Tunis i okolica

Lučki grad smješten na jezeru Tunis, na sjeveroistoku zemlje, procvat doživljava za vrijeme dinastije Hafsidov, kada je postao glavni grad i važno trgovačko središte. Danas je Tunis trgovačko i upravno središte u kojem se nalazi stari dio s Medinom i mnoštvom uskih ulica i trgovina s tradicionalnom berberskom ponudom i moderni dio kojeg obilježava europska arhitektura. Trećeg punskog rata i u potpunosti ga srušili te izgradili novi prema svojim mjerilima, čije ruševine postoje na prostoru današnje Kartage. Arheološki lokalitet Kartage nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

KARTAGA (CARTHAGE)

Fenički “Qart-Hadašt”, što u prijevodu znači novi grad. Kartaga je bila antički grad i država na sjevernoj obali Afrike. Nalazi se blizu današnjeg glavnog grada Tunisa. Zbog njezina bogatstva i važnosti, Kartagu su još nazivali draguljem Sredozemlja. Prema tradiciji i legendi, grad je osnovala fenička kraljica Didona početkom 9. stoljeća pr. Kr. Zbog svog strateškog položaja, Kartaga je nadzirala trgovinu i trgovačke rute cijelog Sredozemlja. U vrijeme Feničana na području današnje Kartage nalazila se najljepša i najbogatija morska luka, no 146. pr. Kr. Rimljani su osvojili grad za vrijeme Trećeg punskog rata i u potpunosti ga srušili te izgradili novi prema svojim mjerilima, čije ruševine postoje na prostoru današnje Kartage. Arheološki lokalitet Kartage nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

GAMMARTH

Mjesto Gammarth je luksuzna turistička zona. Nalazi 15 km sjeverno od glavnog grada Tunisa, u zaljevu Cotes de Carthage. Nakon proglašenja neovisnosti Tunisa iz malog ribarskog mjesta se razvilo u luksuzno turističko područje s prestižnim hotelima, trgovinama i luksuznim vilama. U neposrednoj je blizini atraktivnog turističkog mjesta Carthage i plavobijelog gradića Sidi Bou Said.

SIDI BOU SAID

Slikovito mjesto nalazi se na brežuljku.  S njega se pruža veličanstven panoramski pogled na ostatke drevne Kartage i na tuniški zaljev. Francuski barun Rodolphe d’Erlanger stigao je u ovo malo ribarsko mjesto 1912. godine. Izgradio je palaču i kao slikar i ljubitelj glazbe otvorio vrata brojnim umjetnicima koji se u plavo-bijelom gradu okupljaju i danas.

 

FIRST MINUTE CJENIK

*ZA REZERVACIJE 01.05.-15.05.2022.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Tunis (Monastir/Enfida) – Ljubljana, zrakoplovne pristojbe, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, smještaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge, asistenciju predstavnika na destinaciji na hrvatskom ili slovenskom jeziku, organizaciju putovanja i jamčevinu.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: turističku taksu – plaćaju sve osobe iznad 12 godina – taksa se plaća na licu mjesta u hotelu – cijene: 3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*, 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju; fakultativne izlete te obroke, transfere i usluge koje nisu navedene u programu; putno osiguranje (preporučamo); transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb, parking u zračnoj luci Ljubljana, troškove osobne prirode.

 

Uvjeti ulaska u Tunis:

od 15.02.2022. vrijede novi uvjeti za ulaz u Tunis.

Testiranje više nije potrebno za osobe koje su primile dvije doze cjepiva. Obavezno je pri ulazu u Tunis pokazati dokaz o primljenim cjepivima – važeći EU Covid pass.

Sve osobe starije od 6 godina, koje nisu cijepljene s dvije doze, moraju imati negativan PCR test (ne stariji od 48 sati) ili brzi antigenski test (ne stariji od 24 sata) na engleskom jeziku s QR kodom.

Svi putnici moraju ispuniti Health declaration form koji predaju zdravstvenom osoblju po dolasku u zračnu luku u Monastiru.

 

VAŽNO: 

 • Polasci na kontinentalni Tunis su predviđeni svakog utorka iz Ljubljane od 24.05. do 25.10.2022. (zadnji polazak).
 • Moguća rezervacija samo zrakoplovne karte (na upit); cijena tjedne povratne zrakoplovne karte iznosi 2.389 kn po osobi; djeca 2-12 godina 1.869 kn
 • Cijene u cjeniku su po osobi u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja (osnovni tjedan).
 • Rezervacije na 14 noćenja na upit.
 • Prvi i zadnji dan programa namijenjeni su dolasku i odlasku sa destinacije (zračni prijevoz, transferi).
 • Organizator putovanja ne odgovara za kašnjenja zrakoplova.
 • Putnici su dužni upoznati se s Programom putovanja i Općim uvjetima putovanja koji su dio Ugovora o putovanju.
 • Mogućnost plaćanja parkinga u zračnoj luci Jože Pučnika, Ljubljana po povlaštenoj cijeni: na upit.
 • Mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb. Cijena na upit.
 • putovnica mora biti važeća najmanje 4 mjeseca od povratka sa putovanja 
 • polasci nisu garantirani dok se ne ostvari dovoljan broj putnika. Za svaki garantirani polazak dobit ćete obavijest. Negarantirani polazak uključuje mogućnost otkaza putovanja, promjene zračne luke ili datuma putovanja.
 • Molimo provjerite uvjete ulaska u Tunis vezane uz Covid-19!

 

Napomena:

Nevažeće putne isprave ne obavezuju Azur tours d.o.o. te se primjenjuju Opći uvjeti putovanja organizatora. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (www.mvp.hr).

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U slučaju kasnog dolaska zrakoplova (noću ili u ranim jutarnjim satima) gosti nemaju pravo na povrat jednog noćenja, pošto se broj noćenja ne mijenja. Za noćenje se smatra vrijeme od približno 11.00 do 11.00 sljedećeg dana (ovisno o kućnom redu). Treba uzeti u obzir da turistički aranžman započinje odlaskom zrakoplova i da u zrakoplovu svaki putnik u pravilu već dobije po jedan obrok. Isto važi i za rane odlaske iz hotela (npr. prije 8 sati ujutro) Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred put. Putnici će dobiti točan raspored leta najkasnije 3 dana pred polazak.

Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni (6., 7., 8. mj.) bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama.

Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova.
U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaske iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća. Prema međunarodnim pravilima gost je dužan napustiti hotelsku sobu do 12.00 sati (Većina hotela ima poseban prostor za odlaganje prtljage i preodjevanje.)


Šifra aranžmana: 11

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka