Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Portugal

Portugal putovanje,  zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više:  svi izleti su uključeni u cijenu | polupansion u Fatimi

Datum putovanja: u izradi


1. dan, Zagreb – Lisabon 

Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 06.00h kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 07.55h. Po dolasku u Lisabon, oko 10.15h, odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima s razgledom, odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama. Panoramski razgled mosta 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenika Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Odlazak do hotela, smještaj u sobe. Odlazak javnim prijevozom i pješice u pratnji pratitelja do četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Noćenje.

2. dan, Lisabon – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon

Doručak. Odlazak autobusom na izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, a Lord Byron napisao je da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. U centru grada slobodno vrijeme za posjet osebujnoj Nacionalnoj palači, nekadašnjoj ljetnoj kraljevskoj rezidenciji, ili uz kraću vožnju autobusom uspon do bajkovite palače Pena na uzvisini iznad grada koju uspoređuju s njemačkim dvorcem Neuschwansteinom. Izgraditi ju je dao Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Zatim nastavak do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Odlazak prema Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom mondenom ljetovalištu. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Lisabonu u popodnevnim satima, uz prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici).  Slobodno vrijeme u Lisabonu. Noćenje.

3. dan, Lisabon – Obidos – Batalha – Porto

Doručak. Odlazak prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog strateške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Slijedi vožnja prema Batalhi te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak puta prema Portu. Po dolasku, odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,… Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Moguć odlazak na degustaciju poznatog Porta u neki od tradicionalnih podruma. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan, Porto – Coimbra – Tomar – Fatima

Doručak. Odlazak prema Coimbri, gradu s jednim od prvih sveučilišta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište… Vožnja do obližnjeg Tomara, slikovitog grada sagrađenog uz rijeku Nabao. Na brežuljku iznad grada uzdiže se glavna templarska utvrda-Samostan Kristovog reda kojeg je dao sagraditi Gualdim Pais, veliki meštar templarskog reda, 1160. god. Jedan od najljepših primjera manuelinske arhitekture, danas pod zaštitom UNESCO-a. U crkvi se nalazi poznata kapela «Charola»-rotonda koja je građena po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu.  Nastavak do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,… Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, Fatima – Nazare – Mafra – Lisabon

Doručak. Odlazak prema poznatom ljetovalištu Nazare koji rado posjećuju i zaljubljenici u ekstremne sportove na vodi, surferi zaljubljeni u visoke valove. Zbog specifičnog položaja uz Atlantski ocean, Nazare se može pohvaliti uistinu spektakularnim valovima visokim i po nekoliko desetaka metara. Nastavak puta prema Mafri. U gradu se smjestila i istoimena monumentalna barokna palača. Kompleks je zamislio kralj Ivan V., a izgrađena je od 1717. do 1755. godine. God. 2019. Kraljevska Mafra koja uključuje palaču, baziliku, samostan, vrt Cerco i Tapada lovački park, upisana je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi jer ilustrira snagu i doseg portugalskog carstva. Nastavak vožnje prema Lisabonu. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

6. dan, Lisabon – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme za posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Transfer do zračne luke oko 14.30h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 17.20h s dolaskom oko 21.30h.

 

Cijena aranžmana po osobi:  u izradi

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne takse: 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  

Treći ležaj: na upit

 

Portugal putovanje: cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom (polupansion u Fatimi), vodstvo tijekom putovanja, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

Zrakoplovne pristojbe 1190kn, jednokrevetna soba 1390 kn, boravišna pristojba u Lisabonu i Portu iznosi 2 eur po noćenju po osobi – plaćanje u hotelu obavezno, sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, degustaciju vina u Portu, večeru u restoranu s Fado programom – plaćanje na licu mjesta po želji

Portugal putovanje – napomena:

avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.


portugal i galicija  1024x149 - Portugal | 6 dana

 

Naša preporuka