Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

foto: Dragan Bosnić

Vojvodina

Sremski Karlovci – Novi Sad – Subotica – Palić – Sombor

Datumi putovanja: 03.-05.05.2019.


1. dan, Zagreb – Fruška Gora – Sremski Karlovci – Novi Sad

Polazak iz Zagreba u 8h, vožnja uz zaustavljana do granice i Vojvodine. Nastavak putovanja do Sremskih Karlovaca. Mjesto je smješteno na obroncima Fruške Gore i poznato po tradiciji proizvodnje visoko kvalitetnih vina. Šetnja centrom sa vrijednim primjercima arhitekture: Saborna crkva, palača Patrijaršije, RKT Crkva Sv. Trojstva, gimnazija, Česma četiri lava, Kapela mira. Posjet jednom od vinskih podruma i degustacija vina. Kratka vožnja prema Petrovaradinu. Obilazak Petrovaradinske tvrđave, “Gibraltara na Dunavu”, remek-djela vojne arhitekture s kraja 17. i početka 18. st., s bedemima, kilometrima dugim podzemnim hodnicima i mrežom uskih uličica, među kojima je i ona s rodnom kućom bana Jelačića. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan, Novi Sad – Subotica – Palić

Nakon doručka i odjave iz hotela, obilazak Novog Sada s lokalnim vodičem. Glavni grad Vojvodine, kulturni je i sveučilišni centar na obali Dunava, i drugi po veličini grad u zemlji. Šetnja centrom grada, s palačama s kraja 19. i početka 20.st.: Trg Slobode, Gradska vijećnica, župna crkva Imena Marijina („katedrala“), Zmaj Jovina ulica, spomenik J.J.Zmaju i drugim značajnim osobama, Saborna crkva i Vladičanski dvor, Dunavska ulica. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazak za Suboticu – najsjeverniji, multietnički grad u Vojvodini, s prekrasnom secesijskom arhitekturom. Sastanak s lokalnim vodičem i razgled grada: Engelsova ulica, palača arhitekta Ferenca Reichla, pravoslavna crkva, Školski dom, Korzo, Trg Slobode i Trg Republike s Gradskom kućom, štedionicom, Narodnim pozorištem, bibliotekom, fontanama… Zajednički odlazak na jezero Palić, najstariji park prirode u zemlji, s dugom turističkom tradicijom. Kraća zajednička šetnja uz jezero. Smještaj u hotel. Fakultativni odlazak (doplata prilikom uplate aranžmana) na večeru u ambijentu tipičnog bačkog salaša, na kojem se mogu probati čuvena vina s pijeska iz najboljih okolnih podruma. Za ugođaj se brinu tamburaši koji pjesmom vraćaju duh starih vremena. Noćenje.

3. dan, Subotica – Sombor

Nakon doručka polazak za Sombor, opjevani grad, koji i danas čuva patinu i šarm prošlosti, gdje se osjeća poznata vojvođanska širina i dobrodošlica „putniku-namjerniku“. Obilazak znamenitosti grada, u pratnji lokalnog vodiča: Županija, Gradski muzej, Gradska kuća, knjižnica, Trg Sv. Trojstva s crkvom, kapela Sv. Ivana Nepomuka, palače, manastir Sv. Arhiđakona Stefana. Slobodno vrijeme za šetnju korzom i kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj i dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 995 kn 905 kn first minute

* First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta

Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit): 199 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom: jedno noćenje u Novom Sadu i jedno noćenje u Subotici ili na jezeru Palić
 • degustaciju 3 sorte vina u vinskom podrumu kod vinogradara u Sremskim Karlovcima
 • razglede prema programu
 • pratitelja putovanja
 • razgled Novog Sada, Subotice i Sombora u pratnji lokalnog vodiča
 • jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • obroke drugačije od navedenih
 • putno osiguranje.

Fakultativne doplate po osobi uz minimalno 15 prijavljenih putnika (prilikom rezervacije):

 • Večera na salašu uz tamburaše na jezeru Palić: 140 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 35

Naša preporuka