blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Krstarenje Jadranom – M/S brod Le Cordea

Krstarenje Jadranom 2022. – “brodom Le Cordea”

Ruta: Split  – Šolta – Vis – Biševo – Hvar – Mljet – Lastovo – Korčula – Pelješac – Jelsa – Brač – Makarska – Pučišća – Split


Termini putovanja: 02.07., 09.07., 16.07., 06.08., 13.08., 20.08.2022. – 8 dana / 7 noćenja


Vrijednost više:

Ekskluzivna i jedinstvena ponuda samo za domaće goste uz popust od 50% (već uključen u dolje navedene cijene)!

Uključeno 7 polupansiona tijekom boravka uz svježe voće i kekse svaki dan

Uključene BBQ večera i svečana Kapetanova večera

Mogućnost dodatnih izleta tijekom krstarenja – posjetite čuvenu Modru špilju na Biševu, u klesarskoj školi na Braču saznajte je li brački kamen zaista korišten u izgradnji Bijele kuće ili se opustite uz čašu odličnog vina tijekom posjeta vinarijama!


*Akcijske cijene po osobi: 

Datum 1/2 Donja kabina 1/2 Gornja kabina
02.07. First Minute 4.990 kn / 5.690 kn 6.390 kn
09.07. 5.690 kn 6.390 kn
16.07. 6.190 kn First Minute 6.190 kn / 6.690 kn
06.08. 6.690 kn First Minute 6.690 kn / 7.190 kn
13.08. First Minute 6.190 kn / 6.690 kn 7.190 kn
20.08. First Minute 5.590 kn / 6.190 kn First Minute 6.190 kn / 6.690 kn

*First minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • 7 x noćenje u kabini s twin/double krevetom na brodu Le Cordea (premium kategorija) po osobi
 • 5 x polupansion (doručak i ručak)
 • 2 x puni pansion (doručak, ručak i večera)
 • Piće dobrodošlice, svježe voće i keksi svaki dan
 • Korištenje ležaljki, maski za ronjenje i peraja, madraca za kupanje, sup borda, opreme za pecanje…
 • Lučke pristojbe, troškovi goriva i posade
 • Besplatni Wi-Fi
 • Pomoć oko prtljage, dnevno čišćenje kabina, mijenjanje ručnika jednom tjedno
 • Klima 24 sata dnevno u salonu i kabinama
 • U kabini se nalaze: sef, kupaonica, sušilo za kosu, ormar za odjeću, stolić sa stolicom

Cijena ne uključuje:

 • Boravišna pristojba 300kn po osobi/tjedno – plaćanje gotovinom na licu mjesta
 • Konzumacija pića na brodu – plaćanje gotovinom na licu mjesta zadnji dan boravka
 • Napojnice za posadu broda, preporuka 10€ po osobi/dan – plaćanje gotovinom na licu mjesta
 • Trošak prijevoza do/od broda, parking za automobil – ako dolazite s vlastitim automobilom preporučujemo 7-dnevni parking u Acorus garaži link  Cijena parkinga je cca 75kn po danu, a transfer od garaže do broda je GRATIS (cca. 3 km do luke)!

Fakultativni izleti (rezervacija i plaćanje u agenciji prilikom prijave):

Military tura Vis cca 4 h (uključena oprema: kacige i čeone lampe, jeepovi 4 -6 osoba, stručno vodstvo, polazak iz Visa, minimalan broj prijavljenih 6 osoba): 380 kn po osobi

Modra špilja cca 1,5-2h: prijevoz gliserom kapaciteta do 12 osoba i ulaznica: 280 kn; transfer do Komiže 25 kn po osobi i smjeru (minimalan broj prijavljenih 8 osoba); *u slučaju nemogućnosti održavanja izleta u Modru Špilju zbog vremenskih uvjeta, agencija zadržava pravo otkaza izleta radi sigurnosti putnika te je moguć povrat iznosa nakon putovanja ili prijava na Military turu uz doplatu razlike na licu mjesta

ulaznica NP Mljet: 150 kn

Vinska tura Korčula cca 2-2,5 h – 350 kn (minimalan broj prijavljenih 4 osobe)

panoramski razgled Korčule cca 20 min: 70 kn (minimalan broj prijavljenih 4 osobe)

posjet vinariji Tomić cca 1,5 h: 200 kn

posjet klesarskoj školi cca 1h: 70 kn (uključuje ulaznicu i stručno vodstvo u školi, minimalan broj prijavljenih 15 osoba)

Doplate i popusti:

 • Ako osoba putuje sama, obavezna doplata 50% cijene

Program krstarenja:

1. DAN / SUBOTA: SPLIT – ŠOLTA – VIS (ručak)
Dolazak u Split u vlastitom aranžmanu. Ukrcaj na brod moguć je od 12 sati dok se u kabine može ući od 14 sati, kada se isplovljava iz luke Split. Smjestite se u kabinu i opustite prije ručka dobrodošlice. Plovidba nas vodi do Šolte, gdje ćemo napraviti prvu pauzu za kupanje u jednoj od prekrasnih uvala. Ovo je otok ilirskih legendi, antičkih ribnjaka, srednjovjekovne poezije, bogate pomorske tradicije te sve zapaženije enologije i tipičnih mediteranskih gastronomskih specijaliteta. Nastavak plovidbe prema Visu. Uplovljavanje u Vis u večernjim satima. Vis je bio nekadašnja strateški važna pomorska baza zatvorena za javnost. Zbog ove izoliranosti Vis ima posebnu čar – “Mediteran kakav je nekada bio”, što ga čini zanimljivim za posjetitelje. Prošetajte prekrasnom šetnicom, pogledajte film u ljetnom kinu ili posjetite jedan od brojnih ribljih restorana. Noćenje u Visu.

2. DAN / NEDJELJA: VIS – BIŠEVO – HVAR (doručak, ručak)
Nakon doručka, iskoristite slobodno vrijeme za kupanje ili za istraživanje Visa.  Predlažemo izbor jednog od dva najpopularnija izleta na Visu: odlazak na otok Biševo uz posjet Modroj špilji, veličanstvenom prirodnom fenomenu ili Military tour (uz doplatu). U slučaju da odaberete izlet u Modru špilju, do Komiže idemo organiziranim transferom taksi kombijem odakle se vozimo gliserima do Modre Špilje. Kako ponekad vremenski uvjeti mogu biti nepredvidljivi, mogućnost našeg posjeta ovisit će o tome, no o izletu ćete biti obaviješteni na vrijeme. Za Military turu u blizini broda dočekat će nas Land rover jeepovi kojima krećemo na nezaboravnu avanturu. Prva postaja je rt Stupišće gdje se nalazi nekadašnja topovsko-raketna baza. Proći ćemo kroz labirint podzemnih tunela, vidjeti ostatke topova i napuštenih skladišta. Nakon obilaska raketne baze nastavljamo vožnju do sljedećeg vojnog tunela ARK Vela glava. Obilazak tunela, zatim uspon na najvišu točku otoka Visa – vrh Hum (587 m). Uživajte u pogledu na okolni arhipelag i grad Komižu nakon čega ćemo posjetiti crkvicu Sv. Duh. Po povratku u Vis, kratki obilazak poznatoj Titovoj špilji. Povratak na brod. Ručak te isplovljavanje prema Hvaru i uživanje u opuštajućem krstarenju uz pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala. Dolazak u grad Hvar, jedan od najljepših gradova na Jadranu. Hvar je omiljeno odredište za odmor međunarodnih zvijezda, ali ujedno je i šarmantni primorski grad s osam stoljeća starom arhitekturom. U šetnji obiđite stari grad sa slikovitim uličicama i prvo javno kazalište u Europi. Predlažemo da se popnete na hvarsku utvrdu Forticu od kuda se pruža prekrasan pogled na Hvar i Paklene otoke. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnoštva restorana. Noćenje u Hvaru.

3. DAN / PONEDJELJAK: HVAR – MLJET  (doručak, ručak, večera)
Doručak na brodu. Isplovljavanje prema otoku Mljetu gdje ćemo posjetiti Nacionalni park u kojem možete posjetiti slavna slana jezera i uživati u vožnji brodom na otočić Svete Marije na kojem se nalazi Benediktinski samostan, stara crkva iz 12. stoljeća (ulaznica za ulazak u Nacionalni park uz doplatu). Prije dolaska, okupat ćemo se u jednoj od prekrasnih uvala na otoku Korčuli. Nakon obilaska NP Mljet, slijedi nezaboravno druženje na brodu. Usidrit ćemo se u predivnoj uvali na Mljetu te za vas organiziramo BBQ večeru na brodu uz jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu. Opustite se uz glazbu, zaplešite i uživajte u noćnom kupanju pod svjetlima broda. Noćenje na Mljetu ili sidrenje u uvali ako dopuštaju vremenske prilike.

4. DAN / UTORAK: NP MLJET – LASTOVO – KORČULA (doručak, ručak)
Rano ujutro plovidbu nastavljamo prema Lastovu, otoku poznatom po venecijanskoj arhitekturi iz 15. i 16. stoljeća. Uz Mljet, Lastovo je najšumovitiji hrvatski otok s više od 70% šumovite površine te je 2007. godine Lastovo proglašeno Parkom prirode. Dolazak u luku Sv. Mihajlo i šetnja do grada Lastova uz pratnju vodiča. Slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnoj uvali. Plovidbu nastavljamo za vrijeme ručka te u poslijepodnevnim satima uplovljavamo u Korčulu, grad koji se smatra rodnim gradom slavnog istraživača Marca Pola. Uživajte u šetnji jednim od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Slobodno vrijeme iskoristite za otkrivanje grada ili uživanje u večeri u jednom od mnogih vrhunskih restorana. Predlažemo zajednički odlazak na Vinsku turu Korčule s posjetom vinariji Lovrić u Lumbardi, maloj obiteljskoj vinariji s dugogodišnjom tradicijom izrade vina (uz doplatu). Do vinarije se vozimo električnim autima s uključenim panoramskim razgledom grada. Šarmantni lokalni vozači ispričat će nam nešto o povijesti Korčule, životu na otoku i vinima na ovom području. Tijekom vožnje provest ćemo se gradom i posjetiti vidikovac Forteca. U Lumbardi vožnju nastavljamo kroz lokalne vinograde i preko dvije pješčane plaže “Vela Pržina” I “Bili Žal”. Po dolasku u vinariju domaćin će nas provesti kroz podrume i objasniti postupak izrade vina i ispričati zanimljive priče o jedinstvenom vinu „Grk“. Kušat ćemo 3 vrste vina uz domaće proizvode: pršut i sir, paprika punjena inćunima, paprika punjena sirom, inćuni i kruh. Nakon završetka degustacije, povratna vožnja do grada. Ukoliko niste zainteresirani za vinsku turu, u poslijepodnevnim satima moguća je organizacija panoramske ture grada električnim autima (uz doplatu) uz priču o povijesti grada i otoka Korčule. Polazak je ispred broda, nakon čega se vozimo zapadnom obalom Starog grada kroz centar. Vožnja se nastavlja usponom kroz šumu / park Forteca s pauzom za slikanje te šumskim predjelima do ACI Marine i ulaskom u Grad s njegove istočne strane. Noćenje u Korčuli.

5. DAN / SRIJEDA: KORČULA – PELJEŠAC – JELSA (doručak, ručak)
Danas plovimo do Jelse, a tijekom plovidbe napravit ćemo i pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala na Pelješcu. Jelsa na otoku Hvaru najpoznatiji je po opuštenoj atmosferi, kristalno plavom moru, prekrasnim plažama te najboljim vinarijama u regiji. Pridružite nam se u posjetu Vinariji Tomić (uz doplatu). Andro Tomić rođeni je Hvaranin koji je život posvetio vinu. Nakon dvadeset godina usavršavanja u struci na fakultetima, institutima i vinarijama u Francuskoj i drugdje, odlučio se vratiti na svoj otok i proizvoditi vlastita vina. Kušat ćemo 2 kvalitetna i 4 vrhunska vina uz kruh i domaće maslinovo ulje. Večer je na raspolaganju za upoznavanje ovog lijepog mjesta ili večeru u nekom od lokalnih restorana. Noćenje u Jelsi.

6. DAN / ČETVRTAK: JELSA – ZLATNI RAT – MAKARSKA (doručak, ručak, večera)
Jutarnja plovidba prema Bolu na otoku Braču s pauzom za kupanje na najpoznatijoj plaži u Dalmaciji – Zlatni Rat (Bol), čiji se oblik neprestano mijenja pod utjecajem mora i vjetra. Iskrcaj u Bolu. Do plaže možete hodati petnaestak minuta po jednoj od najljepših šetnica na Jadranu u hladu borova ili se provozati vlakićem od centra Bola do plaže. Svakako preporučujemo i razgled ovog prekrasnog dalmatinskog mjesta. Plovidbu nastavljamo uz ručak do Makarske. Uživajte u kupanju u jednoj od prekrasnih uvala na makarskoj rivijeri podno planine Biokovo. Nakon kupanja, pripreme za svečanu kapetanovu večeru i glazbu na brodu. Noćenje u Makarskoj.

7. DAN / PETAK: MAKARSKA – PUČIŠĆA – SPLIT  (doručak, ručak)
Danas plovimo prema našem krajnjem odredištu – Splitu. Nakon jutarnjeg kupanja, plovidbu nastavljamo do mjesta Pučišća na Braču. Ovo šarmantno mjesto danas je poznato po svojoj dugoj klesarskoj tradiciji, s kamenolom najpopularnijim upravo zbog legende da je Bijela kuća u Washingtonu sagrađena kamenjem uzetih iz njega. Preporučujemo posjet Klesarskoj školi gdje uz stručno vodstvo možete čuti povijest škole, naučiti nešto o alatima koji se koriste, o preradi kamena i njegovoj tradiciji na Braču (uz doplatu). U školi možete i kupiti tradicionalne suvenire od Bračkog kamena po tvorničkim cijenama. Nastavljamo plovidbu do Splita. Slobodno popodne za istraživanje grada. Posjetite Dioklecijanovu palaču, jednu od najbolje očuvanih i najimpresivnijih građevina rimskog doba u Europi, opustite se uz  kavu na gradskoj Rivi i prošetajte ulicama stare gradske jezgre. Ne propustite “za sreću” i ispunjenje želja dotaknuti nožni prst grandioznog kipa Grgura Ninskog, rada velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Pred Vama će se ukazati veličanstvena Zlatna vrata, koja su u rimskim vremenima vodila do Salone, najvećeg rimskog grada na istočnoj obali Jadrana, i koja je smio koristiti samo car Dioklecijan i njegova obitelj. Za večeru izaberite jedan od mnogobrojnih restorana.

8. DAN / SUBOTA: SPLIT (doručak)
Sve što je lijepo kratko traje pa smo tako i naše putovanje priveli kraju. Doručak te odlazak s broda do 09:00 sati. Ako ostajete u Splitu, preporučujemo šetnju Marjanom i kupanje u jednoj od uvalica ili zaigrajte „picigin“ na jednoj od najpoznatijih gradskih plaža – Bačvice. Želimo Vam sretan povratak kući ili ugodan nastavak vašeg odmora!


Informacije o brodu:

Duljina broda 37.4 metara, Širina broda 7.80 metara
Max.broj putnika 36
Glavna paluba s 10 kabina i potpalublje s 8 kabina,
1 javni sanitarni čvor na svakoj palubi
Sunčana paluba 130 m2 (s ležaljkama I separeima)

Napomena: minimalan broj prijavljeni putnika: 30


Povećanje cijene od strane agencije:

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija će ponuditi mogućnost doplate za organizaciju polaska s manjim brojem putnika. O eventualnoj promijeni cijene, putnici će biti obaviješteni do 7 dana prije termina putovanja.

Ugovorom je predviđeno pravo Agencije da jednostrano poveća cijenu paket-aranžmana nakon sklapanja Ugovora, Agencija smije jednostrano povećati ugovorenu cijenu najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana u bilo kojem od sljedećih slučajeva:

 • promjene cijene prijevoza Putnika koje su proizašle iz troškova goriva ili drugih izvora energije,
 • promjene visine poreza ili naknada za usluge putovanja obuhvaćene Ugovorom koje određuju treće osobe koje nisu izravno uključene u izvršenje paket-aranžmana (uključujući turističke poreze, pristojbe za slijetanje ili naknade za ukrcaj ili iskrcaj u lukama i zračnim lukama),
 • promjene deviznih tečajeva koji su primjenjivi na paket-aranžman, ali samo pod uvjetom da je u Ugovoru naveden iznos usluga vezanih za određenu valutu ili njihov udio u cijeni paket-aranžmana.

U slučaju ovakvog jednostranog povećanja cijene paket-aranžmana, Agencija će jednostrano uvećati cijenu za cjelokupni iznos promjene odgovarajućeg parametra iz gornjih točaka te će o tome obavijestiti Ugovaratelja u pisanom obliku uz obrazloženje povećanja i izračun. Ugovaratelj i Putnici prihvaćaju takvo jednostrano povećanje ugovorene cijene ako isto iznosi do (i uključujući) 8% ugovorene ukupne cijene paket-aranžmana. Ako navedeno povećanje cijene paket-aranžmana prelazi 8% ugovorene ukupne cijene paket-aranžmana, Ugovaratelj ima pravo otkazati putovanje odnosno raskinuti Ugovor bez plaćanja naknade za raskid Ugovora. Ako Ugovaratelj u roku od 2 dana od pisane obavijesti Agencije o promjeni cijene ne dostavi Agenciji pisanu obavijest o raskidu Ugovora, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.


UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 30 dana prije početka putovanja.

NAPOMENA: Raspored dolazaka u luke, a slijedom toga i određene usluge, podložne su promjenama sukladno procjeni kapetana broda. U slučaju najave lošeg vremena, kapetan ima pravo promijeniti program/rutu radi sigurnosti i zaštite putnika.

Šifra aranžmana: 16

Ugodno krstarenje Jadranom želi vam Azur Tours!

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka