Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Istanbul – Novogodišnji polazak

Istanbul Nova godina, 5 dana, hotel 4* u centru

Datum putovanja: 28.12.2019.-01.01.2020. (popunjeno)


1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu sa pratiteljem putovanja 2 sata prije polaska. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Po dolasku u Istanbul organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel. Zajedno sa pratiteljem putovanja provedite poslijepodne u šetnji i istraživanju dijela grada gdje se nalazi vaš hotel. Pratitelj će znati informacije poput gdje promijeniti novac, kako se koristiti javnim prijevozom, orijentirati se u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu. Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći  i uživati u ovom putovanju. Ugodnu večer možete provesti u Galati, dijelu do kojeg preko zaljeva vodi poznati Galata most sa Galata tornjem u središnjem dijelu koji je sagrađen sredinom 14.stoljeća u čijem je vrhu nekoć bila osmatračnica. Visine je 60 metara na 9 katova,  u tornju se nalaze kafići i noćni klub i pruža se prekrasan pogleda na zaljev Zlatni rog. Oko tornja mnoštvo je restorana i kafića, a vesela ulična atmosfera koja vlada do dugo u noć, zasigurno će vam  uljepšati  prvi susret sa gradom. Noćenje u hotelu.

2. dan, Istanbul

Nakon doručka u hotelu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske  džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, zatim preko Hipodroma odlazak u obilazak Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata. Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu po cijeni od 35 TL (cca 5 eur). Poslijepodne i večer, predlažemo odlazak na ples derviša, tursku večeru sa programom uz nastup trbušnih plesačica ili u neku od turskih kupelji, poznatijih pod nazivom Hammam. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Današnji dan predviđen je za krstarenje Bosporskim tjesnacem (opcionalno) gdje ćete od lokalnog vodiča čuti  priču o životu u Istanbulu sad i nekad, proći ispod poznatih visećih mostova, preko kojih teče neprekidan danonoćni promet. U cijenu krstarenja uključen je ručak u restoranu sa izborom između mesnog i ribljeg menija, uz predjelo i desert, a piće se posebno plaća ovisno o konzumaciji. Nakon ručka, obilazak dvije najpoznatije tržnice u ovom dijelu svijeta. Egipatsku, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Kapali Čaršija,  poznata kao Grand Bazar, sa preko 4.000 trgovina, oduzeti će vam dobar dio dana samo za razgled i kupovinu, jer je jedan od najvećih bazara svijeta. Slobodno se izgubite u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled Aja Sofije (doplata za ulaznicu), najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom, izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti.  Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine što je i danas. Nakon obilaska Aja Sofije slobodno vrijeme. Možete posjetiti Baziliku Cisternu ili otići u obilazak Dolmabahče palače (doplata za ulaznice)

Doček Nove godine bit će organiziran na gradskim trgovima i ulicama ili možemo za Vas napraviti rezervacije u  restorana (uz doplatu). Sretna Nova godina!

5. dan, Istanbul – Zagreb

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11 sati. Obzirom da je ostalo vremena prije leta, predlažemo da posjetite jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu (opcionalno), džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana nakon čega možete preći preko poznatog bosporskog mosta do vidikovca koji se nalazi iznad grada, gdje dolaze stanovnici na druženje i čaj, a koji je kao stvoren za fotografije turista na kojima će ponijeti uspomene na Istanbul, povijesni s jedne strane i moderni, koji će upoznati uz šetnju kroz uličice Kadוkӧya. Organizirani je transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.55 sati (preporuka je biti u Zračnoj luci tri sata prije polijetanja). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.05 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi: 3.190 kn 2.790 kn ultra last minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

*ULM cijena je važeća za sve nove rezervacije napravljene od 13.12. 2019.

 

Cijena aranžmana uključuje:

– smještaj u hotelu 4* na osnovi četiri noćenja s doručkom u hotelu,

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul –Zagreb u ekonomskoj klasi,

– razgled grada,

– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

– pristojbe u zračnim lukama 1.090 kn,

– doplatu za jednokrevetnu sobu 950 kn,

– doplatu za vizu 250 kn,

– sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje,

– putno osiguranje.

 

Ostale doplate po osobi:

  • Aja Sofija i Topkapi palača; ulaznice, slušalice i stručno vodstvo: 30 eur po osobi
  • Harem u Topkapi palači; ulaznica 5 eur
  • Krstarenje Bosporom; vođena tura i ručak u restoranu na obali (piće nije u cijeni) 55 eur
  • Turska večer; program uz večeru (1 piće tijekom večere u cijeni) 45 eur
  • Ulaznica za Dolmabahce palaču (vodič+slušalice) 30 eur

Minimum prijavljenih putnika za izlete: 10

 

Važno! Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni od strane avio kompanije. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

 

VIZA ZA TURSKU: Potrebna

Online na web stranici www.evisa.gov.tr Cijena vize je 35 USD (višekratni ulaz, vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u R. Turskoj najviše 90 dana). Za izradu je potrebna putovnica (od 2015. godine mora biti važeća minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku). Mogućnost posredovanja agencije: cijena vize u protuvrijednosti u kunama 240 kn, usluga izdavanja i tiskanja vize 10 kn, plaćanje 250 kn agenciji prilikom rezervacije.


Istanbul Nova godina – Minimalan broj putnika: 20

istanbul   zrakoplovom 4 dana 1024x149 - Istanbul | Nova godina | 5 dana zrakoplovom

Naša preporuka