Putovanje Milano, jezero Maggiore i Bergamo

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Vrijednost više: buffet doručak

Datum putovanja: 30.10.-01.11.2021. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Milano – hotel 

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Milanu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim gradskim prijevozom i pješice: prva znamenitost je Milanska katedrala (Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu) – zatim hodajući kroz Galeriju Vittorio Emanuele II (jednom od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju) dolazimo do La Scale, najuglednije operne kuće u svijetu – čuvena četvrt Brera u samom srcu grada u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i ‘art shop-ova’ – dvorac obitelji Sforza, danas dom nekoliko muzeja okružen velikim parkom Sempione… S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu i večeru u nekoj od tipičnih milanskih trattorija. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, hotel – jezero Maggiore i Boromejski otoci – Milano

Doručak. Predlažemo izlet autobusom na jedno od najljepših talijanskih jezera – Lago Maggiore (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Posjet pitoresknom gradiću Stresa smještenog na samoj obali jezera, omiljenom ljetovalištu aristokracije još od početka 20.stoljeća i polazne točke za posjet otocima. Kraća šetnja mjestom i ukrcavamo se na brodić kojim krećemo u obilazak Boromejskih otoka, biserima prirodne ljepote nazvanih po milanskoj obitelji Borromeo u čijem su vlasništvu bili stoljećima (vožnja između otočića traje cca. 15 minuta): Isola Madre, najveći otok s poznatom terasom-promenadom i bujnom vegetacijom, slijedi vožnja do Isola Bella, otoka s prekrasnim vrtovima oblikovanih terasa, fontana, paunova, kipova … i na kraju Isola dei Pescatori na kojem se nalazi pitoreskno ribarsko selo, gdje ćemo se prošetati i imati slobodnog vremena za uživanje u kavi ili ručku u nekom od mnogobrojnih restorana. Povratak brodićem na obalu Strese i nastavak vožnje do Milana. Noćenje.

3. dan, Milano – Bergamo – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Bergama, jednog od najljepših gradića Lombardije koji će vas svojim uskim uličicama, malim trgovinama, kafićima, restoranima te srednjovjekovnom i renesansnom arhitekturom ostaviti bez daha. Grad je podijeljen u dva dijela: Bergamo Alto (gornjeg grada) na vrhu brežuljka, koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama i Bergamo Bassa (donjeg grada), koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba. Po dolasku, odlazak uspinjačom (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta) do gornjeg grada u zajedničku šetnju. Dragulj gornjeg grada je trg Piazza Vecchia kojim dominira Pallazo Della Ragione, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik Il Campanone, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja će nas šetnja odvesti do manjeg trga Piazze Del Duomo, duhovnog centra Bergama, kojeg okružuju katedrala, bazilike Santa María Maggiore, krstionica i crkve Colleoni… Nakon slobodnog vremena za kavu ili ručak, povratak uspinjačom do autobusa i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.082 kn  875 kn posebna ponuda*

*Posebna ponuda  je važeća do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja  kapaciteta po first minute cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Doplate i popusti:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 3-5 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta, obavijest o točnom iznosu u završnoj obavijesti, ovisno o kategoriji hotela)
 • izlet na Boromejske otoke 22 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, kartu za brod)
 • ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre 20 eur (doplata na licu mjesta, informativna grupna cijena minimum 20 osoba)
 • uspinjača u Bergamu 3,5 eur (informativna cijena)
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 453 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet na Boromejske otoke
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet na Boromejske otoke

 

Smještaj naših grupa je na području Milana u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za polaske iz Karlovca i Rijeke potrebna je prethodna pismena najava, točno vrijeme i mjesto polaska bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 125 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 522 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara … ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka