Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Cipar

Zrakoplovom iz Ljubljane

Datumi putovanja: 03.07.-10.07., 10.07.-17.07., 17.07.-24.07., 24.07.-31.07., 31.07.-07.08., 07.08.-14.08., 14.08.-21.08., 21.08.-28.08., 28.08.-04.09., 04.09.-11.09., 11.09.-18.09., 18.09.-25.09. (garantirani polasci)


1. dan, Zagreb/Ljubljana – Cipar

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji i uz doplatu) i vožnja do zračne luke Ljubljana (ili dolazak u vlastitom aranžmanu). Prijava na let preko Antalye do Cipra odnosno zračne luke Ercan. Smještaj u ho­telu na području sjevernog Cipra, odnosno, na širem području mjesta Kyrenija. Večera i noćenje.

2. dan, Cipar 

Doručak. Današnji dan je namijenjen odmoru, upoznavanju hotela i okolice. Prema dogovoru, sastanak s predstavnikom agencije u određeno vrijeme. Večera i noćenje.

 3. dan, Nikozija 

Doručak. Izlet do Nikozije, glavnog grada Cipra, koji otok dijeli na turski/sjeverni i grčki/južni dio. Okružen je veličanstvenim zidinama, a njegova najveća atrakcija je neobična gotska katedrala Selimiye. Slobodno vrijeme za šetnju tržni­com i ostale individualne razglede. Povratak u hotel i slobodno poslijepodne za odmor. Večera i noćenje.

 4. dan, Famagusta i Salamina

Doručak. Vožnja do grada Fama­gusta koji je svojom znamenitom prošlošću nadahnuo poznatu dramu Othello. Nekoć je bio poznat kao grad crkvi, od kojih su danas očuvane samo rijetke. Jedna od najvećih atrakcija je katedrala Sv. Nikole, danas džamija Lala Mustafa Pasha koja se nalazi u središtu stare gradske jezgre i pod krošnjama 700 godina starog »Ficus Sycomorus-a«. Nakon šetnje gradom, slijedi nastavak izleta do Salamine, najznačajnijeg ar­heološkog nalazišta u kojem ćemo razgledati antički teatar, amfiteatar i terme. Razgled samostana Sv. Barbnabe-a, utemeljitelja ciparske ortodoksne crkve. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan, Poluotok Karpas

Doručak. Karpas je jedan od najljepših, netaknutih dijelova otoka. Izlet ćemo započeti u selu Bogaz, slobodno vrijeme za kavicu. Nastavak vožnje u Dipkarpaz, jedan od rijetkih područja na kojem zajedno žive turski i grčki otočani. Razgled samostana apostola Andreja s izvorom svete vode. Slijedi obilazak jedne od plaža. Kraći odmor uz mogućnost ručka u lokalnoj taverni gdje ćemo uživati u specijalitetima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. Odmor ili fakultativni izlet do južnog dijela Cipra: Kourion – Afroditina stijena – Paphos

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno is­traživanje otoka. Po želji i uz doplatu, mogućnost od­laska na izlet do južnog Cipra. Put će nas voditi pokraj mjesta Limassol, centra južnog dijela i grada Kolossi kojeg okružuju veliki nasadi limu­na i vinograda, do antičkih ostataka gradića Kourion, koji je smješten na stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Slijedi vožnja do Afroditine sti­jene, mjesta na kojem je prema legendi, iz mora ustala božica Afrodita. To je ujedno i najčešće fotografirano mjesto na otoku. Nakon kraćeg odmora, slijedi nastavak do živahnog ljetovališta Paphos u ko­jem ćemo razgledati arheološki park s popisa UNESCOve baštine. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Večera i noćenje.

7. dan, Odmor

Doručak. Posljednji dan odmora provedite na jednoj od plaža ili krenite u samostalno razgledavanje otoka. Pre­poručujemo da posjetite Kyreniu, turističko ljetoval­ište sjevernog dijela Cipra s prekrasnom lukom u ko­joj se nalaze brojni lokali i restorani. Večera i noćenje.

8. Cipar – Ljubljana/Zagreb

Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke i povratni let preko Antalye u Ljubljanu. Po do­lasku, mogućnost organiziranog (po želji uz doplatu) prijevoza do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.380 kn

 Doplata za manji broj putnika (do 34 putnika): 150 kn

 Zrakoplovne pristojbe – uključene u cijenu! 

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana i doplata za najmanji broj putnika. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

 

Cijena uključuje:

zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Ci­par – Ljubljana s međuslijetanjem u Antalyi, zrako­plovne i sigurnosne pristojbe, autobusni prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka, sedam polupansio­na u hotelu 3*, sve izlete po programu, predstavnika agencije i trošak organizacije putovanja.

Doplate po želji prilikom rezervacije:

Jednokrevet­na soba 990 kn, prijevoz Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn, hotel 4* 650 kn.

 

Popusti: djeca 2-12 god. na dodatnom krevetu -15%.

Moguće doplate na putu: ulaznice po želji, izlet na južni dio Cipra 89 EUR (min. 25 putnika).

Napomena: u slučaju kasnog dolaska na Cipar (zbog večernjeg leta) umjesto večere, dočekati će vas lunch paket.

Minimalni broj putnika: 35


Šifra aranžmana: 26

Naša preporuka