Krstarenje iz Trogira

Dalmacija i otoci

Datumi putovanja: 08.08.-15.08.2020.


1. dan: subota / Trogir – Milna (otok Brač)

Polazak iz trogirske luke u 13:00. Ručak i upoznavanje s ostalim gostima i posadom. Dolazak u Milnu gdje ćemo provesti prvu noć na brodu uz večeru i druženje. Milna je smještena na zapadnoj obali Brača, 18 km od Supetra. Čuvena je po svom predivnom zaljevu gdje su brodovi cara Dioklecijana nerijetko nalazili sigurnu luku tijekom gradnje njegove palače u Splitu.

2. dan: nedjelja / Milna (otok Brač) – Hvar

Nakon doručka brodom putujemo prema otoku Hvaru. Nastavak plovidbe prema Hvaru. Hvar – grad s najviše sunčanih sati u Hrvatskoj, s iznimnom ljepotom prirode, izvrsne hrane, vina i sportske ponude, učinit će Vaše putovanje nezaboravnim. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

3. dan: ponedjeljak / Hvar – Korčula

U jutarnjim satima isplovljavamo prema Korčuli. Otok je bio naseljen još u prapovijesti o čemu svjedoče nalazi iz starijeg kamenog doba koji su pronađeni u Veloj spilji. Prema legendi, na otoku je također živio i trojanski junak Antenor u 12. stoljeću prije Krista. Nakon Grka, Ilira i Rimljana Korčula se od 10. st. nalazi pod vlašću Mletačke Republike, što je ostavilo veliki trag posebno u arhitekturi samog grada Korčule. No, unatoč svemu grad je i dan danas najpoznatiji kao rodno mjesto Marka Pola, koji se 1254. g. najvjerojatnije tu rodio, a podsjetnike o njemu možete pronaći u svakom kutku, uključujući i izuzetno zanimljiv Muzej Marka Pola, koji svakako morate posjetiti pri obilasku ovog prekrasnog dalmatinskog grada.

4. dan: utorak / Sućuraj – Jelsa (otok Hvar)

Ujutro isplovljavamo prema otoku Hvaru. Prvo ćemo se zaustaviti u ribarskom mjestu Sućuraj. Zatim krećemo prema gradu Jelsi. Večer je slobodna za individualne programe. Jelsa je mali grad, smješten u uvali na sjevernoj strani otoka Hvara, zaštićen dvama najvišim vrhovima otoka – sv. Nikola na zapadu i Hum na istoku. Važan je turistički centar s bogatom turističkom tradicijom (najstariji hotel “Jadran” sagrađen je 1911. g.). Posebno je zanimljiv ljubiteljima dobrih vina, pošto je poznat po kvalitetnim sortama crnog vina.

5. dan: srijeda / Pučišća (otok Brač)

Doručak, nastavak putovanja do mjesta Pučišća na otoku Braču. Ručak na brodu prije dolaska na Brač. Uživajte u plivanju na lijepim plažama i uvalama otoka Brača (ukoliko vrijeme dopusti). Noćenje.

6. dan: četvrtak / Postira (otok Brač)

Ujutro nastavljamo putovanje sa zaustavljanjima za kupanje. Nastavak putovanja prema malom ribarskom mjestu Postira. Brojne kamene kuće i uske uličice odaju iskonski dalmatinski ambijent. Postira predstavlja turističko odredište u kojem ćete odmoriti i tijelo i duh. Noćenje.

7. dan: petak / Postira – Trogir

Napuštamo otok Brač i vraćamo se na početnu točku našeg putovanja. Stajanje u jednoj od mnogobrojnih uvala za kupanje. U ranim večernjim satima ćemo doći do Trogira. Specifičnost grada je u kiparskom umijeću na kamenu. Zbog te ljepote i vrijednosti UNESCO je uvrstio staru gradsku jezgru Trogira u popis svjetke baštine. Šetnja ulicama Trogira. Noćenje.

8. dan: subota / Trogir

Nakon doručka, oko 9 sati, iskrcavanje.

 

Cijena krstarenja po osobi u dvokrevetnoj kabini: 4.490 kn

 

Cijena uključuje:

– krstarenje prema odabranoj ruti

–  smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona (doručak – kontinentalni, ručak u tri slijeda)

–  1 x kapetanska večera (u četvrtak ili petak)

– boravišna pristojba i lučke takse po osobi i tjednu

Cijena ne uključuje:

– parking u Trogiru

–  troškove osobnih narudžbi: pića na brodu….

 

Važne napomene:

– polasci su garantirani za minimum 8 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 8 prijavljenih osoba. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– kapetan broda zadržava pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

 

Naziv borda: Kapetan Jure

2000. godine počela je izgradnja broda “Kapetan Jure“. 2001. gradnja je završila i od tada je zahvaljujući kapetanu i njegovoj iskusnoj posadi mjesto gdje se gosti mogu opustiti u prepustiti uživanju. Brod je dug 27, a širok 7 metara. Ima dvije palube, restoran (zatvoreni i otvoreni dio).

Oprema: 16 klimatiziranih kabina. Svaka kabina ima WC i tuš. Udoban smještaj za 32 gosta.

12 dvokrevetnih kabina nalazi se na prvoj palubi, a 4 kabine u potpalublju. Kabine na prvoj palubi su dvo-ležajne, a kabine u potpalublju su dvokrevetne s francuskim ležajem. U svakoj kabini se nalazi WC i tuš. Sve kabine su klimatizirane.

 

Putnička agencija Azur Tours vam želi nezaboravno krstarenje!

Naša preporuka