blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Zinal – odličan freeride

Zinal – Skijanje Švicarska

Skijaško područje Grimentz-Zinal nalazi se na 2.900 m n.v. sa više od 115 km uređenih skijaških staza ispred fascinantnih visokih planina. Zbog svog položaja ima garanciju snijega.

Freeride područje “Gardes de Bordon” među prvim takvima u Švicarskoj, popularno je odredište mnogih off-piste skijaša. Zinal ima vrlo lijepu freeride zonu dostupnu putem Durand T-bara. Ne samo da postoji T-vučnica za doći do ovog mjesta, skijaši se mogu vratiti natrag do bazne žičare Le Chiesso da se vrate na skijanje. Kada padne powder, definitivno se prvo uputite na ovo područje. Još jedno sjajno područje za iskusiti powder je T-vučnica Lona 2 u Grimentzu. S obje strane Lone 2 nalaze se prirodna razvučena i otvorena područja za powder krstarenje po snijegu.

Za nordijske skijaše tu je 19 km uređenih staza.

Za 3 skijališta doline Val d’Anniviers: Zinal-Griment (115 km), St Luc Chandolin (60 km) i Vercorin (35 km) dostupna je zajednička ski karta. Između ta 3 skijališta prometuje besplatni shuttle bus.

U ponudi je dosta restorana u naseljima te na stazi, disco, barovi, javni unutarnji grijani bazen, sauna i fitness centar. Skijalište je dobar izbor za obitelji sa djecom te sportaše. Infrastruktura je prilagođena djeci, imaju stazu za djecu, lift i pokretnua traku, te dječji park sa dovoljno igara i prepreka da ih zabavi satima. Mogućnost najma skijaške opreme i ski depoa. Klizanje, curling, paragliding, obilježene pješačke staze, sanjkalište.

Grimentz

– autentično i slikovito naselje, dio udruženja najljepših švicarskih planinskih sela. Netaknuta priroda, alpska fauna i flora, svjež i čisti zrak, to je otok mira usred impresivnih vrhova. Ovo je raj za odmor koji nudi mnoštvo sportskih aktivnosti, avanture i dobrog raspoloženja. Od 2014. mjesta su povezana trećom najdužom gondolom u Švicarskoj od 3 km.

Zinal

– odmaralište koje leži u dolini Val d’Anniviers,  skriveno u podnožju planina “carske krune”. Okružen najvišim planinama Alpa, to je raj za ljubitelje prirode u svom najčišćem obliku.

Švicarski turizam ponudit će Vam jedinstvenu, vrhunsku kvalitetu gastronomije, široku ponudu svih srodnih sportova koji se mogu naći na skijalištima. Snježni uvjeti su vrhunski, kao i uređenje staza, a mogućnosti skijanja izvan staza su enormne. Švicarska svakako nije jeftina destinacija, ali u određenim terminima i skijalištima moguće je pronaći smještaj koji si i prosječni skijaši mogu priuštiti. Skijaška prostranstva, ležernost, gostoljubivost i točnost vaših domaćina, te brojni skijaški dragulji u srcu Alpi, biti će razlogom da se vratite po još !

Pristup: Zagreb – Ljubljana – Venecija – Milano –  Gallarate – Gravellona – Mergozzo – Ried-Brig – Sierre – Saint-Luc – Zinal: 875 km

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u Zinalu!

skijanje francuska 1024x149 - Zinal - odličan freeride

Sadržaji

 • blank 27 km
 • blank 43 km
 • blank 30 km
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank 11
 • blank 5
 • blank 1
 • blank 2
 • blank 40%