Zinal

Zinal – Skijanje Švicarska

Skijaško područje Grimentz-Zinal nalazi se na nadmorskoj visini do 2.900 m sa više od 115 km uređenih skijaških staza ispred fascinantnih visokih planina. Zbog svog položaja ima garanciju snijega.

Freeride područje “Gardes de Bordon” među prvim takvima u Švicarskoj, popularno je odredište mnogih off-piste skijaša.

Za nordijske skijaše tu je 19 km uređenih staza.

Za 3 skijališta doline Val d’Anniviers: Zinal-Griment (115 km), St Luc Chandolin (60 km) i Vercorin (35 km) dostupna je zajednička ski karta.

Između skijališta prometuje besplatni shuttle bus.

U ponudi je dosta restorana u naseljima te na stazi, disco, barovi, javni unutarnji grijani bazen, sauna i fitness centar. Skijalište je dobar izbor za obitelji sa djecom te sportaše. Infrastruktura je prilagođena djeci, imaju stazu za djecu, lift i pokretnua traku, te dječji park sa dovoljno igara i prepreka da ih zabavi satima. Mogućnost najma skijaške opreme i ski depoa. Klizanje, curling, paragliding, obilježene pješačke staze, sanjkalište.

Grimentz je autentično i slikovito naselje, dio udruženja najljepših švicarskih planinskih sela. Netaknuta priroda, alpska fauna i flora, svjež i čisti zrak, to je otok mira usred impresivnih vrhova. Ovo je raj za odmor koji nudi mnoštvo sportskih aktivnosti, avanture i dobrog raspoloženja. Od 2014. mjesta su povezana trećom najdužom gondolom u Švicarskoj od 3 km.

Zinal je odmaralište koje leži u Val d’Anniviersu,  skriveno u podnožju planina “carske krune”. Okružen najvišim planinama Alpa, to je raj za ljubitelje prirode u svom najčišćem obliku.

Švicarski turizam ponudit će Vam jedinstvenu, vrhunsku kvalitetu gastronomije, široku ponudu svih srodnih sportova koji se mogu naći na skijalištima. Snježni uvjeti su vrhunski, kao i uređenje staza, a mogućnosti skijanja izvan staza su enormne. Na uređenim stazama mnoštvo je restorana, planinarskih domova, vidikovaca, podzemnih vlakova i najmodernijih gondola. Švicarska svakako nije jeftina destinacija, ali u određenim terminima i skijalištima moguće je pronaći smještaj koji si i prosječni skijaši mogu priuštiti. Skijaška prostranstva, ležernost, gostoljubivost i točnost vaših domaćina, te brojni skijaški dragulji u srcu Alpi, biti će razlogom da se vratite po još !

 

Pristup: Zagreb – Ljubljana – Venecija – Milano –  Gallarate – Gravellona – Mergozzo – Ried-Brig – Sierre – Saint-Luc – Zinal: 875 km

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u Zinalu!

skijanje francuska 1024x149 - Zinal

Sadržaji

  • 27 km
  • 43 km
  • 30 km
  • 11
  • 5
  • 1
  • 2
  • 40%