blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Krstarenje Jadranom – otocima srednje i južne Dalmacije iz Splita

SPLIT – BRAČ (MILNA) – HVAR – VIS – KORČULA – MLJET (POMENA)
– MAKARSKA – BRAČ (PUČIŠĆA) – SPLIT

Rasprodani polasci (STOP): 23.7.-30.7.; 30.7.-6.8. i 6.8.-13.8.2022.

Svima koji žele iskusiti romantično krstarenje duž obale Jadrana, provesti svoj odmor uživajući u prirodnim ljepotama hrvatske obale, sjajnom ambijentu i kristalno čistom moru, predlažemo krstarenje tradicionalnim drvenim jedrenjakom. Ovakva vrsta odmora je posebna, u njoj je svaki detalj usklađen da odgovara vašim osobnim potrebama kako biste imali odličan provod, i to baš svaki put. Kupati ćete se u nestvarno lijepim uvalama kristalno čistog mora i još jednom se uvjeriti kako je naš Jadran najljepše more na svijetu 🙂

Vrijednost više:

Tradicionalni ensuite jedrenjak je posebno izgrađen drveni brod, ručno rađen, opremljen s jedrima, ali koji također koristi i snagu svojih motora. Može smjestiti do 24 ljudi i ima mnogo mjesta na palubi te 12 prostranih kabina na donjoj i gornjoj palubi. Sve kabine su s klimom, privatnom kupaonicom – WC + umiovanik, drvenom palubom, klimatizirani salon, ležaljke madraci na palubi, potpuno opremljenom profesionalnom kuhinjom i dodatnom opremom. Besplatan WIFI na brodu. Za vas se tijekom cijelog krstarenja brinu kapetan broda i njegova posada koji su vam uvijek na usluzi.

U nastavku karakteristike broda:

Godina izgradnje 2001;
Duzina 24m; Sirina 6,8m
Raspored kabina: 6 kabina gornja paluba (2 bračni ležaj sa pomoćnim ležajem iznad bračnog ležaja br. 3 i 6+ 4 kreveti na kat br. 1,2,4 i 5), 6 kabina donja paluba (4 bračni ležaj br. 7,8,9 i 10 + 2 kreveti na kat br. 11 i 12)


Plan krstarenja:

1. dan: subota / SPLIT – BRAČ, MILNA  – početak krstarenja između 12:30-13:00 sati

Nakon što se ukrcate na brod, slijedi piće dobrodošlice i odličan ručak uz upoznavanje sa posadom i ostalim putnicima. Nakon prve plovidbe dolazimo u Milnu na Braču, gdje ćemo provesti prvu noć na brodu. Milna je smještena na zapadnoj obali Brača, 18 km od Supetra. Čuvena je po svom predivnom zaljevu gdje su brodovi cara Dioklecijana nerijetko nalazili sigurnu luku tijekom gradnje njegove palače u Splitu.

2. dan: nedjelja / MILNA – HVAR

Drugi dan vodi nas put otoka Hvara omiljenog odredišta mnogi poznatih svjetskih zvijezda. Hvar uz impresivnu višestoljetnu povijest nudi predivne uvale hvarskog arhipelaga, idealne za kupanje. Hvar je predivan dalmatinski grad burnih noćnih provoda i s mnoštvom odličnih restorana koji su se specijalizirali za lokalnu kuhinju kao i za egzotične specijalitete. One mirnijeg duha oduševit će svojom bogatom prošlošću koja seže sve do prapovijesti, točnije do željeznog doba kada su Iliri izgradili gradinu i time započeli izgradnju ovog dalmatinskog bisera, te svojom kulturnom baštinom među kojom se posebno ističe prvo javno kazalište u Europi otvoreno 1612. godine. Noćenje u gradu Hvaru.

3. dan: ponedjeljak / HVAR – VIS

Ujutro isplovljavamo za Vis – najudaljeniji otok srednjodalmatinskog arhipelaga. Poznat kako po svom kulturnom bogatstvu i povijesnoj baštini, tako i po svojim prirodnim ljepotama. Još je grčki pisac Agatarhid u svojim djelima hvalio viška vina, te konstatirao da su bolja u usporedbi s ostalim sortama koje je probao. Najautentičnije vino zasigurno je poznata viška vugava koju možete probati u brojnim restoranima i konobama diljem otoka. Vis je također poznat i kao jedan od “zabranjenih otoka” u vrijeme komunizma. Bio je centar jugoslavenske mornarice i stoga zabranjen za turiste. Čak i danas diljem otoka možemo pronaći mnogobrojne skrivene tunele koji tome svjedoče. Neki od njih su sada turističke atrakcije, a neki su u službi Hrvatske ratne mornarice. Noćenje u gradu uz roštilj večeru i prekrasan zalazak sunca.

4. dan: utorak / VIS – KORČULA

U jutarnjim satima isplovljavamo prema Korčuli. Otok je bio naseljen još u prapovijesti o čemu svjedoče nalazi iz starijeg kamenog doba koji su pronađeni u Veloj spilji. Prema legendi, na otoku je također živio i trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista. Nakon Grka, Ilira i Rimljana Korčula se od 10. st. nalazi pod vlašću Mletačke Republike, što je ostavilo veliki trag posebno u arhitekturi samog grada Korčule. No, unatoč svemu grad je i dan danas najpoznatiji kao rodno mjesto Marka Pola, koji se 1254. g. najvjerojatnije tu rodio, a podsjetnike o njemu možete pronaći u svakom kutku, uključujući i izuzetno zanimljiv Muzej Marka Pola, koji svakako morate posjetiti pri obilasku ovog prekrasnog dalmatinskog grada. Večer možete iskoristiti za upoznavanje grada i uživanje u gastronomskim specijalitetima koje vam nude brojni mali restorani.

5. dan: srijeda / KORČULA – NP MLJET (POMENA)

Ujutro plovimo još malo južnije prema otoku Mljetu na kojem jednostavno morate posjetiti Nacionalni park i slavna slana jezera te uživati u vožnji na otočić Sv. Marije gdje slijedi obilazak samostana i stare crkve iz 12. stoljeća (ulaznica NP Mljet uz doplatu). Na prekrasnom Mljetu ćemo uživati u kapetanskoj uz tradicionalna jela (predjelo pršut, sir, riblja pašteta, pašticada, riba, desert, domaće vino) s naglaskom na tradiciju Dalmacije, mirise i okuse vina i maslinovog ulja, mora i soli. Posebnost večere biti će priča o izgradnji broda.

6. dan: četvrtak / MLJET – MAKARSKA

Ujutro isplovljavamo prema gradu podno planine Biokovo, uz stajanja po putu u prekrasnim uvalicama za kupanje. Noćenje u gradu Makarska.

7. dan: petak / MAKARSKA – BRAČ (PUČIŠĆA)

Sedmog dana našeg krstarenja plovimo prema gradiću Pučišća, poznatom po dugogodišnjoj tradiciji klesarstva. Kupamo se u uvali na otoku Braču a navečer predlažemo romantičnu šetnju u mirnom gradiću Pučišće uz prekrasan zalazak sunca i uživanje u gastronomskim delicijama domaćih restorana.

8. dan: subota / BRAČ (PUČIŠĆA) – SPLIT – završetak krstarenja do 9:00 – 9:30 sati

U jutarnjim satima slijedi krstarenje prema Splitu uz doručak i oproštaj od ovog divnog broda, posade i, nadamo se, novih prijatelja koje ćete u ovih 7 dana steći. Nakon iskrcaja možete posjetiti, kako mi volimo reći, ‘najlipši grad na svitu’ – Split! Split vam sa svojom 1700 godina dugom poviješću nudi puno toga, od kulturno-povijesne baštine do zabavnih sadržaja. Mjesto koje nikako ne smijete, a i ne možete, zaobići u Splitu je Dioklecijanova palača. Sagrađena u 3. st. pr. Kr., prvobitno je zamišljena kao ljetnikovac rimskog cara Dioklecijana, međutim vremenom se od palače stvorio grad, koji je danas administrativni, kulturni i prometni centar Splitsko-dalmatinske županije i drugi grad po veličini u Hrvatskoj. Sama Palača je uvrštena na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine 1979. godine. U gradu možete obići i druge znamenitosti poput Dioklecijanovih podruma, katedrale sv. Duje (zaštitnika grada), mnoštvo trgova, muzeja, galerija, gradsku park-šumu Marjan… Posebna zanimljivost je spomenik Grguru Ninskom kojeg po legendi morate dotaknuti za nožni palac i zaželjeti želju kako bi vam se ispunila 🙂


**Cijena po osobi za krstarenje u kunama:

Termini 23.7.-30.7. – STOP
30.7.-6.8. – STOP

6.8.-13.8. – STOP
1/2 DONJA kabina 4.690
1/2 GORNJA kabina 4.990

*kabine 3. i 6. mogućnost pomoćnog ležaja za dijete do 12 g., max do 60 kg (ležaj na izvačenje iznad bračnog ležaja) – popust za dijete -50%
** cijena je navedena za plaćanje na žiro račun ili gotovinsko plaćanje, za obročna plaćanja +5%.

Cijena uključuje:

 • piće dobrodošlice
 • 7 noćenja u klimatiziranom salonu i dvokrevetnim kabinama – double bed (bračni krevet) / krevet na kat – sve kabine su s klimom, privatnom kupaonicom – tuš, WC + umiovanik
 • 2 ručnika uključena (jedan veliki i jedan mali)
 • uključena voda iz aparata za vodu tijekom krstarenja
 • 7 polupansiona – svaki dan doručak i ručak
  (ručak: 3 slijeda tradicionalnih hrvatskih jela s notom mediteranskih okusa by chef Hrvoje)
  +
 • dodatno uključene 2 večere sa uključenim jednim pićem (aperitiv + fino domaće vino)
  Večere su BBQ tradicionalni roštilj na palubi broda + Kapetanska večera s notom mediteranskih okusa i pričom o povijesti broda
  (izbor menija: mesni ili riblji menu) –
  predviđene su za noćenja na Mljetu i Visu jer tamo ima manji izbor restorana 
 • ležaljke na palubi, madraci te oprema za ronjenje i pecanje
 • besplatan WI-FI

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu i lučke takse 300 kn (40 €) po osobi/tjedan (plaćaju i djeca) – OBAVEZNO plaćanje na brodu
 • troškove osobnih narudžbi: pića na brodu… – plaćanje na brodu
 • ulaznice za NP Mljet (odrasli 150 kn po osobi,  djeca 8 do 18 godina 50 kn) – plaćanje na brodu
 • ukoliko ste bili zadovoljni sa uslugom bilo bi lijepo i nagraditi cijelu posadu broda (preporuka po gostu cca. 200 kn za tjedan dana) – plaćanje na brodu
 • nadoplata ako putujete sami -> za single use kabinu +70%
 • dolazak do / od luke Split, parking u Splitu, cca. 70 € u garaži, mogućnost prijevoza od garaže do luke u jednom smjeru 7 € po autu (cca. 2 km), rezervacija garaže online: https://www.splitcarparking.com/

Važne napomene:

– polasci su garantirani za minimum 18 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 18 prijavljenih osoba. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– kapetan broda zadržava pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.


Putnička agencija Azur Tours vam želi nezaboravno krstarenje Jadranom!

Naša preporuka