Krstarenje sjevernom i srednjom Dalmacijom

Split – Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice – Kornati – Sali – Zadar – Zlarin – Trogir – Split

Ruta KL4 – Sezona 2018.


Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka.  Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u  restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…

Subota: Split – Rogoznica

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati. Nakon ručka plovimo duž otoka Čiova i provodimo dan u mirnoj uvali po izboru kapetana. Noćenje u Rogoznici, malom slikovitom gradu iz kojeg potječe čuveno vino Babić.

Nedjelja: Rogoznica – Slapovi Krke (Skradin) – Šibenik – Vodice

Nakon doručka, jedrimo prema prema slapovima rijeke Krke. Slobodno vrijeme za razgledavanje i uživanje u prirodi NP Krka i male luke Skradin i iznimno bogate flore i faune. Za vrijeme ručka uživamo u predivnom pogledu na kanjon rijeke Krke dok jedrimo prema Šibeniku. Slobodno poslijepodne za razgledavanje ovog povijesnog grada. Šibenik je poznat po starom dvorcu izdignutom nad gradskom jezgrom, baroknim crkvama (Sv. Lovre), Foscolo palačom. Noćenje u Vodicama, popularnom ljetovalištu koje obiluje restoranima i kafićima i uživajte u šetnji prekrasnom obalom.

Ponedjeljak: Vodice – Kornati – Sali

Danas plovimo prema Nacionalnom Parku Kornati – bogatom ribom te kulturnom i povijesnom ostavštinom. Ruševine stare ilirske utvrde, rimske vile, stara kršćanska crkva sv. Marije i srednjovjekovne utvrde i naselja dodatno uvećavaju vrijednost otočja. Kornati se sastoje od preko 100 otoka i školjeva koji se u nekim dijelovima strmoglavljuju duboko u more, čak i do 100 metara duboko. Prizor koji će vam zasigurno oduzeti dah (doplata na licu mjesta za ulaznu taksu za Kornate 4 € po osobi). Noćenje u mjestu Sali na Dugom Otoku.

Utorak: Sali – Zadar

Cijelo jutro je rezervirano za kupanje. U popodnevnim satima polazimo prema Zadru. Dolazak u Zadar u večernjim satima kada se odmah možete pridružiti organiziranom razgledu grada s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior). Stoljećima je ova dalmatinska metropola, i danas centar regije, bio grad bogatog povijesnog naslijeđa svjetskog značenja vidljivog i danas na svakom koraku (Rimski forum iz 1. stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada, moćne gradske zidine s Gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe). Grad je posebno poznat po svojim restoranima u centru i spomenutim povijesnim spomenicima izvan i unutar same gradske jezgre. Od posebnog značaja su i slavne Zadarske morske orgulje te Pozdrav Suncu. Noćenje u Zadru.

Srijeda: Zadar – Zlarin

Danas mijenjamo smijer i plovimo natrag duž obale srednje Dalmacije. Stanka za kupanje i ručak te nastavak plovidbe prema Zlarinu. Ovaj gradić bez automobila, koji zimi broji tek stotinjak stanovnika, ljeti otvara svoja vrata posjetiteljima čija se brojka kreće 3.000. uzgoj koralja, koji svoje početke bilježi još u 15. stoljeću polako se počeo vraćati i sve je popularnija atrakcija među posjetiteljima. Danas uživamo u kapetanovoj večeri (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior). Noćenje u mjestu Zlarin.

Četvrtak: Zlarin – Trogir

Nakon doručka isplovljavamo i krećemo prema starom čuvenom gradiću Trogiru. Nakon ručka i kupanja u jednoj od uvala, uplovljavamo u Trogir. Popodne i večer su rezervirani za otkrivanje ovog povijesnog grada kojeg mnogi nazivaju “malom Venecijom” s mnogim majstorskim primjercima gradske arhitekture. Stari dio grada je pod zaštitom UNESCO-a, a sam centar pruža lijep izbor restorana i kafića. Možete se priključiti razgledu grada uz vodiča na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium Superior). Noćenje u Trogiru.

Petak: Trogir – Split

Danas se vraćamo na splitsku rivieru. Kako nam je Split blizu, koristimo gotovo cijeli dan za kupanje. Stajemo u jednoj od uvala na otoku Čiovu (povezan mostom s Trogirom). U poslijepodnevnim satima, nastavljamo jedriti prema posljednjoj luci, uživajući u prekrasnom pogledu na splitsku rivijeru. Mogućnost organiziranog razgleda Splita s vodičem na engleskom jeziku (uključeno u cijenu Premium Superior). Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a i njegova povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Iskoristite posljednju večer za opuštanje i šetnju ovim povijesnim gradom i  njegovom obalom. Noćenje u Splitu.

Subota: Split

Nakon doručka, preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja.

 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona (doručak i ručak):

Tip kabine 9.6. 23.06.

28.7., 11.8.

Tradicionalni ensuite

ispod palube

3.825

5.025

5.250

Tradicionalni ensuite

gornja/glavna paluba

4.350

5.400

5.625

Premium

ispod palube

5.325

6.490

6.675

Premium gornja/
glavna paluba

5.815

6.940

7.200

Premium superior

ispod palube

6.115

7.465

7.690

Premium superior

gornja/glavna paluba

6.675

7.990

8.290

Cijena uključuje:

– krstarenje motornim jedrenjakom prema odabranoj ruti

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak + ručak u tri slijeda) + 1l vode dnevno

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi tjedno

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%.

 

Doplate:

– dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% osim za polaske 14.04., 21.04., 28.04., 29.09., 06.10., 13.10.

– puni pansion: 865 kn po osobi tjedno (min. 10 prijavljenih osoba)

– paket obnove bračnih zavjeta: 1.125 kn (po paru), uključuje svečanost obnove koju vodi kapetan, certifikat, šampanjac, poklon

– dječja sjedalica ili krevetić: 50€ za tjedan dana, doplata na licu mjesta, potrebna najava prilikom rezervacije

– parking: Split, od 15€ dnevno (na upit)

– kapetanska večera: 190 kn mogućnost ribljeg ili mesnog menija pripremljeno na poseban način (uključeno u cijenu Premium i Premium superior)

– ručnici za plažu Katarina Line (kupnja): 10 €, doplata na licu mjesta

– dodatni ručnici: na brodovima Tradicionalni Ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je iznajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn na tjedan/ručnik.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi tjedno – dnevno čišćenje kabina, čista posteljina i ručnici sredinom tjedna, uključeno za Premium i Premium Superior tipove, uz doplatu i najavu priliko rezervacije za Tradicionalni Ensuite

 

Opisi kabina i usluga:

PREMIUM SUPERIOR

premium čelični brodovi s trupom s modernim tradicionalnim izgledom nude smještaj u klimatiziranim kabinama, cca 08-14m2 s bračnim ili odvojenim krevetima, sušilom za kosu i sefom, brodovi su veličine 38 do 4 m. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, vodič na brodu na engleskom jeziku, 3 vođena obilaska (Zadar, Trogir i Split), rukovanje prtljagom, maslinovo ulje i degustacija vina, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, uključen set ručnika i promjena ručnika i posteljine sredinom tjedna.

PREMIUM

premium čelični brodovi s trupom s modernim tradicionalnim izgledom nude smještaj u klimatiziranim kabinama s vlastitom kupaonicom, s bračnim ili dva kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, s kabinama od 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, vodič na brodu na engleskom jeziku, jedan vođeni obilazak (Zadar), rukovanje prtljagom, maslinovo ulje i degustacija vina, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, uključen set ručnika i promjena ručnika i posteljine sredinom tjedna.

TRADICIONALNI ENSUITE

drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, uglavnom kreveti na kat, klimatizirani salon, kabine nemaju klimu. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, set ručnika

 

Važne napomene:

– sve kabine na palubi nalaze se na glavnoj ili gornjoj palubi – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti. Kabine ispod palube su u trupu broda, ispod glavne palube

– polasci subotom u 13.00 sati iz splitske luke za rutu KL 2 (check in traje od 11:00-12:00h, check out do 9 h)

– Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– Zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporučuje osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

Naša preporuka