Hurgada i krstarenje Nilom

Direktnim letom iz Ljubljane

Datumi polazaka: 03.03., 10.03., 17.03., 24.03.2018.


1. dan, Zagreb/Ljubljana – Hurgada, večera ili all inclusive, noćenje

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji i uz doplatu). Prijava na izravni, charter let zrakoplovom u Hurgadu. Po dolasku, prijevoz do hotela odabrane kategorije. Noćenje.

2. dan, Hurgada – Assuan, doručak, večera, noćenje

Krećemo preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca, mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Noćenje.

3. dan, Asuan (Abu Simbel) – Kom Ombo, doručak, ručak, večera, noćenje

Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age – Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Noćenje.

4. dan, Edfu – Esna – Luxor, doručak, ručak, večera, noćenje

Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Noćenje.

5. dan, Luxor, doručak, ručak, večera, noćenje

U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe u vrijeme slavne 18 dinastije faraona. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. dan, Luxor – Hurgada, doručak, ručak, večera, noćenje

Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješnija žena faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Noćenje.

7. dan, Hurgada, polupansion ili all inclusive

Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Noćenje.

8. dan, Hurgada – Ljubljana/Zagreb, doručak, let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji i uz doplatu).

 

Cijena aranžmana po osobi: hotel 4* (polupansion) i brod 5* deluxe (puni pansion): 6.150 kn  5.390 kn posebna ponuda*

*Posebna ponuda je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena aranžmana po osobi: hotel 5* (all inclusive) i brod 5* deluxe (puni pansion): 6.550 kn  5.790 kn posebna ponuda*

*Posebna ponuda je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata prilikom rezervacije/osoba: viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn

 

Cijena uključuje:

 • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana,
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
 • krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona,
 • hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 4* na bazi polupansiona ili hotel 5* na bazi all inclusive usluge),
 • sve razglede prema programu i ulaznice,
 • lokalnog vodiča i iskusnog slovenskog pratitelja,
 • trošak organizacije putovanja.

Doplata po želji prilikom rezervacije /tjedan/osoba:

 • jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 750 kn (hotel 4*)
 • jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 1070 kn (hotel 5*)
 • usluga all inclusive na krstarenju (brod) 890 kn
 • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn

 

Popusti:

dijete 2-12 god u pratnji dvije odrasle osobe na dodatnom krevetu 20%.

Doplate po želji:

dodatni razgledi i izleti, koji nisu uključeni u osnovnu cijenu aranžmana (Abu Simbel s autobusom, Nubijsko selo, koraljni greben i otok Giftun, jeep safari).

 

Napomena:

Agencija obavještava putnike, da se raspored odvijanja programa može promijeniti bez prethodne obavijesti, ovisno o avionskom prijevozu, o slobodnim kapacitetima na brodovima i hotelima. Garantiramo sadržaj osnovnih razgleda.


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijedi Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka