Val d’Allos

Skijanje Francuska

Val d’Allos je najveće skijalište u južnim alpama u skijaškom području L’Espace Lumiere, nalazi se na samom jugu Francuske i udaljen je od Nice samo 140 km. Zbog spoja mediteranske i alpske klime koja je karakteristična za ovo područje omogučava velik broj sunčanih dana ali i obilne padaline. Skijalište je još posebno po tome što se nalazi u prekrasnom nacionalnom parku Verdon.
Mjesto je podijeljeno na 3 dijela odnosno 3 naselja: D’Allos 1400,D’Allos 1500 i D’Allos 1800,koja su međusobno povezana besplatnim skijaškim autobusom.
Skijalište Val D’Allos ima 180 km staza (93 km crnih, 66 km crvenih i 21 km plavih) i 51 ski-lift (32 vučnice, 13 sedežnica, 3 gondole i 3 kabinske žice. Staze su raznolike, za svakog ponešto od početnika do profesionalaca, brže i sporije, kroz čistinu ili šume.Za one koji vole malo ekstremnije skijanje, skijalište ima jedan od najbolje uređenih snow parkova u Francuskoj (halfpipe, boardercross zona, railovi, kickeri…)

Skijalište je sastavni dio L’Espace Lumière odnosno povezano sa Pra Loup tako da sa ski kartom dobijete pristup na svih 230 km skijaških staza.

Od sadržaja u mjestu: možete se voziti motornim saonicama ili uživati na lokalnom klizalištu. Naselje također ima kino dvoranu, trgovine, restorane, barove i diskoteke.

Pristup/udaljenost
: Fernetiči – Milano – Torino – E 25/A7 Genova – Torino E 80/A10 Ventimiglia – Nica – D’Allos ; od Zagreba 1050 km

Sadržaji

  • 21 km
  • 66 km
  • 93 km
  • 32
  • 13
  • 3