Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje skijanje - najpoznatije po "Zlatnoj lisici", nudi odličan smještaj na skijalištu, wellness centre i najdužu stazu za noćno skijanje.

Skijaške staze
Lake staze - Plave staze:
23 500 m
Početničke staze - Zelene staze:
m
Staze srednje težine - Crvene staze:
13 000 m
Teške staze - Crne staze:
5 000 m
Staze za skijaško trčanje:
m
Žičare
Vučnice:
16
Sjedežnice:
5
Kabinske žičare:
1
Gondole:
Zračni tramvaj:

Mariborsko Pohorje skijanje – najveći je skijaški centar u Sloveniji 250 ha. Odlična skijališta, izvrsni wellness & spa centri, prekrasna priroda i neposredna blizina Maribora. Tek sat vožnje od Zagreba i pet sati vožnje od Splita. Na samo skijalište – predio Bolfenk (1042 m) može se stići vlastitim automobilom, a prometuje i ski bus.

Tu se nalazi poznata staza Radvanje na kojoj se održava Zlatna lisica, natjecanje u slalomu i veleslalomu za skijašice u Svjetskom kupu. Staza je osvjetljena i pruža mogućnost najduljeg noćnog skijanja u Sloveniji, 10 km. Nova kružno-kabinska žičara, 16 vučnica, 5 sjedežnice. Snježna garancija 100 dana u sezoni. 95% zasnježivanje. Skijaške staze za početnike i najzahtjevnije skijaše – 43 km staza na n.v. od 325 do 1327 m.

Za skijaško trčanje uređuje se 27 km staza: Skijaško trčanje na Arehu – karta.

Dječji skijaški poligon, zabava na snijegu za djecu. Zabavne igre na snijegu: vožnja “pležuhima”, hodanje s bakljama, “krpljanje”. Skijaški poligon s mjerenjem vremena. Iznajmljivanje kvalitetne skijaške opreme.

Na skijalištu se nalazi nekoliko hotela, od onih luksuznih sa wellness centrima do pristupačnijih. Također je moguć smještaj i u apartmanima tik uz stazu. Blizina grada Maribora nudi niz opcija za zabavu poslije skijanja – restorane, kino, diskoteke, shopping centre i dr. Zbog blizine isplativa je destinacija za vikend skijanje.

Iako je turistička ponuda ogromna, Pohorje je sačuvalo svoje prirodne ljepote, brojne botaničke i kulturne znamenitosti, kao i etnološke posebnosti.

Naša preporuka

Vidi cijelu ponudu