Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Celestyal Crystal

Krstarenje iz Istanbula do Mikonosa, Santorinija i Atene

Vrijednost više:

• razgled grada Istanbula s lokalnim vodičem i uključenim paketom ulaznica (Aja Sofija, Topkapi, Cisterne)
• all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja
• napojnice brodskom osoblju
• izleti: HERAKLION – izlet palača Knossos, SANTORINI – izlet OIA, PIREJ/ATENA – izlet Klasična Atena.

Datumi putovanja: 12.11.-19.11., 19.11.-26.11.2019. (grupni polasci)


Itinerer:

dan
luka
dolazak
polazak
1. ZAGREB – ISTANBUL
Let Zagreb – Istanbul te ukrcaj na brod.
2. ISTANBUL
Razgled Istanbula s lokalnim vodičem.ISTANBUL, Turska – isplovljavanje

20:00

3. CANAKKALE, Turska 07:00 17:00
4. VOLOS, Grčka 07:00 17:00
5. HERAKLION, Kreta, Grčka
Izlet – palača Knossos
13:00 23:59
6. SANTORINI, Grčka
Izlet – Oia
07:00 13:00
6. MIKONOS, Grčka 19:00 00:00
7. MIKONOS, Grčka 00:01 02:00
7. PIREJ/ATENA, Grčka
Izlet – klasična Atena
09:00 16:00
8. ISTANBUL, Turska – iskrcaj s broda

ISTANBUL – ZAGREB – Let Istanbul – Zagreb

15:30

1. dan, utorak – Zagreb – Istanbul – let, ukrcaj na brod

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati. Transfer do luke te ukrcaj na brod. Obavljanje carinskih i brodskih formalnosti te prijava na brod. Večera i noćenje na brodu. Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na 2 kontinenta“. Odlazak oko 20:00 sati na panoramski razgled Istanbula prelazak preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i Bešiktaš četvrti. Nastavak prema popularnoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu, čaj, vafle ili krumpir – delicije koje su specifične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod Bosporskog mosta. Nakon pauze odlazak prema brdu Camlica (vidikovac odakle se pruža pogled na čitavi Istanbul – Europski i Azijski dio). Povratak preko Fatih Sultan Mehmet mosta na europsku stranu u Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Povratak u luku, noćenje na brodu.

2. dan, srijeda – Istanbul – razgled grada, isplovljavanje

Nakon doručka na brodu oko 09:00 sati odlazak na razgled grada pješice u pratnji lokalnog vodiča: Aja Sofija, svojevremeno najveća crkva u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana te predstavlja remek djelo bizantske arhitekture, džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Fakultativno preporučujemo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Predlažemo i posjet ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Mejida koji je želio imati svoju varijantu dvorca Versailles.
Povratak u luku, te ukrcaj na brod. Isplovljavanje u 20:00 sati.

3. dan, četvrtak – Canakkale

Po dolasku u Canakkale iskrcaj s broda te slobodno vrijeme za otkrivanje mjesta i okolice. Canakkale je glavni grad istoimene provincije a specifičnost je što se prostire na 2 kontinenta: europskom i azijskom kontinentu a dijeli ih Egejsko more. Najpoznatiji lokalitet unutar provincije je lokalitet – arheološko nalazište – antičkog grada Troje. Povratak u luku te ukrcaj na brod. Isplovljavanje.

4. dan, petak – Volos

Po dolasku u Volos iskrcaj s broda te slobodno vrijeme za otkrivanje mjesta i okolice. Predlažemo vam odlazak na neki od izleta od strane brodara. Povratak u luku te ukrcaj na brod. Isplovljavanje.

5. dan, subota – Heraklion – izlet – palača Knossos

Nakon uplovljavanja iskrcaj s broda te odlazak na poludnevni izlet. Put nas vodi iz luke kroz grad Heraklion do lokaliteta palače Knossos – koja je prije nešto manje od 4000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Slijedi vođen razgled tajanstvenih iskopina. Udahnite tisućljetnu povijest i zamislite legende Daedala, Tezija i Monotaura. Nakon razgleda povratak u Heraklion gdje možete uživati u slobodnom vremenu. Grad je prepun raznovrsnih muzeja, kafića i elegantnih trgovina. Povratak u luku te ukrcaj na brod. Isplovljavanje.

6. dan, nedjelja: Santorini – izlet – Oia

Po dolasku na Santorini odlazak na dragulj otoka, selo Oia vozeći se prolazeći Firostefani, Imerovigli, i Megalochori. Kada stignemo u Oiu proći ćemo blistave bijele ulice sela kroz prekrasan labirint trgovina, kafića, umjetničkih galerija i hotela, skladno izgrađenih u nepogrešivom cikladskom stilu. Imat ćete slobodno vrijeme za uživanje u trenutcima u jednoj od najpoznatijih i najomiljenijih živih razglednica na svijetu – fotografirajte prekrasan krajolik, kupite nešto od lokalno izrađenog nakita ili umjetnina ili se jednostavno opustite i uživajte u ljepotama Santorinija s pogledom na plavo Egejsko more. Povratak u luku te ukrcaj na brod. Isplovljavanje.

MIKONOS – po dolasku na Mikonos, slobodno vrijeme za uživanje i otkrivanje čari ovog mjesta ali i otoka. Saznajte zašto su baš ovom otoku nadjenuli naziv najboljeg, najkozmomolitskijeg i najekstravagantnijeg grčkog otoka. Povratak u luku te ukrcaj na brod. Isplovljavanje.

7. dan, ponedjeljak – Pirej/Atena – izlet – klasična Atena

Put nas vodi iz Pireja prema Ateni na poludnevni izlet. Razgled započinjemo kod stadiona Panathenaic i povijesnog susjedstva Plake. Putovat ćete natrag kroz stoljeća na stadionu Panathenaic, koji je prvobitno izgrađen oko 330 godina prije Krista. Nastavak prema Plaki kamenim uličicama gdje ćete se moći prošetati najstarijim dijelom grada. Neoklasične zgrade, taverne koje vas mame ukusnom lokalnom hranom samo su djelić onoga što vam Atena nudi. Proći ćete i pored trga Syntagma, Akademije u Ateni i Nacionalne knjižnice a cijelo vrijeme imat ćete fantastičan pogled na Akropolu koja kao da bdije nad Atenom. Povratak na brod, isplovljavanje.

8. dan, utorak – Istanbul – Zagreb – iskrcaj s broda, let

Doručak i ručak na brodu. Iskrcaj s broda. Po iskrcaju transfer do zračne luke. Prijava na let kompanije Turkish Airlines za Zagreb. Odlazak zrakoplova u 18:55 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 19:05 sati.

 

Cijena aranžmana u 2-krevetnoj kabini u HRK:

datumi grupnih polazaka
12.11., 19.11.
Ultra first minute
12.11., 19.11.
First minute
12.11., 19.11.
Redovna cijena
Unutarnja kabina bez prozora, kategorija IA
– dvokrevetne kabine
5.490 5.790 5.990
Unutarnja kabina bez prozora, kategorija IB
– dvokrevetne / trokrevetne i četverokrevetne kabine
5.990 6.290 6.490
Vanjska kabina prozor, kategorija XA
– dvokrevetne kabine
6.290 6.590 6.790
Vanjska kabina prozor, kategorija XB
– dvokrevetne kabine
6.490 6.790 6.990
Vanjska kabina prozor, kategorija XC
– dvokrevetne / trokrevetne i četverokrevetne kabine
6.990 7.190 7.390
obavezna doplata za lučke i zrakoplovne pristojbe 3.390 3.390 3.390

* ULTRA FIRST MINUTE CIJENA vrijedi do 30.08.2019. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni, first minute cijena vrijedi do 30.09.2019. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni!

 

Obavezne doplate uz rezervaciju:

lučke i zrakoplovne pristojbe 3.390 kn** / po osobi (plaćaju odrasli i djeca)
**Iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata!

Cijena za 3. i 4. ležaj po osobi – kategorija unutarnja IB i vanjska prozor XC:

• 3. i 4. ležaj djeca do 12 godina: 2.690 kn + lučke i zrakoplovne pristojbe 3.390 kn
• 3. i 4. ležaj odrasli: 5.390 kn + lučke i zrakoplovne pristojbe 3.390 kn

Nadoplata za korištenje kabine kao JEDNOKREVETNE- isključivo na upit.

Više informacija o kategorijama kabina na prodajnom mjestu, broj višekrevetnih kabina je ograničen.

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji Zagreb – Istanbul – Zagreb (ekonomska klasa), transferi: zračna luka Istanbul – luka – zračna luka Istanbul, razgled grada Istanbula s lokalnim vodičem i uključenim paketom ulaznica (Aja Sofija, Topkapi, Cisterne), smještaj u izabranoj kabini na brodu CELESTYAL CRYSTAL (broj kabine poznat po dobivanju putne dokumentacije), puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, popodnevni domjenak, ponoćni buffet), all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja, napojnice brodskom osoblju, izlete: HERAKLION – izlet palača Knossos, SANTORINI – izlet OIA, PIREJ/ATENA – izlet Klasična Atena, cjelodnevna animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, ulaznice u casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja (pri minimalno 12 prijavljenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

lučke i zrakoplovne pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana (odrasli i djeca) – 3.390 kn po osobi, fakultativni izlet u Istanbulu – „Istanbulska noć na 2 kontinenta“ s lokalnim vodičem: 25 eur (uplata na licu mjesta – minimum 10 osoba), izlete u lukama pristajanja (osim navedenih), piće na brodu – osim uključenih u paket all inclusive, osobne troškove tijekom putovanja (korištenje saune, tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i peglanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja), Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ako želite da vizu posreduje Bravo putovanja) – 150 kn – informacije o vizama možete dobiti u putničkoj agenciji, paket putno osiguranje (preporučujemo).

 

VIŠE O BRADARU I BRODU: Celestyal Crystal

 

Vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 9 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnicama Bravo putovanja. Ako se putnici odluče za izradu vize u poslovnicama Bravo putovanja, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Napomena:

Izračun je rađen na osnovi najmanje 12 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi s trenutnom situacijom u luci pristajanja.

Pratitelj putovanja / predstavnik bit će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 12 putnika prijavljenih za putovanje, ali putnike neće pratiti na izletima tj. prevoditi izlete na hrvatski jezik!

 

DOKUMENTI POTREBNI ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE HRVATSKE: putovnica, mora vrijediti minimalno 9 mjeseci od datuma povratka.

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara turističke agencije organizatora, odnosno posebni uvjeti otkaza za grupe: 120 – 91 dana prije početka krstarenja 5% cijene aranžmana; 90 – 76 dana 15% cijene aranžmana; 75 – 56 dana 25% cijene aranžmana; 55 – 41 dan 50% cijene aranžmana; 40 – 31 dan 75% cijene aranžmana; 30 i manje dana 100% cijene aranžmana; nakon polaska broda i „no show“ putnika u luci polaska broda 100% cijene aranžmana; nepotpune i/ili nevažeće putne isprave putnika 100 % cijene aranžmana. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja.


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka