Krstarenje Kvarnerskom obalom i otocima

Opatija – Krk – Rab – Zadar – Molat ili Olib – (Ilovik) Lošinj – Cres – Opatija

Ruta KL1 – sezona 2018.


Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž obale i otoka. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi da potpuno preuzmu brigu o Vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkvi i povijesnih zanimljivosti otoka…

 

Subota: Opatija – otok Krk

Polazak iz opatijske luke u 13:00. Nakon ručka slijedi pauza za kupanje u kristalno čistom moru. U poslijepodnevnim satima nastavak plovidbe prema Krku, najvećem jadranskom otoku. Ovaj otok diči se nizom živopisnih mjesta i sela, divljim stijenama nadvijenim nad more te brojnim skrivenim uvalama i gotovo nepoznatim plažama dostupnim samo s morske strane. Noćenje je u luci Krk gdje samostalno možete istraživati čari mjesta i otoka.

Nedjelja: otok Krk – otok Rab

Nakon doručka nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom “otoku ljubavi”. Stari grad Rab, u čijoj ćete luci provesti noć, zarobljen je u srednjovjekovnim zidinama unutar kojih se kriju crkveni tornjevi i palače, kamenite ulice i stari gradski trgovi. Iskoristite priliku i uživajte u uličnim izložbama slika brojnih anonimnih autora koji ovdje izlažu svoje radove. Svakako kužajte Rapsku tortu, a ukoliko Vam ostane slobodnog vremena preporučujemo i šetnju do Kamenjaka i uživanje u prekrasnom zalasku sunca. Noćenje u Rabu.

Ponedjeljak: otok Rab – Zadar

Nakon doručka brod isplovljava iz Raba prema otoku Pagu čuvenom po izvrsnom siru i prekrasnoj, ručno rađenoj čipki. Prije nastavka plovidbe prema Zadru možete se osvježiti skokom u modre dubine u blizini otočića Maun. Noćenje je u Zadarskoj luci. Moguće je fakultativno razgledavanje Zadra s vodičem (na engleskom). Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. Stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a valja izdvojiti i slavne Zadarske morske orgulje i Pozdrav suncu. Noćenje.

Utorak: Zadar – otok Molat ili Olib

Rani polazak prema otočiću Molat ili Olib (ovisno o limitiranom mjestu za pristajanje u mjesnim lučicama dvaju otočića). Otok Molat nalazi se na sjevernoj strani zadarskog arhipelaga. Mir, tišina, jedva nekoliko kućica čine ovaj otok privlačnim i udaljenim od turističke buke. Olib, sličan Molatu, savršeno je mjesto za odmor duše i tijela. Uživajte u mirnoći ovog malog otoka. Otok, naseljen još od antičkog doba, diči se prekrasnim pješčanim plažama i povijesnim ostavštinama.

Srijeda: otok Molat ili Olib – Ilovik – otok Lošinj

Nakon doručka nastavak putovanja prema Iloviku, mirnom otočiću znanom kao “otok cvijeća”, gdje će se brod zadržati dovoljno da vam pruži priliku istraživanja morskih dubina ovog jadranskog bisera. Nastavak putovanja u smjeru Malog Lošinja, jednog od najpopularnijih otoka na sjevernom Jadranu zahvaljujući mnoštvu borovih šumica i čistom moru. Mali Lošinj pripada skupini mjesta s najvećim brojem sunčanih dana u godini. Uronite u večernju vrevu na gradskoj rivi, prošečite do Miomirisnog vrta ili obližnjeg pitoresknog gradića Veli Lošinj. Noćenje u Malom Lošinju.

Četvrtak: otok Lošinj – otok Cres

Nakon jutarnjeg kupanja nastavljamo plovidbu prema otoku Cresu. Ovaj izduženi otok prekriven je hrastovima i borovim šumama, vinogradima i plantažama maslina. Nekoć su Cres i Lošinj bili jedan otok, ali su ih stari Rimljani razdvojili prokopavši kanal na najužem dijelu. Noćenje je u luci tipičnog, srednjovjekovnog grada Cresa.

Petak: otok Cres – Opatija

Nakon doručka brod plovi natrag prema Opatiji pa ćete moci uživati u “morskom” pogledu na cijelu Opatijsku rivijeru.  Dolazak u luku predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Odmah nakon dolaska postoji mogućnost razgleda Opatije s vodičem na engleskom jeziku. Posljednju noć svakako rezervirajte za oproštajnu zabavu sa svojim novim prijateljima. Možete se i prošetati po šetnici Lungo Mare do ribarskog sela Volosko – dobro poznatog po odličnim ribljim restoranima.

Subota: Opatija

Nakon doručka ostaju još samo riječi “do skorog viđenja”. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona (doručak i ručak):

Tip kabine

29.9., 6.10.,

13.10.

5.5., 12.5.

19.5., 6.5.

2.6., 9.6.,

22.9.

16.6., 1.9.,

8.9., 15.9.

23.6., 18.8.,

25.8.

30.6., 7.7.,
14.7., 21.7.,
28.7., 4.8., 11.8.

Tradicionalni

ispod palube

2.775

3.115 3.415 3.600 3.900

4.165

Tradicionalni

gornja/glavna paluba

2.965

3.265 3.750 3.975 4.275

4.575

Tradicionalni ensuite

ispod palube

3.190

3.600 3.825 4.615 5.025

5.250

Tradicionalni ensuite

gornja/glavna paluba

3.415

3.825 4.350 5.025 5.400 5.625

Premium

ispod palube

4.650

5.065 5.325 6.040 6.490

6.675

Premium gornja/
glavna paluba

4.875

5.365 5.815 6.490 6.940

7.200

Premium superior

ispod palube

4.650

5.815 6.115 6.940 7.465

7.690

Premium superior

gornja/glavna paluba

4.875

6.150 6.675 7.465 7.990

8.290

Cijena uključuje:

– krstarenje brodom prema odabranoj ruti

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak, ručak u tri slijeda) + 1l vode dnevno

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu

– mogućnost čuvanog parkirališta – cca 75 – 115 kn dnevno (Opatija, na upit)

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%

 

Doplate:

– dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% osim za polaske 14.04., 21.04., 28.04., 29.09., 06.10., 13.10.2018.

– puni pansion: 865 kn po osobi tjedno (min. 10 prijavljenih osoba)

– kapetanska večera: 190 kn mogućnost ribljeg ili mesnog menija pripremljeno na poseban način, (uključena u cijenu Premium i Premium superior)

– paket obnove bračnih zavjeta: 1.125 kn (po paru), uključuje svečanost obnove koju vodi kapetan, certifikat, šampanjac, poklon

–  ručnici za plažu Katarina Line (kupnja): 10 €, doplata na licu mjesta

– dodatni ručnici: na brodovima Tradicionalni i Tradicionalni Ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je iznajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn na tjedan/ručnik.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi tjedno – dnevno čišćenje kabina, čista posteljina i ručnici sredinom tjedna (uključeno u cijenu Premium i Premium superior)

 

Opisi kabina i usluga:

PREMIUM 

premium čelični brodovi s trupom s modernim tradicionalnim izgledom nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s vlastitom kupaonicom s bračnim ili dva kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, s kabinama od 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera,  jedan vođeni obilazak, rukovanje prtljagom, maslinovo ulje i degustacija vina, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, uključen set ručnika i promjena ručnika i posteljine sredinom tjedna,

TRADICIONALNI ENSUITE

drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, uglavnom krevetima na kat, klimatiziranim salonom. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, uključena 2 ručnika po osobi za cijeli boravak, set ručnika

TRADICIONALNI

drveni brodovi, kabine s umivaonikom i kreveta na kat. Zajednički tuševi/WC, klimatizirani salon, kabine nemaju A/C. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, set ručnika

 

Važne napomene:

– sve kabine na palubi nalaze se na glavnoj ili gornjoj palubi – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine ispod palube su u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

Naša preporuka

Krstarenje obalom i otocima iz Splita | KL 3

Krstarenje obalom i otocima iz Splita | KL 3

Već od 4 615 KN

Krstarenje Jadranom 2018. Ruta KL 3: Split, Omiš/Pučišća, Korčula, Lastovo, Ravnik (Zelena špilja), Komiža/Vis, Biševo (Modra špilja), Stari Grad, Bol, …