Dubrovnik – Nova godina

Zrakoplovom iz Zagreba 4 dana / 3 noćenja

Vrijednost više: hotel 4* u Dubrovniku, uključen razgled grada

Datum putovanja: 30.12.2020.-02.01.2021.


Predviđeni hotel: Grand Hotel Park 4* ili slično. Više o Grand Hotel Park na linku ovdje

1. dan – srijeda, 30.12., Zagreb – Dubrovnik

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polaska zrakoplova. Prijava na let uz asistenciju Elite Travel predstavnika. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines za Dubrovnik u 11:35 sati. Po dolasku u 12:30 sati slijedi transfer do povijesne jezgre, Vrata od Pila uz panoramsko zaustavljanje iznad starog grada za fotografiranje. Po dolasku krećemo na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vrata od Pila, Stradun, velika Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Palača Sponza, Crkva Svetog Vlaha, Knežev dvor, Katedrala i Gundulićeva poljana samo su neke od znamenitosti koje ćemo vidjeti tijekom razgleda. Slobodno vrijeme. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan – četvrtak, 31.12., Dubrovnik (fakultativno zidine i žičara)

Doručak. Predlažemo fakultativni posjet Dubrovačkim zidinama i vožnju žičarom na Srđ uz pratnju lokalnog vodiča. Dolazak do starog grada javnim prijevozom. Fakultativni posjet zidinama uključuje ulaznicu i obilazak zidina te kartu za žičaru uz pratnju lokalnog vodiča. Plaćanje ulaznice za zidine i karte za žičaru na licu mjesta. Dubrovačke zidine nekada su čuvale grad od opasnosti, a danas su jedna od najvažnijih znamenitosti Dubrovnika i najposjećeniji spomenik u Hrvatskoj; duge su skoro 2 kilometra, visoke 25 metara i široke čak do 6 metara. One su jedinstvena pozornica za filmsku industriju ali i ona s koje se pružaju pogledi na grad koji oduzimaju dah. Nastavljamo vožnjom žičarom do vrha brda Srđ odakle tvrđava Imperijal stoljećima nadgleda pristup gradu, a vi ćete imati priliku uživati u panorami s Dubrovnikom i Elafitskim otočjem kao na dlanu. Ostatak dana slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan – petak, 01.01., Dubrovnik – Sretna Nova godina (fakultativno izlet Ston i Pelješac)

Doručak. Uz doplatu, danas posjetite Ston i drugi najveći hrvatski Poluotok, Pelješac. Polazak oko 11 sati. Vožnja od Dubrovnika prema sjeveru uz Dubrovačko primorje i vedute Elafitskog arhipelaga i platana u Arboretumu Trsteno vodi nas do Stona, drugog najvažnijeg grada nekadašnje Republike, utvđenog trećim najdužim obrambenim zidinama na svijetu. Vidjet ćemo Malostonski zaljev i uzgajališta čuvenih kamenica, stonske solane koje proizvode sol na isti način kao i prije 500 godina. Nakon kraćeg posjeta Stonu nastavljamo vožnju kroz vinograde hrvatske Toskane kako se naziva Pelješac, lokalitet od kuda dolaze najbolja hrvatska vina uključujući i kralja svih hrvatskih crnih vina, čuveni Dingač. Tijekom izleta posjetit ćemo lokalnu vinariju i kušati vina koje proizvode, čuti o stoljetnoj proizvodnji vina, te ćemo imati i tradicionalnu lokalnu zakusku.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan – subota, 02.01., Dubrovnik – Cavtat – Konavle – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja uz obalu zaljeva Župe dubrovačke do Cavtata. Po dolasku u Cavtat slijedi orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Cavtat su osnovali stari Grci u 6 stoljeću pr.Kr. kao antički Epidaurum, a najvažnije znamenitosti uključuju Crkvu Svetog Nikole, Samostan Gospe Sniježne, Meštrovićev mauzolej obitelji Račić i kuću čuvenog slikara Vlaha Bukovca. Slobodno vrijeme u Cavtatu. Prije odlaska za zračnu luku slijedi vožnja kroz Konavle, najjužniji dio Hrvatske. Prijava na let za Zagreb u 16:20. Dolazak u Zagreb u 17:15. Kraj programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.695 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana! 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690kn

Trokrevetna soba na upit.

 

Cijena uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi – prijevoznik Croatia Airlines, zrakoplovne pristojbe u iznosu 610 kn, prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, razgled Dubrovnika, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, smještaj u hotelu 4* u Dubrovniku na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, boravišnu pristojbu, voditelja putovanja, jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

Cijena ne uključuje:

troškove osobne prirode, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje – preporučujemo.

Preporuka: osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje prtljage.

 

Red letenja CROATIA AIRLINES (podložan promjeni)

OU 668 30DEC ZAGREB DUBROVNIK      1135 1230

OU 665 02JAN DUBROVNIK ZAGREB       1620 1715

 

Fakultativna ponuda:

  • Posjet zidinama i vožnja žičarom uz pratnju lokalnog vodiča uz dolazak do Pila javnim gradskim prijevozom. Plaćanje ulaznice za zidine i karte za žičaru na licu mjesta. Trenutne cijene: ulaznica za zidine 200 kn, karta za žičaru 160 kn.
  • Izlet Ston i Pelješac: 300 kn. Cijena uključuje: vodiča, transfere i razglede prema programu, vođeni posjet lokalnoj vinariji na Pelješcu uz degustaciju vina i tradicionalnu lokalnu zakusku. Minimum prijavljenih za realizaciju izleta: 15 osoba. Prijava i plaćanje u agenciji.
  • Doplata za 3 večere u hotelu: 420 kn (piće nije uključeno). Prijava i plaćanje u agenciji.

 

Putni dokumenti: hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica.

 

Napomene:

  • Hotel ne organizira svečanu novogodišnju večeru. 31.12. organizirana je klasična pasnionska večera.
  • Za vrijeme boravka u zračnim lukama, autobusima i tijekom leta u zrakoplovu obvezno je nošenje zaštitne maske za lice.

 

Važne informacije:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument. Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 7 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.


Šifra aranžmana: 46

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka