Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Rim

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Mogućnost doplate za polaske iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika

Datum putovanja: 30.12.-02.01.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb/Split – Rim 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati (ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije). Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan, Rim – Vatikan

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Nastavak razgleda Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.

3. dan, Rim

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, bazilika Santa Maria Sopra Minerva Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje.

4. dan, Rim – Split/Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo obilazak Koloseuma, Rimskog foruma i Palatina ili posjet Kapitolskim muzejima, skupini arheoloških muzeja smještenih u 3 palače: Palača konzervatora, Palača senatora i Nova palača. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.490 kn  2.880 kn last minute*

Zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kn

*Last minute cijena vrijedi za sve nove rezervacije napravljene od 18.12.2019. 

Doplata: za polazak iz Splita, Zadra, Pule i Dubrovnika: cijena na upit + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!

 

Cijena aranžmana uključuje:

• povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Croatia Airlines: Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 23 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
• smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• transfer od zračne luke u Rimu do hotela
• transfer od hotela do zračne luke uz zaustavljanje kod bazilika sv.Ivana Lateranskog i sv.Pavla izvan zidina
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

• doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 890 kn
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
– ulaznice za Vatikanske muzeje 17€ po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta 3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)
– ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
– karte za javni graski prijevoz: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50€, dnevna karta 7€, dvodnevna karta 12,50€
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji – 4€ po osobi i danu
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

 

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

 

Napomena:

iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  za 2. dan boravka (31.12.) od 11:30 h ili kasnije. Online cijena €21 (bez čekanja u redu).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Minimalni broj putnika: 20

Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka