Risoul / Vars

Risoul  Vars  – Skijanje  Francuska

Risoul i Vars – skijalište La Foret Blanche ima 185 km skijaških staza, 115 spustova (18 zelenih, 49 plavih, 38 crvenih i 10 crnih).  55 ski-liftova na visinama između 1650 i 2750 metara.

Za ljubitelje snowboarda – Surfland s 550 m vertikalnog spusta na duljini od 2 kilometra, mjesto gdje treniraju vrhunski borderi.

Skijalište će zadovoljiti potrebe svih kategorija skijaša i bordera. Vrlo je pristupačno i dobro opremljeno, infrastruktura se stalno modernizira. Ima preko 300 sunčanih dana, bogata ponuda umjerenih cijena .

Risoul

je građen nešto kasnije od susjednog Varsa, vrlo je kompaktan sa odličnim pristupom žičarama i skijalištu. Krasi ga bujna vegetacija.  Zbog velike površine i u slučaju dobre pokrivenosti snijegom, skijanje i bordanje postaje pravi užitak za ljubitelje freeridea. U samom mjestu, u podnožju planine nalazi se nekoliko plavih staza idealnih za početnike.

Ostale aktivnosti u ponudi: skidoo, quad, paragliding, klizalište, zatvoreni bazen, fitness, planinarenje po brojnim označenim stazama s krpljama, dječje selo u kojem imate uslugu čuvanja djece te ski škola.

U Risoulu postoje brojni supermarketi, trgovine sa skijaškom opremom, ski servisi, trgovine odjećom, poklonima, restorani, barovi, manje apres-ski barova i noćnih klubova.

Vars

je udaljen svega 50-tak km od Briancona. Idealan za početnike i srednje iskusne skijaše. Također nudi  možda i najbolje freeride mogućnosti u ovom dijelu Alpa. U srcu skijališta Les Claux nalaze se brojni restorani, sportske trgovine i servisi, supermarketi, restorani, pizzerie, ljekarne, biblioteka, pa čak i kino te nekoliko noćnih klubova i pubova. Sportski sadržaji uključuju bazen, klizalište, squash teren i saune. Tu je i speed skijaška staza na kojoj je moguće postići brzinu do 160 km/sat. U ponudi su još paragliding i letovi helikopterom, vožnja motornim sanjkama i sanjkama sa psima.

Udaljenost: Zagreb – Ljubljana – Milano – Briancon – Risoul:  920 km.

Ovdje možete provjeriti našu ponudu sa autobusom za druga francuska skijališta  Val Cenis, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Val Thorens – Orelle, Valmeinier

 

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u Risoul-u i Vars-u !

Sadržaji

  • 75 km
  • 90 km
  • 20 km
  • 2
  • 22
  • 18
  • 2