Krstarenje iz Splita do Dubrovnika

Split – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Šipan/Trstenik – Korčula – Hvar – (Bol) Split

Ruta KL 2 – sezona 2018.

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž dalmatinske obale i otoka. Opustite se i dozvolite da kapetan i posada  brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti destinacija…

Subota: Split – Makarska

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati i krstarenje duž dalmatinske obale prema Makarskoj rivijeri. Popodne slijedi kupanje na jednoj od prekrasnih plaža ove rivijere. Oni željni avanture se mogu pridružiti fakultativnom raftingu ili se spustiti zip line-om na Cetini i ponovno se susresti s brodom navečer u Makarskoj. Noćenje je u luci u Makarskoj, poznatom turističkom odredištu s mnoštvom restorana i barova. Prošetajte uz obalu i posjetite glavni trg s impresivnom crkvom ili ostale spomenike. Noćenje u luci u Makarskoj.

Nedjelja: Makarska – Mljet

Već rano ujutro nastavljamo putovanje prema Mljetu. Prva stanka i pauza za kupanje je na poluotoku Pelješcu. Nakon osvježavajućeg kupanja nastavljamo put prema Mljetu. čiji je dio Nacionalni park. U popodnevnim satima odlazak do mirnog otočića sv. Marija  koji se nalazi u sredini Velikog jezera te posjet crkvi i benediktinskom samostanu.  Noćenje u luci Polača/Pomena ovisno o vremenu i slobodnim mjestima.

Ponedjeljak: Mljet – Dubrovnik

Nakon doručka krećemo put Dubrovnika, jendom od najpoznatijih gradova Hrvatske, koji će svakako dodati posebnu draž našem putovanju. U popodnevnim satima dolazak u Dubrovnik ili “raj na zemlji” kako ga je nazvao irski pisac George Bernard Shaw. Grad možete samostalno istražiti ili se pridružiti organiziranom razgledu grada (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior, kod ostalih tipova uz doplatu). Nakon razgleda možete otići žičarom do brda Srđ kako biste iskusili jedinstven pogled na stari dio grada. Doživljaj Dubrovnika ne bi potpun bez šetnje Stradunom – nadaleko poznatom gradskom ulicom, odnosno promenadom smještenom unutar starogradskih zidina. Za one izdržljivije preporučujemo šetnju gradskim zidinama (ili barem dijelom zidina) dugim 1,940 metara. Noćenje je predviđeno u luci Dubrovnik.

Utorak: Dubrovnik – Šipan/Trstenik

Kasno isplovljavanje i polazak prema otoku Šipa ili malom gradiću Trstenik na poluotoku Pelješac. Ostatak dana slobodan za kupanje i odmor. Ukoliko bude moguće, posjette lokalnu vinariju, a navečer uživajte u kapetanovoj večeri na brodu.

Srijeda: Šipan/Trstenik – Korčula

Nakon doručka krećemo prema Korčuli, rodnom mjestu poznatog istraživača i pustolova Marka Pola. Ručak na brodu u uvali u blizini grada Koršule te dolazak u grad u popodnevnim satima. Uživajte u zidinama i bastionima grada, izgrađenih u 13 stoljeću ili posjetite neke od crkvica ili muzeja. Možete se pridružiti i fakultativnom razgledu (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior, kod ostalih tipova uz doplatu) s posjetom lokalnoj vinariji gdje ćete imati mogućnost degustirati vino i lokalna predjela. Nakon razgleda preporučujemo večeru u nekoj od lokalnih konoba ili restorana. Noćenje u luci u Korčuli.

Četvrtak: Korčula – Hvar

Rano u jutro nastavljamo prema Paklinskim otocima u blizini Hvara gdje ćemo imati dovoljno vremena za opuštanje i osvježenje u čistom, kristalno plavom moru. Nakon ručka za one koji žele odlazak na razgled Hvara, najduži otok Jadranskog mora (uključeno u cijenu kod Preimum i Premium Superior, kod ostalih tipova uz doplatu). Za one željne zabave Hvar nudi mnogobrojne restorane i barove otvorene dugo u noć. Kao tipičan lokalni suvenir otoka Hvara kupite lavandu od lokalnih prodavača. Noćenje u luci u Korčuli.

Petak: Hvar – (Bol) Split

Sljedeće odredište je otok Brač. Nastavljamo prema čuvenom Zlatnom Ratu koji svojim oblikom dominira nad svim ostalim krasnim bolskim plažama. Plaža je poznata po specifičnom mijenjanju obikla, ovisno o vjetru. Bol je tipično dalmatinsko ribarsko mjesto koje je, iako pretvoreno u atraktivnu turističku destinaciju, zadržalo osjećaj malog mjesta. Nakon ručka zaploviti ćemo put Splita. Krstareći prema splitskoj rivijeri ponovno ćemo imati priliku uroniti u plavetnilo mora u jednoj od brojnih zaklonjenih uvala otoka Brača. Dolazak u Split u kasnim popodnevnim satima. Nakon uživanja u pogledu na Splitsku rivijeru prilikom uplovljavanja, možete se pridružiti vođenom razgledu Splita uz vodiča. Noć ćemo provesti u Splitu, jednom od gradova pod zaštitom UNESCO-a čija  povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Grad obiluje restoranima i bistroima s veliki izborom lokalnih specijaliteta te kafićima. Noćenje u Splitu.

Subota: Split

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja s nadom skorog susreta.

 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona (doručak i ručak):

 

Tip kabine

14.4., 21.4.,

28.4, 29.9.,

6.10., 13.10.

5.5., 12.5.

19.5., 6.5.

2.6., 9.6.,

22.9.

16.6., 1.9.,

8.9., 15.9.

23.6., 18.8.,

25.8.

30.6., 7.7.,
14.7., 21.7.,
28.7., 4.8., 11.8.

Tradicionalni

ispod palube

2.775

3.115 3.415 3.600 3.900

4.165

Tradicionalni

gornja/glavna paluba

2.965

3.265 3.750 3.975 4.275

4.575

Tradicionalni ensuite

ispod palube

3.190

3.600 3.825 4.615 5.025

5.250

Tradicionalni ensuite

gornja/glavna paluba

3.415

3.825 4.350 5.025 5.400

5.625

Premium

ispod palube

4.650

5.065 5.325 6.040 6.490

6.675

Premium gornja/
glavna paluba

4.875

5.365 5.815 6.490 6.940

7.200

Premium superior

ispod palube

4.650

5.815 6.115 6.940 7.465

7.690

Premium superior

gornja/glavna paluba

4.875

6.150 6.675 7.465 7.990

8.290

Cijena uključuje:

– krstarenje motornim jedrenjakom prema odabranoj ruti

– smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak + ručak u tri slijeda) + 1l vode dnevno

Cijena ne uključuje:

– obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%.

 

Doplate:

– dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% osim za polaske 14.04., 21.04., 28.04., 29.09., 06.10., 13.10.

– puni pansion: 865 kn po osobi tjedno (min. 10 prijavljenih osoba)

– ulaznica u NP Mljet, 15 -17 € ovisno o odabranom terminu

– paket obnove bračnih zavjeta: 1.125 kn (po paru), uključuje svečanost obnove koju vodi kapetan, certifikat, šampanjac, poklon

– dječja sjedalica ili krevetić: 50€ za tjedan dana, doplata na licu mjesta, potrebna najava prilikom rezervacije

– parking: Split, od 15€ dnevno (na upit)

– kapetanska večera: 190 kn mogućnost ribljeg ili mesnog menija pripremljeno na poseban način (uključeno u cijenu Premium i Premium superior)

– ručnici za plažu Katarina Line (kupnja): 10 €, doplata na licu mjesta

– dodatni ručnici: na brodovima Tradicionalni gosti ne dobivaju ručnike, na brodovima Tradicionalni Ensuite dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je iznajmiti za 25 kn, a ručnike za plažu za 40 kn na tjedan/ručnik.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 115 kn po osobi tjedno – dnevno čišćenje kabina, čista posteljina i ručnici sredinom tjedna, vrijedi za Premium i Premium Superior tipove, no na upit može se organizirati i za tipove Tradicionalni i Tradicionalni Ensuite

 

Opisi kabina i usluga:

PREMIUM SUPERIOR

premium čelični brodovi s trupom s modernim tradicionalnim izgledom nude smještaj u klimatiziranim kabinama, cca 08-14m2 s bračnim ili odvojenim krevetima, sušilom za kosu i sefom, brodovi su veličine 38 do 4 m. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, vodič na brodu na engleskom jeziku, 3 vođena obilaska (Dubrovnik, Korčula, Hvar), rukovanje prtljagom, maslinovo ulje i degustacija vina, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, uključen set ručnika i promjena ručnika i posteljine sredinom tjedna.

PREMIUM

premium čelični brodovi s trupom s modernim tradicionalnim izgledom nude smještaj u klimatiziranim kabinama s vlastitom kupaonicom, s bračnim ili dva kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, s kabinama od 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, vodič na brodu na engleskom jeziku, jedan vođeni obilazak (Dubrovnik), rukovanje prtljagom, maslinovo ulje i degustacija vina, popodnevni čaj i kava, litra vode po osobi dnevno, uključen set ručnika i promjena ručnika i posteljine sredinom tjedna.

TRADICIONALNI ENSUITE

drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, uglavnom kreveti na kat, klimatizirani salon, kabine nemaju klimu. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, set ručnika

TRADICIONALNI

drveni brodovi, kabine s umivaonikom i krevetima na kat. Zajednički tuševi/WC, klimatizirani salon, kabine nemaju klimu. Uključene usluge: Kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, litra vode po osobi dnevno, set ručnika

 

Važne napomene:

– sve kabine na palubi nalaze se na glavnoj ili gornjoj palubi – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti. Kabine ispod palube su u trupu broda, ispod glavne palube

– polasci subotom u 13.00 sati iz splitske luke za rutu KL 2 (check in traje od 11:00-12:00h, check out do 9 h)

– Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– Zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporučuje osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

Naša preporuka