blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

 St. Peterburg i Moskva 

Putovanje St. Peterburg i Moskva – zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:  18.-25.04. i 20.-27.06.2022.


1. dan, Zagreb – Moskva – St. Peterburg

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije leta. Polazak na letu SU2014 u 13.10 sati s dolaskom u Moskvu u 17.10 sati te nastavak puta letom SU026 za St. Peterburg u 18.45 sati. Po dolasku oko 20.15h, vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan, Sankt Peterburg-Ermitaž

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku uključujući: Trg Palače, Admiralitet, Zimska Palača, Trg Decembrista, Kip Petra Velikog, Katedrala sv. Izaka, Nevsky Prospekt, tvrđava i crkva Petra i Pavla (gdje počivaju ostaci cara i svih članova obitelji Romanov),… Slijedi obilazak Muzeja Ermitaž, jednog od vodećih svjetskih muzeja, sklop kraljevskih palača, posvećenih zapadnjačkom slikarstvu od pretpovijesti do danas, a sadrži više od 3 milijuna predmeta (Rafaelo, Ticijan, Rembrandt, Rubens, Renoir, Monet, Degas, i dr).  Slobodno. Povratak u hotel javnim prijevozom s pratiteljem ili individualno. Noćenje.

3. dan, Sankt Peterburg  (fakultativno  Puškin i Pavlovsk) 

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do obližnjeg carskog sela Puškin. Obilazak Dvorca Katarine Velike koji je za života slavne carice bio uz palaču Aleksandra I. carska rezidencija. Park palače pruža užitak šetanja pokraj jezera, kanala, paviljona, mostova i fontana. Unutrašnjost je tako grandiozna i raskošna da ostavlja bez daha! Kraće slobodno vrijeme za ručak. Slijedi odlazak u Pavlovsk – ruski Versailles. Carski okrug u kojemu doživljavamo snagu i raskoš Ruskog carstva. Velika palača, ljetna rezidencija okružena slikovitim parkom koju je podigao Petar Veliki. Šetnja pokraj brojnih fontana, kaskada, kipova i paviljona. Povratak u St Peterburg u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4.dan St. Peterburg  (fakultativno Peterhof)

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do Peterhofa. Posjet Dvorcu Peterhof kojeg je sagradio ruski car Petar Veliki. Dvorac je kompleks velebnih građevina, parkova, fontana, paviljona i vodenih kaskada i bio je ljetna rezidencija – ljetni dvorac carske obitelji. Ovo zdanje uistinu oduzima dah i predstavlja jedno od najraskošnijih mjesta cijele Rusije. Parkovi i vrtovi osmišljeni su po uzoru na najpoznatiji francuski dvorski park u Versaillesu. Krasi ga preko 150 fontana, brojne kaskade, pozlaćeni kipovi, vodeni kanali.  Za one koji ostaju u gradu, slobodno vrijeme za samostalno uživanje ili posjet poznatom muzeju Faberge (Faberže). Muzejska zbirka sadrži najveću svjetsku zbirku djela Carla Fabergé, uključujući i devet poznatih carskih pisanica, koje su ne samo vrhunska umjetnička djela, nego i jedinstvena povijesna djela. Također, uključuje i druga umjetnička djela ruskih majstora s kraja 19. i početka 20. stoljeća. U večernjim satima odlazak do željezničke stanice te ukrcaj na noćni vlak prema Moskvi. Smještaj u četverokrevetne kabine (moguće dvokrevetne uz doplatu). Noćenje.

5. dan, Moskva – Kremlj

Doručak u vlaku. Transfer do hotela, smještaj u sobe. Odlazak autobusom u razgled ruske prijestolnice: Crveni trg, crkva sv. Vasilija Blaženoga, Lenjinov mauzolej, gradske palače i samostani,… Slijedi pješački razgled Kremlja koji se nalazi na listi UNESCO-a; Carski top, Carsko zvono (najveće na svijetu), 3 Katedrale (Blagoveschensky, Arkhangelsky, Voznesensky), Zvonik Ivana Velikog, Crkva 12 Apostola, i Oružarnice – muzeja s velikom zbirkom ruskih careva.  Povratak u hotel, noćenje.

6. dan, Moskva

Doručak. Dan slobodan za vlastite interese. Odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili galerija (preporučamo galeriju Tretyakov), vožnju metroom uz razglede nekih od najljepših stanica, dizajniranih kao dvorci ili palače. Također, preporučamo posjet shopping ulici Arbat ili najprestižnijoj robnoj kući u Moskvi, GUM.  Noćenje.

7. dan, Moskva  (fakultativno Sergijev Posad) 

Doručak. Slobodno u Moskvi ili fakultativni izlet prema Sergievom Posadu, nekad zvanom i Zagorsk, udaljenom cca 70 km. Razgled tradicionalnog pravoslavnog središta s crkvom sv. Trojstva Sergius Lavra, s plavom kupolom. Manastir sagrađen u 14. st. bio je službeno sjedište Patrijarha nekoliko godina, čak i u vrijeme komunističke vlasti. Posjeduje prekrasnu kolekciju ikona. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Moskva – Zagreb

Raniji doručak. Transfer do zračne luke gdje treba biti 2h prije direktnog leta prema Zagrebu. Let SU2040 je predviđen za 09.55h te dolazak u Zagreb u 12.10h.

18.-25.04.  20.-27.06.
FM cijena * 6.390 kn 6.890 kn
Redovna cijena  6.690 kn 7.290 kn
Doplata za 1/ 1 sobu 990 kn 1.290 kn

FM cijena *  –  je važeća do popune određenog broja mjesta

Doplata po želji za dvokrevetnu kabinu u vlaku: 400 kn po osobi

Obavezne doplate:

Zrakoplovne pristojbe 1.390 kn (iznos promjenjiv do puta)

Viza  510 kn + 100 kn za posredovanje u ishođenju

Putno osiguranje (točna cijena na prodajnom mjestu)

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 

Zrakoplovnu kartu Zagreb-Moskva-St.Peterburg-Moskva-Zagreb, 1 noćenje u četverokrevetnoj kabini u noćnom vlaku St.Peterburg-Moskva, 6 noćenja s doručkom u 1/2 sobama u hotelima 4* u St.Peterburgu i Moskvi,  transfere autobusom prema programu, pratitelja i lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, razgledi i ulaznice za objekte koji su navedeni u programu, organizacija i jamčevina

Fakultativni program – minimum 15 osoba (rezervacija i plaćanje u agenciji):

U St. Peterburgu:

Izlet Pavlovsk i Puškin 495 kn

Izlet Peterhof  485 kn

Baletna predstava u Marianskom teatru – naknadno cijena;

U Moskvi:

Baletna predstava u Boljšoj teatru – naknadno cijena,

Izlet u Sergiev Posad 330 kn

Fakultativni program – rezervacije u agenciji, plaćanje na licu mjesta:

St. Peterburg – vožnja Nevom 17 €,  Otvaranje mostova 30,  folklorni program u Nikolajevskoj palači naknadno cijena

Moskva – vožnja rijekom Moskvom 25 €

Viza za Rusiju je obavezna, za ishođenje je potrebno:

formular, kopija putovnice i police osiguranja odmah kod prve uplate / valjana putovnica mora imati najmanje dvije prazne stranice i vrijediti 6 mjeseci dulje od datuma izlaska iz Rusije, foto 3,50×4,50 cm (obavezno novija, bez naočala i pokrivala za glavu, bijele pozadine) te polica putnog osiguranja uz pokriće od 30.000 eur za vrijeme boravka u Rusiji. Dodatne detalje ćete dobiti u agenciji! Ishođenje traje 4-10 radnih dana.

Putovanje St. Peterburg i Moskva – važne napomene: 

– Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja.

– Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.

– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju ORGANIZATORA PUTOVANJA te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– Za turističku vizu je potrebno: ispunjen formular u cijelosti, 1 fotografija kao za putovnicu, najmanje 2 prazne stranice u putovnici, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje.

 

Putovanje St. Peterburg i Moskva – korisne informacije 

Službeno ime države: Ruska Federacija

Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.

Površina: 17.075.200 km2

Broj stanovnika: oko 150.000.000

Glavni grad: Moskva

Jezik: ruski

Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovjesti

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg)

Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn

Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi
su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.
Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka –

najpoznatije rusko alkoholno piće.

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +7

Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

Putovanje St. Peterburg i Moskva – minimalan broj prijavljenih putnika : 20


 

Naša preporuka