Cerkno

Cerkno – Skijanje Slovenija

Skijalište je odlično za početnike ili obitelji sa malom djecom, jer su staze široke i dobro uređene, a tu su i pokretne trake, ograđeni dio i vrtuljak za najmlađe. Na glasu je kao najmodernije skijalište u Sloveniji!

Na vrhu skijališta, kraj gornje postaje šesterosjedežnice Počivalo uređena je i dječja brvnara u kojoj radi vrtić te se u njemu djeca mogu ostaviti na čuvanje.

Staze su uglavnom plave i crvene, uz jednu vrlo kratku crnu.  Sve staze su međusobno dobro povezane. Slabiji skijaši, pješaci i mala djeca mogu se i spustiti do podnožja i parkirališta sjedežnicom. U sklopu skijališta nalazi se uređeni snow park te staze za skijaško trčanje.

Skijalište nudi mogućnost individualnih te grupnih ski tečajeva i vikend-paketa. Postoji mogućnost najma opreme. Moguće je unajmiti i bord, dječju opremu te sanjke. U istom prostoru smješten je i servis tako da na licu mjesta možete popraviti eventualna oštećenja ili obaviti servis opreme, a dostupan je i brzi servis koji se radi u svega 15-20 minuta.

Na vrhu se nalazi moderni restoran Alpska Perla. Ugodnom ambijentu doprinosi kamin, ljubazno osoblje i velika terasa sa panoramskim pogledom,  a hrana je pristupačnih cijena.

 Ukoliko na skijalište ne idete autobusom, krenite dovoljno rano. Naime, postoje dva parkirališta, svako na svojoj strani brda. Jedno je u podnožju četverosjedežnice Brdo i na njega se stiže iz pravca Železnika. Drugo je u podnožju šesterosjeda Počivalo i na njega se stiže iz pravca samog mjesta Cerkno odnosno iz Škofja Loke.

U podnožju skijališta, malo je i slikovito mjesto Cerkno u kojem se nalazi i istoimeni hotel čije goste do 10 km udaljenog skijališta dva puta dnevno prevozi ski bus. Hotel ima odličan wellness centar i saune.

skijanje slovenija 1024x149 - Cerkno

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor na Cerknom!

Sadržaji

  • 8 km
  • 8 km
  • 2 km
  • 1
  • 2
  • 6