MSC Opera

Uskršnje krstarenje Karibima i Kuba

Datum putovanja: 31.03.-09.04.2018. (grupni polazak)


Itinerer:

Dan Luka Dolazak Polazak
31.3. Let Zagreb – Istanbul

20:10

1.4. Let Istanbul – Havana, transfer do luke, ukrcaj na brod

07:55

2.4. Havana, Kuba

17:00

3.4. Plovidba

4.4. Montego Bay, Jamaica

08:00

19:00

5.4. Georgetown, Kajmansko Otočje

08:00

15:00

6.4. Cozumel, Meksiko

10:00

18:30

7.4. Havana, transfer do hotela, noćenje (fakultativni izlet)

13:30

8.4. Doručak, transfer hotel-zračna luka; let Havana – Istanbul

09:55

9.4. Zagreb

19:15

Cijena aranžmana po osobi:

Vrste i kategorije kabina: First minute cijena do 15.10.2017 Redovna cijena od

15.10.2017

Unutarnja kabina bez prozora, kategorija Bella I1*

9.420 kn

10.180 kn

Vanjska kabina s prozorom, kategorija Bella,  O1*(moguć zaklonjen pogled)

10.405 kn

11.165 kn

Vanjska kabina s prozorom, kategorija Fantastica,  O2*

11.010 kn

11.770 kn

Vanjska kabina s balkonom, kategorija Fantastica, B2*

12.155 kn

12.915 kn

Lučke pristojbe + zrakoplovne takse

(obavezna doplata uz rezervaciju, plaćaju odrasli i djeca)

3.650 kn

3.650 kn

 

Cijena za 3. i 4. ležaj odrasli u bella kategoriji kabine:  7.215 kn (FM) /  7.975 kn (RC)

Cijena za 3. i 4. ležaj odrasli u fantastica kategoriji kabine: 7.895 kn (FM) / 8.655 kn (RC)

Cijena za 3. i 4. ležaj  djeca 12-17 godina u bella/fantastica kategoriji kabine: 5.540 kn (FM) /  6.300 kn (RC)

Cijena za 3. i 4. ležaj za djecu do 12. godina u bella/fantastica kategoriji kabine: 5.540 kn (FM) / 6.300 kn (RC)

Nadoplata za korištenje kabine kao jednokrevetne 100% na cijenu kabine – isključivo na upit.

Broj kabina prema ovim uvjetima je ograničen.

 

Cijena aranžmana uključuje:

31.3.2018 let  Zagreb-Istanbul TK1056 20:10-23:20; Istanbul-Havana TK 183 01:10-07:55 (ekonomska klasa); povratni let 8.4.2018 Havana-Istanbul TK 183 09:55 – 09:15/+1 (9.4.2018); Istanbul-Zagreb TK1055 18:05 – 19:15: transfere: zračna luka Havana – luka ukrcaja – hotel u Havani – zračna luka Havana, panoramski razgled Havane; jedno noćenje s doručkom hotel 3/4* u Havani, krstarenje brodom MSC OPERA; smještaj u odabranoj  kabini na brodu (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV), prošireni puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, užina, ponoćni snack), svečanu večeru uz kapetanovu zdravicu, animaciju, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja (pri minimum 25 prijavljenih i uplaćenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

lučke pristojbe i zrakoplovne takse (iznos promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata) pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, napojnice*, izlete u lukama pristajanja, piće na brodu, osobne troškove tijekom putovanja (korištenje saune, tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i glačanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja, paket putno osiguranje (preporučujemo).

 

Doplate na brodu:

service charge/napojnice* , naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnje.

*Preporučeni iznos napojnica za odrasle je 10 EUR po noći, za djecu 3-14 godina 5 EUR po noći (ovisno o dužini krstarenja). Prema zadnjoj informaciji iznos napojnica se preporuča i nije više obavezan, brodar preporučeni iznos automatski dodaje na Vaš brodski račun. Eventualnu promjenu iznosa napojnice možete izvršiti na brodskoj recepciji. Da li su napojnice obavezne ili ne isključivo je odluka brodara, koji je može promijeniti bez prethodne obavijesti.

 

*Kabine “Doživljaj Bella”

–  Termin večere dodijelit će Vam brodar prilikom ukrcavanja na brod (većinom je prvi termin večere traženiji i samim time manje dostupan)

– Bogat izbor vrhunske kulinarike za degustaciju mediteranskih okusa

– Gurmanski buffet sa bogatom gastronomskom ponudom, otvoren 20 sati dnevno

– Bogati kazališni program

– Bazen, panoramska dvorana za vježbanje i sportski sadržaji na otvorenom

– Bogat program dnevnih aktivnosti

– MSC Voyager Club bodovi za još više pogodnosti na sljedećem krstarenju

 

*Kabine “Doživljaj Fantastica”

Doživljaj »Fantastica« nudi sve što i Bella doživljaj uz niz dodatnih pogodnosti.

– Prednost prilikom izbora termina večere

– Kabine na višim palubama i boljem položaju

– Veća fleksibilnost pri promjenama pojedinosti rezervacije, ukoliko je potrebno

– Besplatan doručak u kabinu

– Dostava u kabinu dostupna 24 sata dnevno

– Povezane SuperFamily kabine (dostupne samo na nekim brodovima)

– Prilagođene aktivnosti za djecu, kao što su jezične igre i sati kuhanja »Master Chef« uz brižnu pažnju MSC osoblja

– MSC Voyager Club bodovi za još više pogodnosti na sljedećim krstarenjima

MSC OPERA  – je vjerna slika svog imena – klasičan, veličanstven, raskošan – istinski luksuzan brod, na kojem prevladava osjećaj veličine i prostranosti. Sve kabine na brodu MSC Opera su prostrane i udobne. Zajednički prostori su opremljeni u talijanskom stilu karakterističnim za sve brodove MSC kompanije, počevši od recepcije presvučene mramorom do veličanstvenih prostora sa staklenim zidovima koji otkrivaju prekrasan pogled na more. Krstarenje na brodu MSC Opera znači iskusiti najbolje od klasične elegancije te izuzetne udobnosti.

 

Potrebni dokumenti:

– putovnica koja vrijedi još barem 6 mjeseci računajući od dana iskrcaja
– turistička viza za Kubu
– zdravstveno osiguranje

Vlasnicima putovnica je dozvoljen ulazak na Kubu s turističkom vizom (na španjolskom „Tarjeta de Turismo“) koja vrijedi 30 dana računajući od dana ulaska na kubanski teritorij, za samo jedan ulazak i jedan izlazak. Svi putnici (odrasli i djeca) koji su rezervirali krstarenje moraju je ishoditi samostalno i o vlastitom trošku (450 kn po osobi, više informacija u agenciji. Bez obzira na dob i vrstu kupljenog paketa, dodatna turistička viza je potrebna u vrijeme kada se brod vraća u Havanu: napominjemo da je takav dokument dostupan na brodu po cijeni od 15€ po putniku.
Za otklanjanje bilo kakvih nedoumica, ova turistička viza se ne lijepi u putovnicu, već je to zaseban papir koji se mora predočiti u zrakoplovnoj luci zajedno sa zdravstvenim osiguranjem. Putnici moraju imati turističku vizu sa sobom u zrakoplovnoj luci polaska, u protivnom im neće biti dozvoljen ukrcaj na odabrani let.

 

Svi putnici moraju imati zdravstveno osiguranje važeće u svim lukama itinerera, a koje pokriva troškove repatrijacije u zemlju iz koje dolaze, u slučajevima ozljeda, smrti i bilo koje druge vrste rizika.

Ukoliko putnici imaju zdravstveno osiguranje koje pokriva državno socijalno osiguranje ili pak privatna kompanija, potrebno je posjedovati odgovarajuću pisanu potvrdu u prilog takvog osiguranja na španjolskom jeziku (poželjna opcija) ili, alternativno, na engleskom.

Zrakoplovnoj luci u Havani ili bilo kojoj drugoj kubanskoj zrakoplovnoj luci više nije potrebno plaćati izlazne takse jer su one već uključene u cijenu zrakoplovne karte.

Korištenje bankomata je izrazito ograničeno na Kubi, a kreditne kartice se prihvaćaju samo na nekoliko mjesta.
Za tranzit u lukama Jamajke/Kajmanskog otočja/ Meksika nije potrebna lokalna viza bez obzira na nacionalnost putnika, a pod uvjetom da je trajanje tranzita maksimalno do 24 sata s dolaskom/odlaskom na isti brod.

Savjetujemo putnicima da se konzultiraju s lokalnom ambasadom za više detaljnih i ažuriranih informacija vezano uz gore navedene upute.  

 

Napomena:

Izračun je rađen na osnovi najmanje 25 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, SVIJET KRSTARENJA, putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 15 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi sa trenutnom situacijom u luci pristajanja. Pratitelj putovanja / predstavnik biti će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 25, ali putnike neće pratiti na izletima, osim na onim izletima koje su uplatili svi  članovi grupe prije polaska na putovanje – minimum 25 prijavljenih osoba na izletu, ukoliko se ne dogovori drugačije. 

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja.


Šifra aranžmana: 19

Naša preporuka