Civetta

Civetta – Skijanje  Italija

Bilo koji ljubitelj planina, pa i najzahtjevniji, ne bi mogao niti sanjati nešto ljepše  od panorame Civette: mala romantična sela uronjena u fascinantni krajolik gotovo nedirnute prirode i okružena najljepšim vrhovima Dolomita. Ništa se ne može usporediti sa prizorom zalaska sunca kada planine počinju poprimati crvenu boju…..

Vrhovi koji se uzdižu u najrazličitijim oblicima nisu mamac samo za penjače. Između vrhova, kroz šumovite obronke protežu se odlično uređene skijaške staze. Sezona traje od prosinca do travnja.

Civetta je odlična za obiteljsko skijanje, većina od 80 km staza prikladna je za početnike. Iskusni skijaši naći će nekoliko crnih staza, a najbolja od njih je Foppe pista na kojoj se održavaju utrke spusta Svjetskog kupa.

Dva su odlično pripremljena snow parka – Allege Central Park i Zoldo snow park. Raj za snowbordere i slobodne skijaše. Val di Zoldo nudi noćno skijanje.

Civetta je poznato skijalište po jednoj od najljepših staza za noćno skijanje, te, što se vrlo rijetko može pronaći, i po noćnom snow parku. Prvom takvom u sustavu Dolomiti Superski! Staze koje se spuštaju u Zoldo potpuno su osvjetljene, baš kao i snow park s pripadajućom sjedežnicom, a dodatni izazov je taj što su crvenog i crnog karatkera, zaista lijepe za vožnju te ukupne duljine 5km. Noćno skijanje radi četvrtkom, petkom i subotom, od 19:30 h do 23h.

Bogata je ponuda restorana u selima ili na stazi, apres-ski,  održavaju se mnogi freestyle eventi.

Alleghe je šarmantno planinsko selo koje osim pogleda na veličanstvenu planinu Civetta, leži uz obalu jezera. Omiljeno je turističko mjesto iz kojeg imate pristup na uvijek savršeno uređene skijaške staze.

Selva di Cadore nalazi se u sunčanoj Fiorentina dolini. Malo romantično Ladinsko selo spektakularnog pogleda na Dolomite sa jedne strane a sa druge na Marmoladu i njezin glečer. Tradicija, sport i kultura daju snažno obilježje dolini. Idealno odredište za sve koji traže mir i tišinu te blizinu prirode.

Civetta je udaljena 450 km od Zagreba (via Ljubljana – Trst – Venetto) ili 470 km (via Ljubljana – Villach – Lienz – Cortina d’Ampezzo)

 

skijanje italija

 

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor na Civetti!

Sadržaji

  • 28 km
  • 36 km
  • 8 km
  • 1
  • 9
  • 10
  • 3