza. Za strastvene skijaše to znači jedan ski pass (Dolomiti Superski) koji otvara vrata za nevjerojatnih 200 km ski staza.
Također za skijaše koji žele još više staza, od ski žičare Piculin (Kronplatz), voze autobusi svakih 20 minuta u Sompunt (Sponata) u Alta Badiji i dalje prema Corvari, gdje se direktno mogu priključiti na ski kompleks Sella Ronda.

Jedinstvenost Kronplatza:

Skijalište Kronplatz jedno je od rijetkih u cijelim Alpama s ukupno pet crnih staza. Epska imena staza poput: Sylvester, Herrnegg, Pre da Peres, Erta i Piculin,  s ukupnom duljinom od 22,5 km i gotovo 4,000 metara visinske razlike, predstavljaju skijaški izazov svim obožavateljima Kronplatza.

Muzeji na vrhu Kronplatza

Muzej Messner Mountain MMM Corones – rad je poznatog planinara Reinholda Messnera – koji je nedavno otvoren na samom vrhu Kronplatza, nudi uvid u tradiciju, povijest i metode planinarenja. Jedan od najdojmljivijih atrakcija su otvoreni izlazi na viseće platforme koje nude zadivljujući pogled na Dolomite (koji su proglašeni 2009. UNESCO svjetskom prirodnom baštinom).

The LUMEN – muzej planinske fotografije: također smješten na vrhu Kronplatza, ukupno 1800 m² je posvećeno planinskoj fotografiji. Na četiri kata LUMEN nudi mogućnost doživljavanja povijesti planinske fotografije od njenih početaka do danas, kao i prikazivanje umjetnosti planinara iz cijelog svijeta.

Zabava

Snowpark se nalazi između ski staza Belvedere i Plateau na nadmorskoj visini od 2230 m, te pruža adrenalinsko zadovoljstvo kako početnicima, tako i profesionalcima. Park ima “Easy Line”, “Medium Rail Line” i “Medium Kicker Line” , te posebno bi naglasili “Family Fun Line” dizajniranu stazu, posebno za djecu i obitelji.

Za sve skijaše željne dobre Apres ski zabave, naša preporuke su svakako barovi u Riscone-u: “K1” ili “GiggerAlm”. “Tenne” u Riscone-Reischachu i après ski restoran “Gassl” u dolini Valdaora-Olang također su popularna mjesta za druženja i zabavu.

Dvije opcije ski karata:

 • Ski karta “Skirama Kronplatz” vrijedi za skijalište Kronplatz, 119 km ski staza i 32 žičare
 • Ski karta “Dolomiti Superski” vrijedi za 12 najljepših skijališta u Dolomitima (uključujući Kronplatz), ukupno preko 450 žičara i 1200 km skijaških staza.

Skijalište Kronplatz jedno je od rijetkih u cijelim Alpama s ukupno pet crnih staza. Epska imena staza poput: Sylvester, Herrnegg, Pre da Peres, Erta i Piculin,  s ukupnom duljinom od 22,5 km i gotovo 4,000 metara visinske razlike, predstavljaju skijaški izazov svim obožavateljima Kronplatza.

Novosti za zimu 2019/2020

Planiramo inovacije i za nadolazeću zimsku sezonu. Jednu od posljednje dvije nevezive sjedežnice zamijenit će žičara. Planinska i dolinska postaja žičare Rara bit će obnovljena i repozicionirana. Nove kabine s 10 putnika pružaju veću udobnost i sigurnost.

Kvalitativna poboljšanja

 • poboljšanje naprava za umjetno zasnježavanje
 • proširenje ski staza
wisthaler.com 19 01 IDM Kronplatz HA2 9090 1024x683 - Novosti sa Kronplatza za zimu 2019/2020

Podaci i činjenice:

Kabinske žičare:
6 osoba: 3
8 osoba: 9
10 osoba: 6
12 osoba: 3
15 osoba: 1

Sjedežnice:
6 osoba: 3
4 osobe: 1

Vučnica: 6

Ukupan broj žičara: 32

Podaci o skijalištu:

 • Površina skijališta: 476 ha
 • Pripremljene skijaške staze: 119 km
 • Skijaške padine na snijegu: 100%
 • Ukupna dužina žičara: 47 km
 • Ukupna visinska razlika: 12.400 m
 • Transportni kapacitet/sat: 71.721 osoba
 • Uređaji za umjetno zasnježavanje: 600
 • Mehanički uređaji za pripremu: 34
 • Planinske kolibe – Ski barovi: 40
 • Škole skijanja: 8, instruktori skijanja: 311
 • Mjesta za iznajmljivanje skija: 27
 • Dječji vrtići na snijegu: 5
 • Osvijetljene skijaške staze: 3,4 km
wisthaler.com 19 01 IDM Kronplatz HA2 0290 1024x683 - Novosti sa Kronplatza za zimu 2019/2020