Hurgada i krstarenje Nilom i Kairo

Direktnim letom iz Ljubljane

Datumi polazaka: 15.09.-22.09., 22.09.-29.09., 29.09.-06.10., 06.10.-13.10., 13.10.-20.10. (garantirani polazak), 20.10.-27.10.,27.10.-03.11.2018.


1. dan, Zagreb/Ljubljana – Hurgada 

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. dan, Hurgada – Assuan 

Doručak. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Večera i noćenje.

3. dan, Assuan (Abu Simbel) – Kom Ombo

Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age – Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje.

4. dan, Edfu – Esna – Luxor 

Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje.

5. dan, Luxor

Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. dan, Luxor – Kairo

Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokretnim kabinama i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje.

7. dan, Kairo

Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, noćenje.

8. dan, Kairo – Hurgada – Ljubljana/Zagreb

Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Cijena po osobi za polaske 15.-22.09., 22.-29.09.,29.09.-06.10., 06.-13.10., 13.-20.10., 20.-27.10.  iznosi: 6.910 kn

Cijena po osobi za polazak 27.10.-03.11. iznosi: 8.690 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

 

Cijena uključuje:

izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona, hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na bazi polupansiona odnosno 5* na bazi all inclusive usluge, puni pansion na brodu i  polupansion u vlaku i u Kairu), sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija), prijevoz vlakom na relaciji Luxor-Kairo, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i slovenskog pratitelja, trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

doplatu za manji broj putnika (do 9 putnika): 390 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu (hotel/brod) 4* od 1.220 kn, jednokrevetni kupe u vlaku od 750 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta): Abu Simbel s autobusom 105 EUR, Nubijsko selo 32 EUR, koraljni greben i otok Giftun, jeep safari, dodatne usluge i obroke: all inclusive tijekom krstarenja od 890 kn, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke 349 kn.


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka