Safari program “Ali Babina pustolovina” u Tunisu

Ali Babina pustolovina – bogat program koji obuhvaća trodenvno putovanje kroz unutrašnjost + jednodnevni izlet + ostatak vremena odmor  u jendom od resorta

1. dan, Ljubljana – Monastir – Yasmine Hammamet

Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnika, Ljubljana i dvosatni let prema Tunisu. Slijetanje u zračnu luku Monastir, gdje će vas dočekati naš predstavnik. Slijedi autobusni transfer i smještaj u hotelu El Mouradi 4* s ulugom all inclusive.

2. dan, Yasmine Hammamet

Dan predviđen za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga.

3. dan, Yasmine Hammamet – Tunis – Kartaga – Sidi Bou Said – Yasmine Hammamet

Nakon doručka slijedi vožnja prema sjeveru zemlje i glavnom gradu Tunis. Prvo zaustavljanje bit će u centru moderne i živahne prijestolnice, u tuniškoj medini gdje ćete imati priliku okušati se u cjenkanju. Slobodno vrijeme za obilazak tipične tuniške kavane ili šiša bara. Nastavak puta prema Kartagi nekadašnjoj prijestolnici Punskog carstva, koja je danas pod UNESCO-vom zaštitom. Obilazak ruševina drevne Kartage.Nakon razgleda slijedi ručak (piće uz doplatu) i posjet bijelo-plavom gradiću Sidi Bou Said poznatom kao »grad umjetnika«. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan, Yasmine Hammamet – El Jem – Matmata – Douz

Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema jugu države gdje ćete otkriti skrivena blaga i doživjeti nezaboravnu avanturu. Prvo zaustavljanje je u mjestu El Jem, gdje ćete posjetiti jedan od najočuvanijih amfiteatara na svijetu, koji je nekad mogao primiti do 30.000 gledatelja. Nastavak putovanja prema mjestu Matmata te posjet jednoj od tipičnih trogloditskih kuća gdje i danas žive Beberi tradicionalnim načinom života, sačuvavši svoj jezik i kulturu. Ručak (piće uz doplatu) u podzemnom hotelu. Slijedi vožnja do mjesta Douz, poznatog po imenu »Vrata Sahare«, gdje možete doživjeti čari istinske Sahare jašući na devama (uz doplatu). Smještaj u hotelu 4*, večera i noćenje.

5. dan, Douz – Chott El Jerid – Tozeur

Nakon doručka nastavak safari programa i odlazak do najvećeg slanog jezera, Chott El Jerid, gdje je predviđena kratka pauza. Ne propustite priliku za kupnju pustinjskih ruža i fotografiranje ovog prirodnog fenomena. Slijedi vožnja do mjesta Tozeur, gdje imate više mogućnosti: ako ste avanturisti predlažemo »off road« vožnju s terenskim vozilima – Ong Jmel i vožnja također terenskim vozilima do prekrasnih gorskih oaza Chebika i Tamerza (uz doplatu). Smještaj u hotelu 4*, ručak, večera i noćenje.

6. dan,  Tozeur – Gafsa – Kairouan – Yasmine Hammamet

Nakon doručka slijedi razgled muzeja na otvorenom u oazi palmi datulja i obilazak malog pustinjskog zoo vrta (uz doplatu). Slijedi vožnja prema sjeveru i pauza za ručak. Za kraj posjet svetom muslimanskom gradu Kairouianu, gdje ćete izvana razgledati veliku džamiju Sidi Oqba i imati priliku vidjeti ručnu izradu tepiha i okušati se u cjenkanju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan, Yasmine Hammamet

Dan predviđen za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga.

8. dan, Yasmine Hammamet – Monastir – Ljubljana

Autobusni transfer ispred hotela El Mouradi 4* do zračne luke, prijava na let i polazak zrakoplova prema Ljubljani.


*Last minute cijena po osobi:

Ali babina pustolovina 4* 18.09. 11.09., 25.09. 02.10.
Standard soba (1/2, 1/2+1, 1/2+2) 4.129 kn 3.739 kn 4.269 kn
1. dijete 2-12 god.na pomoćnom ležaju 2.979 kn 2.979 kn 2.979 kn
2. dijete dijete 2-12 god.na pomoćnom ležaju 3.269 kn 3.219 kn 3.319 kn
Dijete 2-12 god. na osnovnom ležaju 3.619 kn 3.489 kn 3.689 kn
Jednokrevetna soba 5.109 kn 5.069 kn 5.169 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu.

NAPOMENA: OBAVEZNA DOPLATA ZA GORIVO 90 KN PO OSOBI

*Last minute cijena je važeća za sve nove rezervacije rezervacije napravljene od 29.08. do popunjenja kapaciteta ili do opoziva akcije.


Mogući fakultativni izleti (doplata na licu mjesta):

 • jahanje deva (oko 15 EUR);
 • vožnja s terenskim vozilima do gorskih oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja s terenskim vozilima do Ong Jmela (oko 45 EUR);
 • obilazak muzeja Chakwak i malog zoo vrta (oko 15 EUR);

 

Program uključuje:

Zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Tunis (zračna luka Monastir) – Ljubljana, zrakoplovne pristojbe u Sloveniji i Tunisu, autobusni transfer na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka, 5 x noćenje u hotelu  El Mouradi 4* s uslugom all inclusive, 2 x noćenje u Sahari (Douz i Tozeur) u hotelu El Mouradi 4* s uslugom polupansion, transfere i razglede prema programu, asistenciju predstavnika/vodiča u Tunisu na slovenskom ili hrvatskom jeziku, organizaciju i vođenje programa.

Program ne uključuje:

Paket putnog osiguranja, obroke drugačije od navedenih, transfere, fakultativne izlete, napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu.

 

Važno:

NOVO: 2019. uvodi se turistička taksa za sve osobe iznad 12 godina. Taksa se plaća na licu mjesta u hotelu. Cijene: 3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*, 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju!

– polasci za kontinentalni Tunis su predviđeni svake srijede od 5.6. do 02.10.2019. (zadnji polazak) iz Ljubljane.

mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb:

 • kontinentalni Tunis u terminu 19.6.-21.8.2019. garantirani transfer: 100 kn po osobi (50 kn djeca 2-12 godina),
 • za ostale termine kontinentalni Tunis: 350 kn po osobi (za minimalno 6 prijavljenih po polasku)

– cijena parkinga u zračnoj luci Ljubljana (ukoliko se rezervira putem agencije): 260 kn za 8 dana, 420 kn za 15 dana,

– zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu,

– rezervacije na 14 noćenja na upit,

putovnica mora biti važeća najmanje 4 mjeseca od povratka sa putovanja,

– polasci nisu garantirani dok se ne ostvari dovoljan broj putnika. Za svaki garantirani polazak dobit ćete obavijest.

Negarantirani polazak uključuje mogućnost otkaza putovanja, promjene zračne luke ili datuma putovanja.

 

Korisne informacije:

 • na izlete ponesite bocu vode (kasnije možete kupiti vodu na putu)
 • za slikanje povijesnih lokaliteta i muzeja je potrebna je doplata. Obično je to 1 – 2 TND;
 • novce promijenite dan prije odlaska na izlet, ujutro mjenjačnice najčešće nisu otvorene; ponekad je moguće promijeniti novce i na putu (ovisno o izletu);
 • vaša avantura na devama bit će ovjekovječena na slikama koje kasnije možete kupiti (oko 5 TND – bez cjenkanja). Kupnja slike nije obavezna!
 • za put u Saharu preporučamo udobnu obuću, ne zaboravite osobnu kozmetiku i kupaće    kostime

 

Ali Babina pustolovina – napomene:

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 15. Redoslijed safari programa može biti izmijenjen, što ne utječe na sadržaj programa; gosti koji odlaze na 3-dnevni safari (4., 5. i 6. dan) moraju isprazniti sobu i prtljagu uzeti sa sobom; fakultativni izleti se plaćaju kod predstavnika na licu mjesta. Kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu je niža od europskih standarda.

Nevažeće putne isprave ne obavezuju Azur tours d.o.o. te se primjenjuju Opći uvjeti putovanja organizatora. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (www.mvp.hr).

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. U slučaju kasnog dolaska zrakoplova (noću ili u ranim jutarnjim satima) gosti nemaju pravo na povrat jednog noćenja, pošto se broj noćenja ne mijenja. Za noćenje se smatra vrijeme od približno 11.00 do 11.00 sljedećeg dana (ovisno o kućnom redu). Treba uzeti u obzir da turistički aranžman započinje odlaskom zrakoplova i da u zrakoplovu svaki putnik u pravilu već dobije po jedan obrok. Isto važi i za rane odlaske iz hotela (npr. prije 8 sati ujutro) Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred put. Putnici će dobiti točan raspored leta najkasnije 3 dana pred polazak.

Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni (6., 7., 8. mj.) bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama.

Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova.
U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaske iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća. Prema međunarodnim pravilima gost je dužan napustiti hotelsku sobu do 12.00 sati (Većina hotela ima poseban prostor za odlaganje prtljage i preodjevanje.)


Šifra aranžmana: 11

tunis  tjedni polasci iz ljubljane 1024x149 - Ali Babina pustolovina u Tunisu

 

Cijene po osobi

Klikom na naziv sobe dobivate tablicu s cijenama i datumima polaska.

1/2 dvokrevetna standard (18.09.2019.) Cijena od: 3829kn

Datum polaska Naziv sobe Usluga Broj osoba Dodatnih kreveta Cijena od (7 dana)
18.09.2019. 1/2 dvokrevetna standard Full board/All inclusive 2 0 4219 kn
25.09.2019. 1/2 dvokrevetna standard Full board/All inclusive 2 0 3829 kn
02.10.2019. 1/2 dvokrevetna standard Full board/All inclusive 2 0 4359 kn

1+1 odrasla osoba + dijete (18.09.2019.) Cijena od: 3829kn

Datum polaska Naziv sobe Usluga Broj osoba Dodatnih kreveta Cijena od (7 dana)
18.09.2019. 1+1 odrasla osoba + dijete Full board/All inclusive 1 1 4219 kn
25.09.2019. 1+1 odrasla osoba + dijete Full board/All inclusive 1 1 3829 kn
02.10.2019. 1+1 odrasla osoba + dijete Full board/All inclusive 1 1 4359 kn

1/2+2 dvokrevetna s dva pomocna lezaja (18.09.2019.) Cijena od: 3829kn

Datum polaska Naziv sobe Usluga Broj osoba Dodatnih kreveta Cijena od (7 dana)
18.09.2019. 1/2+2 dvokrevetna s dva pomocna lezaja Full board/All inclusive 2 2 4219 kn
25.09.2019. 1/2+2 dvokrevetna s dva pomocna lezaja Full board/All inclusive 2 2 3829 kn
02.10.2019. 1/2+2 dvokrevetna s dva pomocna lezaja Full board/All inclusive 2 2 4359 kn

1/1 jednokrevetna soba (18.09.2019.) Cijena od: 5159kn

Datum polaska Naziv sobe Usluga Broj osoba Dodatnih kreveta Cijena od (7 dana)
18.09.2019. 1/1 jednokrevetna soba Full board/All inclusive 1 0 5199 kn
25.09.2019. 1/1 jednokrevetna soba Full board/All inclusive 1 0 5159 kn
02.10.2019. 1/1 jednokrevetna soba Full board/All inclusive 1 0 5259 kn

1/2+1 dvokrevetna s pomocnim lezajem (18.09.2019.) Cijena od: 3829kn

Datum polaska Naziv sobe Usluga Broj osoba Dodatnih kreveta Cijena od (7 dana)
18.09.2019. 1/2+1 dvokrevetna s pomocnim lezajem Full board/All inclusive 2 1 4219 kn
25.09.2019. 1/2+1 dvokrevetna s pomocnim lezajem Full board/All inclusive 2 1 3829 kn
02.10.2019. 1/2+1 dvokrevetna s pomocnim lezajem Full board/All inclusive 2 1 4359 kn
Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka