Otok Djerba

Otok Djerba (poznata još pod nazivom Jerba) je jedan od malobrojnih otoka sjeverne Afrike, smješten u zaljevu Gabes na jugoistoku Tunisa. Otok je poznat po uzgoju maslina i datulja, lovu na hobotnice i spužve, te izradi predmeta od vune i keramike. Postao je i popularna turistička destinacija zahvaljujući prekrasnim plažama i međunarodnoj zračnoj luci. Na otoku Djerbi se još uvijek govori berberskim jezikom. S kopnom je povezan mostom koji je dug gotovo 6 km. Sam otok je dug oko 27 km, a širok oko 26 km. Drugi grad otoka Djerba po veličini i važnosti je
Midoun s mnogobrojnim hotelima, golf terenima i najljepšom plažom. Glavna luka otoka je Ajim, mjesto koje je poslužilo kao lokacija za snimanje filma Star Wars. Površina otoka Djerbe je oko 510 km².

HOUMT SOUK

Naselje je nastalo na temeljima drevnog antičkog grada Gerba, kako se u vrijeme vladavine Rimljana zvao i otok. Houmt Souk (Hawmat alSūq) sa 60.000 stanovnika, najvažniji je i najveći grad na otoku Djerbi. Nalazi se uz more, a formiran je oko prekrasnog i živahnog mjesta za trgovanje; ima mnoštvo trgovina i lokalnih proizvoda.

MIDOUN

Grad se slovi kao najvažnije turističko središte otoka. Predstavlja početak turističke zone sa širokim rasponom trgovina i tržnica, gdje će Vas gostoljubivi mještani naučiti kako se cjenkati. Uputite se u Midoun u petak i iskoristite dan za kupovanje po super cijenama na suku ili odaberite jedan od restorana te uživajte u domaćim specijalitetima i različitim okusima.

 

FIRST MINUTE CJENIK

*Ultra first minute cjenik vrijedi do opoziva ili do popunjenosti kapaciteta.

 

Cijena aranžmana uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Ljubljana – Djerba – Ljubljana, zrakoplovne pristojbe, smještaj u odabranom terminu u trajanju 8 dana/7 noćenja, uslugu navedenu pored hotela, predstavnika na destinaciji, organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Turističku taksu – plaćaju sve osobe iznad 12 godina – taksa se plaća na licu mjesta u hotelu – cijene: 3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*, 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju; transfer do Ljubljane (mogućnost povratnog transfera Zagreb – Ljubljana – Zagreb uz doplatu), parking u zračnoj luci Ljubljana, fakultativne izlete, putno osiguranje (preporučamo), troškove osobne prirode, usluge koje nisu navedene u programu.

 

Važno:

– Polasci na otok Djerbu su predviđeni svake srijede iz Ljubljane od 16.06. do 27.10.2021. (zadnji polazak).

– zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

– rezervacije na 14 noćenja na upit

– putovnica mora biti važeća najmanje 4 mjeseca od povratka sa putovanja 

– mogućnost plaćanja parkinga u zračnoj luci Jože Pučnika, Ljubljana po povlaštenoj cijeni: 280 kn/vozilo/8 dana; 450 kn/vozilo/15 dana (vrijedi isključivo za uplate preko agencije).

– mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb po cijeni od 350 kn po osobi za povratni transfer (garantirano za min. 6 prijavljenih osoba).

– polasci nisu garantirani dok se ne ostvari dovoljan broj putnika. Za svaki garantirani polazak dobit ćete obavijest. Negarantirani polazak uključuje mogućnost otkaza putovanja, promjene zračne luke ili datuma putovanja.

 

Napomena:

Nevažeće putne isprave ne obavezuju Azur tours d.o.o. te se primjenjuju Opći uvjeti putovanja organizatora. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (www.mvp.hr).

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U slučaju kasnog dolaska zrakoplova (noću ili u ranim jutarnjim satima) gosti nemaju pravo na povrat jednog noćenja, pošto se broj noćenja ne mijenja. Za noćenje se smatra vrijeme od približno 11.00 do 11.00 sljedećeg dana (ovisno o kućnom redu). Treba uzeti u obzir da turistički aranžman započinje odlaskom zrakoplova i da u zrakoplovu svaki putnik u pravilu već dobije po jedan obrok. Isto važi i za rane odlaske iz hotela (npr. prije 8 sati ujutro) Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred put. Putnici će dobiti točan raspored leta najkasnije 3 dana pred polazak.

Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni (6., 7., 8. mj.) bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama.

Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova.
U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaske iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća. Prema međunarodnim pravilima gost je dužan napustiti hotelsku sobu do 12.00 sati (Većina hotela ima poseban prostor za odlaganje prtljage i preodjevanje.)


Šifra aranžmana: 11

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka

Ali Babina pustolovina Djerba

Ali Babina pustolovina Djerba

ALI BABINA PUSTOLOVINA NA DJERBI (Sahara 2 dana) 1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA Sastanak putnika u zračnoj luci u Ljubljani 2 …

Hotel El Mouradi Djerba Menzel

Hotel El Mouradi Djerba Menzel

LOKACIJANajveći hotelski kompleks na otoku Djerba, proteže se na 33 hektara. Hotel je građen prema tipičnoj otočkoj arhitekturi, a sastoji …

Hotel Hasdrubal Thalassa & Spa Djerba

Hotel Hasdrubal Thalassa & Spa Djerba

NAŠE MIŠLJENJE: 5* LOKACIJA Ovaj luksuzni hotel izgrađen u orijentalnom stilu smješten je na prekrasnoj plaži od bijelog pijeska. Grad Midoun udaljen je …