La Plagne / Les Arcs (Paradiski)

Paradiski – Skijanje  Francuska

Paradiski je kompleks jednog od najvećih i najboljih skijaških centara francuskih Alpi. Također spada i među najbolje svjetske snowboard destinacije. Golemo je skijaško područje, tako da će čak i iskusnim i tehnički zahtjevnim skijašima i snowboarderima predstavljati pravi izazov.

Paradiski povezuje 3 skijaška područja (La Plagne, Peisey-Vallandry i Les Arcs) u jedno velebno. La Plagne i Les Arcs povezani su Vanoise Express žičarom, jedinstvenom double-deck žičarom na svijetu, kapaciteta 200 ljudi, koja premošćuje 1800 metara u 4 minute vožnje, brzinom od 12.5 m/s. Pogled iz žičare na Ponthurin dolinu s 380 metara visine, čak i one najravnodušnije ispuniti će raznim osjećajima, od strave do veličanstvenog ushita ali i sreće prilikom dolaska na cilj. Vanoise Express izgrađena je u sezoni 2003-04, u njenu je izgradnju uloženo 15 milijuna EUR, i predstavlja jednu od najvećih gondola na svijetu.

La Plagne

se sastoji od 10 naselja na dva područja. S jedne strane, tradicionalna, mirna sela na nižim nadmorskim visinama Montchavin (1250 m), Champagny-en-Vanoise (1250 m), Plagne Montalbert (1350 m) i Les Coches (1450 m), s druge strane, na višim dijelovima leže naselja Plagne 1800 , Plagne-Bellecote (1930 m) s izravnim pristupom do glečera, Plagne Centre, selo Belle Plagne (1970 m), naselja turističkih rezidencija Plagne Villages / Soleil (2050 m) i na vrhu Aime-la-Plagne (2100 m).

Les Arcs

se sastoji od 5 naselja, a najniže Arc 1600 povezano je sa gradićem Bourg Saint Maurice preko Arc en Ciel željeznice. Najpopularnije i najveće naselje je Arc 1800. Nalazi se na idealnoj poziciji. Moderna arhitektura, brojni chaleti, rezidencije i hoteli te trgovine, barovi, kino, klizalište. Arc 1950 osmišljeno je u tipičnom europskom stilu. Ima moderne i luksuzne rezidencije, unutarnje i vanjske bazene i jacuzzuje uz same staze, ulice sa trgovima, restoranima, buticima…

Les Arcs je jedno od rijetkih skijališta sa speed skiing stazom. Tu je Apocalypse snowpark sa mnoštvom elemenata te bordercross staza. 15 km staza za skijaško trčanje.

Ski karta La Plagne: 225 km staza

Skijaško područje Paradiski: 425 km staza.

Ukoliko želite putovati u Francusku autobusom provjerite našu ponudu za Val Cenis, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Val Thorens – Orelle, Risoul / Vars, Valmeinier

Azur Tours Vam želi ugodan odmor u La Plagne!

Sadržaji

  • 139 km
  • 59 km
  • 27 km
  • 21
  • 27
  • 32
  • 10