Skijalište Les Orres

Skijalište Les Orres pruža pravi ugođaj južnih Francuskih Alpa. Tipično Tipično uređeno i vrlo pristupačno, 100 km ski staza.

Skijaške staze
Lake staze - Plave staze:
30000 m
Početničke staze - Zelene staze:
m
Staze srednje težine - Crvene staze:
60000 m
Teške staze - Crne staze:
10000 m
Staze za skijaško trčanje:
m
Žičare
Vučnice:
10
Sjedežnice:
9
Kabinske žičare:
Gondole:
Zračni tramvaj:

Skijaški centar sa svom potrebnom infrastrukturom modernog turističkog središta na lokaciji koja oduzima dah: nalazi se iznad grada Embruna i doline Durance i pruža prekrasan pogled na jezero Serre-Ponçon, najveće umjetno jezero u Europi. Osim netaknute prirode, guste crnogorične šume i prekrasnih pejzaža, uživat ćete u dobrom skijanju uz popularne cijene.

Novo naselje Orres Bois Méan izgrađeno je 2008. na visini od 1800 m n/v. Les Orres je odlično odredište za sve kategorije skijaša, kao i za obitelji s djecom – u naselju se nalazi dječji vrtić za djecu uzrasta od 6 mjeseci do 5 godina opremljen vanjskim igralištem, igralištem na snijegu za djecu od 3 do 6 godina i klubom Juni-Orres za djecu od 6 do 12 godina.Skijalište: 90 km skijaških staza (21 crvena, 3 crne, 4 plave i 7 zelenih), 21 raznih tipova žičara, snowpark. Zahvaljujući visini i položaju, snježni uvjeti su vrlo povoljni tijekom cijele sezone. Staze su većinom crvene pa stoga posebno popularne za malo iskusnije skijaše. Skijaši slabijeg znanja također neće biti nesretni jer su lagane staze u podnožju planine i dovoljno široke. Mogu primiti veliki broj skijaških početnika.

Crna staza La Pousterle je jedna od tri staze u Francuskoj odobrena od strane Međunarodne skijaške federacije. Velika količina drveća otežava uvjete za freeride.

Ostale aktivnosti: paragliding, vožnja snowmobilima, biathlon, vožnja saonicama sa psećom zapregom.

Smjer: Zagreb - Ljubljana - Trst - Torino - Briancon – Emrun – Les Orres (960 km).

Ukoliko želite putovati u Francusku autobusom provjerite našu ponudu za Val Cenis, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Val Thorens – Orelle, Risoul / Vars, Valmeinier

Naša preporuka

Vidi cijelu ponudu