Mljet

Ljetovanje Jadran

Mljet - otok koji, kao malo koji, isprepleće mitove, legende i povijesna zbivanja. Najjednostavnije ga je nazvati jednim od jadranskih bisera. Osim sto očarava svojom prirodnom i kulturnom baštinom, ovaj otok je poznat  i po pričama o Homerovom Odiseju, brodolomu Sv. Pavla apostola, Rimljanima, Ilirima...
Otok Mljet posebno se ističe očuvanošću biljnog pokrova, osobito u zapadnom dijelu, gdje su očuvane prostrane šume crnike i alepskog bora koje se ubrajaju među među najljepše na našoj obali. Kompleksi mediteranske šume i izvanredne prirodne rijetkosti Jezera s vrijednim kulturno-povijesnim sadržajima, zaštićeni su u okviru Nacionalnog parka. Pod zaštitom je i područje Saplunare i Blaca na istočnom kraju otoka, s izvanrednim pjeskovitim plažama i šumom alepskog bora i pinija.
Mljet je od davnina poznat po vrhunskoj gastronomiji koju su sa sobom donijeli Rimljani, nakon njih su je njegovali opati na Otočiću sv. Marije, a danas je svojim gostima prezentiraju otočki restorani, pansioni i konobe. U naselju Pomena, u Nacionalnom parku Mljet smjestio se hotel Odisej. Raspolaže sa 155 soba. Sve sobe i apartmani, kao i svi javni prostori hotela su klimatizirani. Ispred hotela je plaža s dječjim bazenom i barom, taverna s terasom i pizzeria.

Hotel Odisej 3* | Pomena, Mljet Naša preporuka

Hotel Odisej 3* | Pomena, Mljet

Već od 205 KN

Ljetovanje Jadran 2022. Hotel Odisej je jedini hotel na otoku i idilično mjesto za odmor u prirodi!