Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Venecija i Aquileia

Putovanje autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja: 13.07.-14.07.(stop booking), 17.08.-18.08., 21.09.-22.09., 19.10.-20.10.2019. (garantirani polasci)


1. dan, Zagreb – Venecija

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u pristanište Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja Canal Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike i blista na venecijanskom suncu. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: Bazilika Sv. Marka (izgledom podsjetnik na vezu između Venecije i Bizanta), Knežev dvor (nekada političko i pravosudno središte Venecije) i Toranj svetog Marka – Canal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija ‘ulica’ te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najposjećeniji i najfotografiraniji most u Veneciji… i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su svugdje po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama, tajnim prolazima, uživanje u nekom od restorana/kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem iz Venecije do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Večera (fakultativno). Noćenje.

2. dan, Aquileia – Grado – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do grada Aquileia, prave riznice rane povijesti naše europske civilizacije s brojnim starorimskim spomenicima koji su uvršteni na popis UNESCO-ve baštine. Šetnju ćemo započeti po arheološkom parku, zatim  kroz drvored čempresa doći do arheološkog nalazišta rimskog foruma, riječne luke, rimskog groblja… Mnoštvo znamenitosti još leži neotkriveno ispod grada i smatra se da negdje u unutrašnjosti leži najveći rimski grad kojeg tek treba iskopati. Na kraju dolazimo do Bazilike iz 9. stoljeća s krstionicom, veličanstvenim podnim mozaicima s prikazima biblijskih priča i kriptama – zvonika iz 11. stoljeća građen od kamena rimskog amfiteatra i Arheološkog muzeja (ulaznice uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje do par kilometara udaljenog Grada, najotmjenijeg ljetovališta sjevernog Jadrana; poznatog kao L’Isola del Sole (Sunčani otok). Slijedi razgled stare gradske jezgre: bazilika sv. Eufemije – zvonik – Lapidarium – bazilika Santa Mara Delle Grazie – arheološke iskopine na Piazza della Vittoria – Gradska vijećnica… Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Datumi polazaka 21.09.-22.09.,

19.10.-20.10.

13.07.-14.07.,

17.08.-18.08.

First minute 490 kn 540 kn
Redovna cijena 550 kn 590 kn

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Lido di Jesolo/okolica
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • vožnja brodićem 12 eur na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni (doplata na licu mjesta, vožnja  traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • ulaznica za povijesni centar Venecije 3 eur po osobi (informativna cijena „takse“ koja će se naplaćivati od ljeta ove godine)
 • paket ulaznica za kulturno-povijesne objekte lokaliteta Aquileia 10 eur (uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled lokaliteta: bazilika s dvije kripte, zvonik, krstionica. Ulaz u Arheološki muzej je besplatan.)
 • ručak u trattoriji u Gradu 20 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

Popusti i doplate:

 • jedno dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 10%
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 150 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

 

Smještaj naših grupa je u hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 100 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.


Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka