Cerkno | Hotel Cerkno 3*

Zeleno ljeto 2021.

U Cerknom se u sklopu Hotela Cerkno nalaze jedine slovenske terme, koje su pod okriljem Julijskih Alpi. Napravite nešto za svoje zdravlje. Opustite se u saunama, koje nam reguliraju metabolizam, čistijo kožu, jačaju imunološki sustav, poboljšaju spavanje i raspoloženje.


Special AZUR, cijena po osobi za 3, 4 ili 6 noćenja/doručak:

Termin1.6.-15.11.
za 3 noćenja/doručak970
za 4 noćenja/doručak1.225
za 6 noćenja/doručak1.750

Mogućnost doplate za večeru u agenciji (ili na licu mjesta):

odrasli 115 kn/dan, djeca do 6 g. besplatno, djeca od 6-14 g. 80 kn/dan.

Cijena uključuje:

 • 3, 4 ili 6 noćenja s uključenim doručkom
 • neograničan ulaz u termalni bazen Terme Cerkno
 • gratis fitnes
 • besplatan Wi-Fi po svim sobama
 • gratis parkiralište.

Popusti za djecu u pratnji 2 odrasle osobe: 

 • djeca do 5,9 g. (bez kreveta – spavaju s roditeljima) – BESPLATNO
 • djeca od 6.-13,9. god. -30%
 • osoba starija od 14 god. -10% popusta

Doplate na licu mjesta: 

 • obavezna turistička taksa i prijava: 2,35 €/noć/osoba, djeca 7-18 god. 1,20 €/noć
 • kućni ljubimci 10 €/dan.
 • dječji krevetić 6 €/noć

Opis hotela:

u centru grada Cerkno, 10 km udaljen od gondole za BIKE centar Cerkno. Pristup: Zagreb-Ljubljana-Rogatec-Idrija-Cerkno-215 km

Sadržaji:

wellness centar (obnovljen 2016.), zatvoreni bazen (25 x 13 m) s termalnom vodom (30°C), uz doplatu: više različitih sauna (biljna, finska i IR), fitness, kozmetički i frizerski te salon za masažu, restoran, bar, trgovina, parkiralište, praonica,dvije dvorane za seminare, manja sportska dvorana.
Usluga: samoposlužni doručak, klasično posluživanje večere ( izbor tri menija sa  naglaskom na domaću hranu) samoposlužni izbor juha, salata, deserta, mogućnost dijetne i vegetarijanske prehrane
Ponuda za djecu: dječji kutak  u hotelu, dio bazena za djecu, animacija.

Sobe:

Standardne sobe:  dvokrevetne s mogućnošću dodatnog ležaja za jedno ili dvoje djece; neke sobe su prilagođene za osobe s invaliditetom; sve sobe TWC, telefon, SAT TV, mini bar, WiFi, balkon.

Standard PLUS sobe: dvokrevetne sobe s mogućnošću dodatnog ležaja za jedno ili dvoje djece; sve sobe TWC, moderno uređene, telefon, SAT TV, klima, mini bar, WiFi.


Fun park na brdu iznad Cerknog (10 km od mjesta Cerkno):

Svojim aktivnim doživljajima nudi mogućnost igre, aktivno proživljavanje slobodnog vremena i cjelodnevne zabave na otvorenom (planinarenje, biciklizam…). Namijenjen je mladim, individualnim rekreativcima, grupama i obiteljima. Park čine: sportska igrališta (mini nogomet, odbojka na pijesku, badminton), SUPovanje, paintball, slackline – hodanje po traci, streličarski poligon, dječje igračke, trampolin, piknik prostor, te mogućnost iznajmljivanja različitih društvenih igara (kugle za boćanje, pikado, lopte,…). Tu ćete naći restoran Alpska perla, prekrasnu veliku brvnaru u alpskom stilu koja ima preko 500 sjedećih mjesta unutra i još toliko na terasi.

Ostale atrakcije:

Jedna od prvih atrakcija je Šebrelj, malo seoce iznad Cerknog gdje se nalazi Arhopark Divlje Babe i mnogima nepoznata spilja iz ledenog doba. Ne bi to bilo ništa posebno da tu nije pronađena najstarija frulica napravljena od kostiju, koja je službeno proglašena najstarijim instrumentom na svijetu.

Partizanska bolnica Franja iz Drugog svjetskog rata posebna je priča. Ime je dobila po doktorici Franji Bojc Bidovec koja je bila glavna doktorica i jedna od glavnih pokretača ove fascinantne priče. Bolnica je napravljena krajem 1943. godine nakon što su Talijani napustili ovo područje, samo da bi ih zamijenili Nijemci. Napravljena na gotovo nepristupačnom mjestu, između dva uska i visoka klanca, cijelo je vrijeme preostalih ratnih godina bila tajna za okupatora. Slovenska je vlada obnovila cijeli kompleks s replikama pravih baraka iz toga doba u spomen humanosti i borbe protiv fašizma.

Slovenska Toskana i rijeka Soča – na samo 28 km od hotela nalazi se smaragdna i prekrasna rijeka Soča koja nudi razne vodene aktivnosti kao što su rafting, kanu, Hydrospeed, riječni bob, SUP…Ostale zanimljivosti rijeke Soče su gradići koji je prate: Kobarid, Tolmin i Bovec. Bovec je vodeći lokalni centar za adrenalinske sportove, a Kobarid je glavni u gastronomiji. Kobaridski gastronomski krug okuplja restorane za najzahtjevnije ljubitelje hrane i vina. Kod Tolmina su najveća atrakcija Tolminska korita – stjecište planinskih rijeka Tolminke (koja je pritoka Soče) i Zadlaščice. Na 180 metara nadmorske visine Tolminska korita su najniža, a po mnogima i najljepša ulazna točka u Triglavski nacionalni park.


Azur Tours Vam želi ugodan zeleno termalni odmor u Cerknom!

Naša preporuka