Putovanje Napulj i Capri

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 27.05.-30.05., 07.10.-10.10.2022. (garantirani polasci)


Predviđeni hotel na polasku 27.05.: Palazzo Salgar 4*.

Predviđeni hotel na polasku 07.10.:  Hotel Garibaldi 3*, Ibis Styles Garibaldi 3*, ili sl.

1. dan, Zagreb – Napulj

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Napulj u na liniji FR6687. Po dolasku u Napulj u 22:15 organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, Napulj – fakultativni izlet Pompeji

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – Castel Nuovo… Glavni grad talijanske pokrajine Campanije, bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Preporučujemo fakultativno izlet u izniman, svjetski poznat arheološki lokalitet Pompeji (prijava prilikom rezervacije aranžmana, cijena uključuje ulaznicu uz razgled s lokalnim vodičem). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski  gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Povratak u Napulj, slobodna večer. Noćenje.

3. dan, Napulj – fakultativni izlet Capri

Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima – primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi – Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Edith Head proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

4. dan, Napulj – Zagreb

Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. Slobodan dan za uživanje u bučnom i živahnom Napulju. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. U modernoj pop-kulturi proslavio ga je slavni Maradona, ali i poznata tetralogija Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“, pa ćete možda tijekom dana zaželjeti i obići lokacije koje se vežu uz oba imena… Transfer do zračne luke u Napulju u ranim večernjim satima. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u večernjim satima (red letenja naveden ispod programa). Slijetanje u Zagreb planirano u 23:10 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 • za polazak 27.05. vrijedi cijena: 3.890 kn

 • za polazak 07.10. vrijedi cijena: 3.290 kn 3.090 kn first minute*

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • ručna prtljaga (ruksak/notebook/ženska torba dimenzija 40 cm x 25 cm x 20 cm)
 • tri noćenja s doručkom u izabranom hotelu 3/4* u Napulju
 • autobusni transfer u dolasku i povratku
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja 

Cijena ne uključuje:

 • prtljagu – doplata za kofer na kotačićima do 10 kg težine i tretira se kao ručna prtljaga 190 kn; za kofer do 20 kg koji morate predati doplata iznosi 320 kn (OBAVEZNA UPLATA prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 4 /6 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplatu za fakultativni izlet na Capri – odrasli 590 kn po osobi, djeca do 12 godina starosti 490 kn (uključen povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja), prijava i plaćanje prilikom rezervacije). Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele cca 8 eur i žičara na vidikovac Monte Solaro 12 eur. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 prijavljenih osoba po hotelu.
 • doplatu za fakultativni izlet u Pompeje (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča za razgled lokaliteta, parkirne takse i ulaznicu) – odrasli 450 kn po osobi, djeca do 12 godina starosti 390 kn (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih)
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 890 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Informacije o letu:

Prijevoznik: Ryanair

ZAG NAP 21:05 22:15

NAP ZAG 21:55 23:10

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
 • trokrevetne sobe na upit

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

Minimalni broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 30

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka