Krstarenje Kvarnerskom obalom i otocima

Opatija – Krk – Rab – Zadar – Molat ili Olib – (Ilovik) Lošinj – Cres – Opatija

Ruta KL1 – Kvarner Bay of Islands – sezona 2020.

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž obale i otoka. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi da potpuno preuzmu brigu o Vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkvi i povijesnih zanimljivosti otoka…

 

Subota: Opatija – otok Krk 

Polazak iz opatijske luke u 13:00. Nakon ručka slijedi pauza za kupanje u kristalno čistom moru. U poslijepodnevnim satima nastavak plovidbe prema Krku, najvećem jadranskom otoku. Ovaj otok diči se nizom živopisnih mjesta i sela, divljim stijenama nadvijenim nad more te brojnim skrivenim uvalama i gotovo nepoznatim plažama dostupnim samo s morske strane. Noćenje je u luci Krk gdje samostalno možete istraživati čari mjesta i otoka.

Nedjelja: otok Krk – otok Rab 

Nakon doručka nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom “otoku ljubavi”. Stari grad Rab, u čijoj ćete luci provesti noć, zarobljen je u srednjovjekovnim zidinama unutar kojih se kriju crkveni tornjevi i palače, kamenite ulice i stari gradski trgovi. Iskoristite priliku i uživajte u uličnim izložbama slika brojnih anonimnih autora koji ovdje izlažu svoje radove. Svakako kušajte Rapsku tortu (degustacija uključena na Premium superior i Premium brodovima), a ukoliko Vam ostane slobodnog vremena preporučujemo i šetnju do Kamenjaka i uživanje u prekrasnom zalasku sunca. Noćenje u Rabu.

Ponedjeljak: otok Rab – Zadar 

Nakon doručka brod isplovljava iz Raba prema otoku Pagu čuvenom po izvrsnom siru i prekrasnoj, ručno rađenoj čipki. Prije nastavka plovidbe prema Zadru možete se osvježiti skokom u modre dubine u blizini otočića Maun. Noćenje je u Zadarskoj luci. Moguće je fakultativno razgledavanje Zadra s vodičem (na engleskom, uključeno na Premium superior i Premium brodovima). Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. Stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a valja izdvojiti i slavne Zadarske morske orgulje i Pozdrav suncu. Noćenje.

Utorak: Zadar – otok Molat ili Olib 

Rani polazak prema otočiću Molat ili Olib (ovisno o limitiranom mjestu za pristajanje u mjesnim lučicama dvaju otočića). Otok Molat nalazi se na sjevernoj strani zadarskog arhipelaga. Mir, tišina, jedva nekoliko kućica čine ovaj otok privlačnim i udaljenim od turističke buke. Olib, sličan Molatu, savršeno je mjesto za odmor duše i tijela. Uživajte u mirnoći ovog malog otoka. Otok, naseljen još od antičkog doba, diči se prekrasnim pješčanim plažama i povijesnim ostavštinama.

Srijeda: otok Molat ili Olib – Ilovik – otok Lošinj

Nakon doručka nastavak putovanja prema Iloviku, mirnom otočiću znanom kao “otok cvijeća”, gdje će se brod zadržati dovoljno da vam pruži priliku istraživanja morskih dubina ovog jadranskog bisera. Nastavak putovanja u smjeru Malog Lošinja, jednog od najpopularnijih otoka na sjevernom Jadranu zahvaljujući mnoštvu borovih šumica i čistom moru. Mali Lošinj pripada skupini mjesta s najvećim brojem sunčanih dana u godini. Uronite u večernju vrevu na gradskoj rivi, prošečite do Miomirisnog vrta ili obližnjeg pitoresknog gradića Veli Lošinj. Noćenje u Malom Lošinju.

Četvrtak: otok Lošinj – otok Cres

Nakon jutarnjeg kupanja nastavljamo plovidbu prema otoku Cresu. Ovaj izduženi otok prekriven je hrastovima i borovim šumama, vinogradima i plantažama maslina. Nekoć su Cres i Lošinj bili jedan otok, ali su ih stari Rimljani razdvojili prokopavši kanal na najužem dijelu. Noćenje je u luci tipičnog, srednjovjekovnog grada Cresa.

Petak: otok Cres – Opatija

Nakon doručka brod plovi natrag prema Opatiji pa ćete moći uživati u “morskom” pogledu na cijelu Opatijsku rivijeru. Dolazak u luku predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Odmah nakon dolaska postoji mogućnost razgleda Opatije s vodičem na engleskom jeziku (uključeno na Premium superior brodovima). Posljednju noć svakako rezervirajte za oproštajnu zabavu sa svojim novim prijateljima. Možete se i prošetati po šetnici Lungo Mare do ribarskog sela Volosko – dobro poznatog po odličnim ribljim restoranima.

Subota: Opatija

Nakon doručka ostaju još samo riječi “do skorog viđenja”. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h


Akcijske cijene -20% za navedene polaske, cijena po osobi na bazi 7 polupansiona:
(akcija vrijedi do popunjenja određenog broja kabina):

Tip kabine/ Datum polaska

3.10. 20.6., 15.8. 27.6., 18.7.,

25.7., 1.8., 8.8.

29.8.
Tradicionalni

donja paluba

2.775
2.220

3.900
3.120
4.165
3.330
3.600
2.880

Tradicionalni

gornja/glavna paluba

2.965
2.370

4.275
3.420
5.575
4.460
3.975
3.180
Tradicionalni ensuite

donja paluba

3.190
2.550

5.020
4.015
5.250
4.200
4.615
3.690

Tradicionalni ensuite

gornja/glavna paluba

3.415
2.730

5.400
4.320
5.625
4.500
5.025
4.020

Premium

donja paluba

4.650
3.720

6.490
5.190
6.675
5.340
6.040
4.830
Premium gornja/
glavna paluba

4.875
3.900

6.940
5.550
7.200
5.760
6.490
5.190
Premium superior

donja paluba

7.690
6.150
7.465
5.970
Premium superior

gornja/glavna paluba

8.290
6.630
7.990
6.390

Napomene: cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Za dobivanje točne cijene potrebno je kontaktirati agenciju.

Cijena uključuje:

– krstarenje brodom prema odabranoj ruti

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu

– mogućnost čuvanog parkirališta – cca 75 – 115 kn dnevno (Opatija, na upit)

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%

Doplate:

– dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% osim za polaske 11.4., 18.4., 25.4., 3.10., 10.10.2020.

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: 1.125 kn (po paru) – uključena ceremonija obnove zaruka izvedena od strane kapetana, certifikat, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 75-205 kn po osobi, ovisno o sezoni i Nacionalnom parku (plaćanje na licu mjesta)

Fakultativne doplate za tradicionalne i tradicionalne ensuite brodove (već uključene u ostale kategorije):

– dodatak za engleski doručak: 300 kn po osobi tjedno – uključena 2 jaja, slanina, rajčica i gljive ili voće i jogurt ili slično (redoviti kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu, čaj, mlijeko, čašu soka, žitarice, kruh, razne namaze – maslac, med, marmelada, meki sir, svakodnevni dodaci kao što su šunka i sir ili kuhana jaja, kobasice, salame i sl.)

– kapetanska večera: 190 kn po osobi – poslužuju se brodski specijaliteti (izbor ribljeg ili mesnog menija)

– dodatni ručnici: na brodovima Tradicionalni i Tradicionalni ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je unajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn po tjednu/ručniku.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi tjedno – dnevne kabinske usluge, čista posteljina za krevet i ručnici sredinom tjedna

 

Opisi kategorija brodova:

TRADICIONALNI ENSUITE su drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, većinom kreveti na kat, klimatizirani salon. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

PREMIUM su brodovi čeličnih trupva sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s vlastitom kupaonicom s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, jednodnevni izlet, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

PREMIUM SUPERIOR su brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udabnost ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu, tri vođena razgleda na engleskom jeziku (Opatija, Rab i Zadar), svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, besplatan WiFi

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 1.500 kn po osobi – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Izmjena imena/termina putovanja – 150 kn po osobi

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka