Cres

Cres

Cres je najveći hrvatski otok s raznovrsnim reljefom, brojnim uvalama i bogatom florom i faunom u kojoj su prisutne i zanimljive endemične vrste. Cres je nastanjen kroz dugi niz stoljeća; od kamenog doba, preklo ilirskih plemena, antike i srednjeg vijeka do današnjih dana. Iako je kontinuitet življenja na otoku dug, u današnje vrijeme otok je slabo nastanjen. Osim grada Cresa, pristuna su i mala naselja zemljoradnika i ribara. Posebnost Cresa je da svako mjesto ima svog svetca zaštitnika i vezano uz to - posebne vjerske i kulturne manifestacije. Slaba nastanjenost otoka, kao i bogata fauna te nepristupačan reljef na nekim mjestima, omogućili su da rijetka i ugrožena ptica bjeloglavi sup još uvijek obitava na otoku. Danas je ta ptica postala i turistička i znanstvena atrakcija, stoga je u mjestu Beli formiran centar za posjetitelje i oporavljalište bjeloglavog supa. Na Cresu se nalazi slatkovodno jezero, Vransko jezero. Cres je idealan za one koji žele odmor u miru i prirodi. U našoj su ponudi hotel Kimen 3* i hotel Zlatni Lav 3*. Provjerite naše cijene. - plaćanje do 12 rata.

Hotel Zlatni Lav 4* | Martinšćica, Cres

Hotel Zlatni Lav 4* | Martinšćica, Cres

Već od 250 KN

Ljetovanje Jadran 2019. Hotel Zlatni Lav nalazi se na jedinstvenoj lokaciji u blizini uvale Martinšćica i slikovite šljunčane plaže.

Hotel i depandansa Kimen 3* | Cres

Hotel i depandansa Kimen 3* | Cres

Već od 285 KN

Ljetovanje Jadran 2019. Hotel Kimen smješten je u jedinstvenom prirodnom parku mediteranske vegetacije sa prekrasnom plažom.

Apartmani Zaglav | Zaglav, Cres

Apartmani Zaglav | Zaglav, Cres

Već od 286 KN

Ljetovanje Jadran 2019. Apartmani Zaglav su apartmani na dvije etaže na otoku Cresu, 400 m od mora.