Krstarenje sjevernom i srednjom Dalmacijom

Split – Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice – Kornati – Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split

Ruta KL4 – Nature & Culture – Sezona 2020.

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka.  Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u  restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…

Subota: Split – Rogoznica

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati. Nakon ručka plovimo duž otoka Čiova i provodimo dan u mirnoj uvali po izboru kapetana. Noćenje u Rogoznici, malom slikovitom gradu iz kojeg potječe čuveno vino Babić.

Nedjelja: Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice

Nakon doručka, jedrimo prema prema slapovima rijeke Krke (doplata na licu mjesta za ulaznicu za Kornate 15-27€ po osobi). Slobodno vrijeme za razgledavanje i uživanje u prirodi NP Krka i male luke Skradin i iznimno bogate flore i faune. Za vrijeme ručka uživamo u predivnom pogledu na kanjon rijeke Krke dok jedrimo prema Šibeniku. Slobodno poslijepodne uz fakultativni razgled ovog povijesnog grada. Šibenik je poznat po starom dvorcu izdignutom nad gradskom jezgrom, baroknim crkvama (Sv. Lovre), Foscolo palačom. Noćenje u Vodicama, popularnom ljetovalištu koje obiluje restoranima i kafićima. Uživajte u šetnji prekrasnom obalom.

Ponedjeljak: Vodice – Kornati – Sali

Danas plovimo prema Nacionalnom Parku Kornati – bogatom ribom te kulturnom i povijesnom ostavštinom (ulaznica uključena u cijenu). Ruševine stare ilirske utvrde, rimske vile, stara kršćanska crkva sv. Marije i srednjovjekovne utvrde i naselja dodatno uvećavaju vrijednost otočja. Kornati se sastoje od preko 100 otoka i školjeva koji se u nekim dijelovima strmoglavljuju duboko u more, čak i do 100 metara duboko. Prizor koji će vam zasigurno oduzeti dah. Noćenje u mjestu Sali na Dugom Otoku.

Utorak: Sali – Zadar

Cijelo jutro je rezervirano za kupanje. U popodnevnim satima polazimo prema Zadru. Dolazak u Zadar u večernjim satima kada se odmah možete pridružiti organiziranom razgledu grada s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium superior krstarenja). Stoljećima je ova dalmatinska metropola, i danas centar regije, bio grad bogatog povijesnog naslijeđa svjetskog značenja vidljivog i danas na svakom koraku (Rimski forum iz 1. stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada, moćne gradske zidine s Gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe). Grad je posebno poznat po svojim restoranima u centru i spomenutim povijesnim spomenicima izvan i unutar same gradske jezgre. Od posebnog značaja su i slavne Zadarske morske orgulje te Pozdrav Suncu. Noćenje u Zadru.

Srijeda: Zadar – Zlarin

Danas mijenjamo smijer i plovimo natrag duž obale srednje Dalmacije. Stanka za kupanje i ručak te nastavak plovidbe prema Zlarinu. Ovaj gradić bez automobila, koji zimi broji tek stotinjak stanovnika, ljeti otvara svoja vrata posjetiteljima čija se brojka kreće 3.000. uzgoj koralja, koji svoje početke bilježi još u 15. stoljeću polako se počeo vraćati i sve je popularnija atrakcija među posjetiteljima. Danas uživamo u kapetanovoj večeri (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior krstarenja). Noćenje u mjestu Zlarin.

Četvrtak: Zlarin – Trogir

Nakon doručka isplovljavamo i krećemo prema starom čuvenom gradiću Trogiru. Nakon ručka i kupanja u jednoj od uvala, uplovljavamo u Trogir. Popodne i večer su rezervirani za otkrivanje ovog povijesnog grada kojeg mnogi nazivaju “malom Venecijom” s mnogim majstorskim primjercima gradske arhitekture. Stari dio grada je pod zaštitom UNESCO-a, a sam centar pruža lijep izbor restorana i kafića. Možete se priključiti razgledu grada uz vodiča na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium superior krstarenja). Noćenje u Trogiru.

Petak: Trogir – Split

Danas se vraćamo na splitsku rivieru. Kako nam je Split blizu, koristimo gotovo cijeli dan za kupanje. Stajemo u jednoj od uvala na otoku Čiovu (povezan mostom s Trogirom). U poslijepodnevnim satima, nastavljamo jedriti prema posljednjoj luci, uživajući u prekrasnom pogledu na splitsku rivijeru. Mogućnost organiziranog razgleda Splita s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium superior krstarenja). Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a i njegova povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Iskoristite posljednju večer za opuštanje i šetnju ovim povijesnim gradom i  njegovom obalom. Noćenje u Splitu.

Subota: Split

Nakon doručka, preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja.

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h


Akcijske cijene -20% za navedene polaske, cijena po osobi na bazi 7 polupansiona:
(akcija vrijedi do popunjenja određenog broja kabina):

Tip kabine / Termin polaska 25.7., 22.8. 8.8.
Tradicionalni ensuite

donja paluba

5.250
4.200
Tradicionalni ensuite

gornja/glavna paluba

5.625
4.500
Premium

donja paluba

6.675
5.340
Premium

gornja/glavna paluba

7.200
5.760
Premium superior

donja paluba

7.690
6.150
7.690
6.150
Premium superior

gornja/glavna paluba

8.290
6.630
8.290
6.630

Napomene: cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Za dobivanje točne cijene potrebno je kontaktirati agenciju.

 

Cijena uključuje:

– krstarenje brodom prema odabranoj ruti

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu

– mogućnost čuvanog parkirališta – cca 75 – 115 kn dnevno (Split, na upit)

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%

 

Doplate:

– dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50%

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: 1.125 kn (po paru) – uključena ceremonija obnove zaruka izvedena od strane kapetana, certifikat, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 75-205 kn po osobi, ovisno o sezoni i Nacionalnom parku (plaćanje na licu mjesta)

 

Fakultativne doplate za tradicionalne i tradicionalne ensuite brodove (već uključene u ostale kategorije):

– dodatak za engleski doručak: 300 kn po osobi tjedno – uključena 2 jaja, slanina, rajčica i gljive ili voće i jogurt ili slično (redoviti kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu, čaj, mlijeko, čašu soka, žitarice, kruh, razne namaze – maslac, med, marmelada, meki sir, svakodnevni dodaci kao što su šunka i sir ili kuhana jaja, kobasice, salame i sl.)

– kapetanska večera: 190 kn po osobi – poslužuju se brodski specijaliteti (izbor ribljeg ili mesnog menija)

– dodatni ručnici: na brodovima Tradicionalni i Tradicionalni ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je unajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn po tjednu/ručniku.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi tjedno – dnevne kabinske usluge, čista posteljina za krevet i ručnici sredinom tjedna

 

Opisi kategorija brodova:

TRADICIONALNI ENSUITE su drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, većinom kreveti na kat, klimatizirani salon. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

PREMIUM su brodovi čeličnih trupva sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s vlastitom kupaonicom s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, jednodnevni izlet, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

PREMIUM SUPERIOR su brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udabnost ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu, tri vođena razgleda na engleskom jeziku, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 1.500 kn po osobi – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Izmjena imena/termina putovanja – 150 kn po osobi

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka