Arabba / Marmolada

Arabba  Marmolada – Skijanje u Italiji

Arabba i Marmolada glečer zajedno uključuju 63 km ski staza, snijeg je 100% garantiran a 28 žičara Vas vodi i do 3.343 m n.v. Ukoliko želite skijati na poznatoj Sella Rondi, Marmolada je izvrsna polazišna točka koja se preko Arabbe spaja na poznatu Sellu.

Marmolada i Arabba su više za iskusnije skijaše pogotovo na spustevima sa Punta Rocca i Porto Vescovo, no i Marmolada i Arabba imaju za početnike poligone i ski škole gdje se može naučiti skijati. Za sve koji vole freeride Marmolada je pravi izbor za njih, powder snijega ima u izobilju.

Malga Ciapela (1450 m n.v.) je polazna stanica poznate žičare Marmolada koja se uspinje do Punte Rocca (3265 m n.v.). Na putu prema gore možete izaći na stanicu Serauta (2950 m) za posjet “Marmolada Grande Guerra 3000M” ratnom muzeju posvećenom I. svjetkom ratu, a kada stignete do vrha možete se zaustaviti kako biste se divili prekrasnom 360° pogledom na Dolomite s vrhunske prirodne terase. Ujedno kod Punta Rocca se nalazi i kapelica u stijeni gdje je sačuvan kip Majke Božje posvećen od strane pape Woityla i nazvan “Kraljica Dolomita”.

Najveće uzbuđenje Vas čeka na 12 km duga ski stazi “la Bellunese”, s visinskom razlikom od 1810 m i pogledom na Dolomite koji je bez premca.

Malga Ciapela je ujedno i polazište za istraživanje staza na skijalištu Marmolada. U zaseoku Rocca Pietore i Malga Ciapela, na nadmorskoj visini od 1450 metara nadmorske visine, hoteli i apartmani su samo nekoliko metara od skijaških staza.

Za obitelji su pogodne bezbrojne osunčane padine Arabbe koje ubrajamo u Sella Rondu, kao i područja prema prijevoju Pordoi.

Udaljenost od Zagreba: 456 km

skijanje italija

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u Arabbi i Marmoladi!

Sadržaji

  • 20 km
  • 29 km
  • 8 km
  • 1
  • 2
  • 17
  • 4