Putovanje Barcelona

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 18.9. – 22.9. (garantirani polazak), 25.9. – 29.9., 2.10. – 6.10. (garantirani polazak), 9.10. – 13.10., 16.10. – 20.10., 23.10. – 27.10.2022.


1. dan, Zagreb – Barcelona

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatia Airlinesa, OU 374 u 15.20h. Po dolasku u prijestolnicu španjolske pokrajine Katalonije u 17.30h obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg predaha odlazak do šarmantne Gotičke četvrti, najstarijeg dijela grada sa spletom uskih krivudavih uličica ispunjenih barovima, klubovima i tradicionalnim restoranima u kojima nikako ne propustite probati lokalne delikatese poput paelle i tapasa. Uživajte u večernjoj atmosferi ovog grada jedinstvenog i nevjerojatnog života. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Barcelona

Nakon doručka, odlazak na razgled grada javnim prijevozom i pješice: Sagrada Familia, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni projekt čuvenog katalonskog arhitekta Antonija Gaudíja; njegove prekrasne stambene zgrade Casa Milà (La Pedrera) i Casa Batlló; Plaça de Catalunya, središnji trg okružen velikim trgovačkim centrima i robnim kućama; La Rambla, najživlja gradska avenija i pješačka zona; La Boqueria, najveća i najživopisnija tržnica u gradu te nezaobilazna turistička atrakcija za sve hedoniste; Plaça Reial (Kraljevski trg); ulica Ferrán, čuvena po Gaudíjevim svjetiljkama; Plaça de Sant Jaume nedaleko kojeg se nalaze Generalitat, sjedište katalonske vlade i Gradska vijećnica; katedrala Svetog Križa i Svete Eulalije, poznata i kao Barcelonska katedrala, sjajan primjer katalonske gotike. U nastavku predlažemo odlazak do obalne četvrti La Barceloneta gdje možete posjetiti Akvarij, jedan od zasigurno najboljih i najvećih u Europi, u kojem se može vidjeti morska flora i fauna Mediterana, ali i tropskih mora i oceana. Tu se nalazi i trgovački centar Maremàgnum s mnogobrojnim trgovinama, barovima i restoranima. Noćenje.

3. dan, Barcelona – fakultativni izlet Figueras i Girona

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet Figueras & Girona.

Figueras, rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej, koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. U nastavku, odlazak do Girone, jednog od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Barceloni.

Gostima koji ostaju u Braceloni predlažemo odlazak u Park Güell, remek-djelo Antonija Gaudíja (dio UNESCO-a), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada ili odlazak do Španjolskog sela (Poble Español), jedinstvenog kompleksa građevina raznih stilova iz čitave Španjolske, u kojem možete vidjeti kako izgledaju, a i kako su izgledali, gradići na jugu i na sjeveru i sve što je značajno za pojedine pokrajine. Danas su sve te kućice suvenirnice, kafići i restorani.

Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru uz strastveni flamenco show. Noćenje.

4. dan, Barcelona – Sitges & Tarragona – Barcelona

Doručak. Danas predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do Sitgesa i Tarragone, mediteranskih gradića na Zlatnoj obali (Costa Daurada).

Sitges – slikoviti gradić smješten nadomak Barcelone koji je, osim po povijesnim znamenitostima, lijepim plažama i noćnim klubovima, poznat i po filmskom festivalu i karnevalu. Često ga nazivaju „Ibiza u malom“ ili St. Tropez Španjolske.

Tarragona – nekadašnja prijestolnica Hispanie s mnogim srednjovjekovnim spomenicima i arheološkim ostacima iz rimskog carstva (dio UNESCO-a): zidine s portalom sv. Antuna; Pretorium, za kojeg se vjerovalo da je rodna kuća Poncija Pilata; amfiteatar iz 2 st.; katedrala iz 12. st., jedna od najljepših u Španjolskoj.

Ukoliko pak ostajete u gradu, a pri tome ste još i ljubitelj nogometa, predlažemo odlazak do najvećeg stadiona u Europi – Camp Nou, doma nogometnog kluba Barcelona, gdje možete razgledati muzej sa brojnim trofejima kluba, Messijevim zlatnim loptama…, obići tribine, novinarske kabine, proći tunelom kroz koji igrači izlaze na teren i dr.

Ljubiteljima umjetnosti predlažemo posjet Picassovom muzeju smještenom u ulici Montcada, jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica Barcelone. Noćenje.

5. dan, Barcelona – Zagreb

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni izlet u Montserrat, najpoznatije marijansko svetište posvećeno crnoj Gospi „La Moreneta“, zaštitnici Katalonije. Svetište se nalazi na istoimenoj planini, u zaleđu Barcelone, na visini od 1200 m s koje se pruža predivan pogled na Kataloniju. Čuveni samostan i ljepota prirodnog okruženja jednostavno zadivljuju i ostaju u dugom sjećanju. Povratak u Barcelonu te oko 15 sati prijevoz do zračne luke. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa, na liniji OU 375 u 18.20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 20.20h. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi: 

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
18.09. – 22.09.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn
25.09. – 29.09.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn
02.10. – 06.10.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn
09.10. – 13.10.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn
16.10. – 20.10.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn
23.10. – 27.10.2022. 2.690 kn 2.890 kn 3.090 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Barcelona – Zagreb);

Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Barcelonu te od hotela do zračne luke u povratku;

Smještaj u Barceloni u hotelu Eurotel Gran Via Fira 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;

Razglede prema programu;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda; doplate za fakultativne sadržaje, izlete i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

 

Fakultativna ponuda/izleti, cijena po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Cjelodnevni izlet Figueras & Girona (trajanje 8/9h): 690 kn po osobi (prijevoz autobusom, razgled prema programu i ulaznica za Muzej Dalí)

Flamenco večera & show (Tablao Flamenco Cordobes ili sl.): 590 kn (gurmanska večera uz neograničeno piće i show)

Cjelodnevni izlet Sitges & Tarragona (trajanje 8/9h): 590 kn po osobi (prijevoz autobusom, razgled prema programu i ulaznica za katedralu u Tarragoni)

Poludnevni izlet u Montserrat: 650 kn po osobi (prijevoz autobusom, razgled prema programu i ulaznica za samostan, Muzej na otvorenom i Muzej Montserrat)

 

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:

Sagrada Familia: odrasli 26 Eur, dijete do 11 godina besplatno

Park Güell: odrasli 10 Eur, dijete 7-12 godina 7 Eur, dijete do 6 godina besplatno

Poble Español: odrasli 14 Eur, dijete 4-12 godina 10 Eur, dijete do 3 godine besplatno

Aquarium: odrasli 24 Eur, dijete 5-10 godina 17 Eur, dijete 3-4 godine 10 Eur

Muzej Picasso, zbirka bez audio vodiča: odrasli 12 Eur, mladi od 18 do 25 godina 7 Eur

Casa Batlló: odrasli 35 Eur, dijete 13-17 godina 29 Eur, dijete do 12 godina besplatno

Casa Milà/La Pedrera: odrasli 28 Eur, dijete 7-12 godina 15,50 Eur, dijete do 6 godina besplatno

Camp Nou Experience: odrasli 28 Eur, dijete 4-10 godina 21 Eur, dijete do 3 godine besplatno

Metro karta: jedna vožnja 2,40 Eur; 10 vožnji 1 zona 11,35 Eur

 

Red letenja:

OU 374                  ZAGREB                 BARCELONA        15:20     17:30

OU 375                  BARCELONA         ZAGREB                 18:20     20:20

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz travnja 2022. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka