AzurTours > Novosti > Putovanje u Portugal – 5 razloga zašto posjetiti ovu zemlju

Putovanje u Portugal – 5 razloga zašto posjetiti ovu zemlju

Europske destinacije

PUTOVANJE U PORTUGAL

Ova zemlja idealna je za ljubitelje putovanja željne zabave, dobre hrane, vina i opuštenosti.

Putovanje u Portugal zvuči primamljivo, pogotovo kad se uz njega veže i doček nove godine. Ova zemlja idealna je za ljubitelje putovanja željne zabave, dobre hrane, vina i opuštenosti. Koliko je ova zemlja popularna govori nam brojka da se 13 milijuna turista odluči za putovanje u Portugal, a rado se vraćaju ponovno u istraživanje novih mjesta ove vesele zemlje.

Donosimo vam 5 razloga zašto posjetiti ovo mjesto za novu godinu!

1. LISABON

Putovanje u Portugal ne može proći bez posjete glavnom gradu u kojem živi preko 600 000 stanovnika – Lisabonu. Grad koji je spoj povijesti i moderne užurbanosti poznat je po šarenim ulicama, žutim tramvajima, cvijećem i četvrti Belem u kojem se nalazi prekrasni bijeli dvorac. Ljubitelji zabave uživat će u mnoštvo restorana, noćnom životu, tavernama, kafićima i barovima – što ga čini idelanim mjestom za doček nove godine.

2. INSPIRACIJA ZA HARRY POTTER KNJIGE

J.K. Rowling se 1991. godine preselila u Porto – jedan od najljepših gradića u Portugalu s pozitivnom energijom, dobrom hranom i pićem te posebnim bojama, kako bi predavala engleski jezik. Portugal je tako postao vječna inspiracija za sage knjiga Harry Potter. Autorica je u Portu provodila brojne sate u Café Majestic i Palácio de Cristal (Crystal Palace), a raskošna knjižara Livraria Lello, bila je inspiracija za stvaranje knjižnice Hogwarts.

3. VINO

Portugalci drže do tradicije, a tradicija koja se nastavila sve do danas je proizvodnja vina. Portugalska vina jedna su od najcjenjenijih vina u svijetu zbog izvrsnog okusa i bogate kvalitete, a danas su 12. zemlja po redu po proizvodnji vina.

4. POVIJEST

Portugal – zemlja s 10 milijuna stanovnika s jedne strane okružena je Atlantikom, a s druge strane Španjolskom granicom. Ime joj potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka. U 16. stoljeću Portugal je bio svjetska pomorska sila, a pod svojom je upravom držao brojne kolonije od Brazila, preko afričkih kolonija, pa do Azije. Posjetom ovoj zemlji osjetit ćete spoj povijesti sa svih dijelova svijeta.

5. FADO

Fado – glazbeni žanr okarakteriziran tužnim melodijama i tekstovima, najčešće o moru i životu siromašnih nalazi se na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine. Putovanje u Portugal ne može proći bez odlaska na mjesta gdje se izvodi Fado.

PUTUJTE U PORTUGAL S NAMA

Zadnja sjedala u prodaji!

  • garantirani polazak
  • zadnja sjedala u prodaji
  • nova godina
  • 5 dana

Krenite s nama na putovanje, a ponudu provjerite na LINKU.