Putovanje Egipat – krstarenje Nilom i Kairo

Egipat – Tajne Nila

Putovanje letom iz Ljubljane

Egipat – datumi putovanja: Polasci svake subote do 25.12.2021.

(30.10. rasprodano)


1. dan, Ljubljana – Hurghada

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. dan, Hurghada – Asuan

Doručak. Vožnja preko pustinje u Asuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Asuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo jezero. Ukrcaj na brod, večera i noćenje.

3. dan, Asuan (Abu Simbel) – Kom Ombo

Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. Zbog izgradnje Asuanske brane, kipovi i hramovi su 1968. premješteni 70 m više i 200 m dalje od prvotnoga položaja. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age – Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje na brodu.

4. dan, Edfu – Esna – Luxor

Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. dan, Luxor

Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje na brodu.

6. dan, Luxor – Kairo

Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokrevetnim kupeima i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan, Kairo

Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

8. dan, Kairo – Hurghada – Ljubljana

Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

 

Egipat – cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.690 kn

*Za polaske 23.10. i 25.12.: 10.000 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 1.530 kn

 

Doplata za manji broj putnika:

1.390 kn (za grupe 10 – 15 putnika)

1.080 kn (za grupe 16 – 20 putnika)

770 kn (za grupe 21 – 30 putnika)

460 kn (za grupe 31 – 39 putnika)

 

Cijena uključuje:

– izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana

– prijevoz prtljage: do 23 kg

– zrakoplovne i sigurnosne pristojbe

– krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona

– hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 5* u Hurgadi na bazi all inclusive usluge i hotel 4+* na osnovi – polupansiona u Kairu)

– prijevoz vlakom na relaciji Luxor – Kairo (smještaj u dvokrevetnim spavaćim kupeima)

– sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku i voditelja putovanja na slovenskom jeziku

– trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

– viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn

– doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu 1.530 kn

– doplata za jednokrevetni kupe u vlaku 750 kn (obvezna doplata u slučaju rezervacije sobe i kabine s pomoćnim ležajem 1/2+1)

– doplata za all inclusive na brodu 1.080 kn

– povratni prijevoz Zagreb – zračna luka Ljubljana – Zagreb 349 kn

– obavezna doplata za napojnice (također i za djecu) 45 EUR (plaćanje na licu mjesta)

– osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

Popusti:

Popust: 20% popusta za dijete (do 12 godina) na dodatnom krevetu u sobi s 2 odrasle osobe 

Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):

Abu Simbel s autobusom 125 EUR

– Nubijsko selo 38 EUR

COVID-19 INFORMACIJE:

NOVO – od 26.6.2021.: Ulaz u Egipat dopušten je bez karantene i bez predočenja negativnog rezultata PCR testa:

– osobama koje posjeduju EU COVID digitalni certifikat o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 na engleskom jeziku, a od primitka posljednja doze proteklo je najmanje 14 dana te mora sadržavati sljedeće podatke: ime putnika, datum rođenja , jedinstveni certifikat identifikatora, QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje doze cjepiva (ili 1 doze u slučaju cjepiva Janssen – Johnson & Johnson) i datum primitka posljednje doze.

Putnici koji nemaju EU digitalni certifikat o cijepljenju moraju predati negativan PCR COVID-19 test pri prelasku granice u Egiptu (PCR test obavljen 72 sata ili manje prije dolaska u Egipat (djeca mlađa od 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).

Potvrda mora biti u pisanom obliku i izdana na engleskom ili arapskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju ili podatke i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koja je obavila testiranje (izvorni pečat u boji također je obavezan – digitalni potpis laboratorija ne zadovoljava uvjete), tehnika koja se koristi za izvođenje testa i negativan rezultat testa.

Putnici koji slijeću u zračne luke Hurghada i Sharm El Sheikh mogu besplatno obaviti PCR (RT-PCR) COVID-19 test u zračnoj luci (testiranje provodi Ministarstvo zdravlja Egipta). Nakon PCR testa, putnici mogu napustiti zračnu luku i otići u rezervirani hotel (u slučaju duljeg čekanja u zračnoj luci, grupni transfer nije moguć – za putnike možemo organizirati samostalni individualni prijevoz), gdje će biti u samoizolaciji u sobi do rezultata testa. Piće i hrana se konzumiraju u sobi te se hotelske usluge ne mogu koristiti za to vrijeme.

Svi putnici moraju ispuniti obrazac Zdravstvene deklaracije, koji predaju medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Hurgadu.

Važne napomene:

– Kategorizacija hotela/brodova u Egiptu odgovara službenoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza organizatora

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

egipat krstarenje nilom iz zagreba - Egipat - krstarenje Nilom i Kairo | 8 dana

Minimalan broj putnika:


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka