Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Sicilija – Nova godina

Sicilija: Catania – Siracusa – Palermo – Monreale – Etna – Taormina

Datum putovanja: 30.12.-03.01.2021. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Catania – Siracusa – Palermo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Po dolasku u zračnu luku Catania i obavljanja formalnosti u zračnoj luci polazak posebnim autobusom prema Siracusi, antičkom gradu na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe.  Slobodno vrijeme za ručak u opuštenoj atmosferi starog grada. U dogovoreno vrijeme odlazak prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel te nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju. Doživite noćnu atmosferu grada na prepunim ulicama s kojih se čuje veseli žamor lokalnog stanovništva, isprobajte lokalnu kuhinju i fantastična sicilijanska vina. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Palermo -Monreale – SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d’oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping i pripremu za najluđu noć u godini! Mogućnost doplate za NOVOGODIŠNJU VEČERU u jednom od autentičnih restorana ili doček na gradskim trgovima uz fantastičnu atmosferu! Povratak u hotel.  Noćenje.

3. dan, Palermo – Agrigento (Dolina hramova) – Catania

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada. ( ulaznice uz doplatu). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Većina hramova u dolini je uništena, od čega su brojni odneseni za druge potrebe no preostali su zaista impozantni te nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa za kojeg se vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Nakon razgleda predlažemo da se počastite fantastičnim sladoledom od riccote. Nastavak putovanja prema Cataniji. Smještaj u hotel te nakon kraće pauze orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Etna – Taormina

Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Catania – Obala Kiklopa – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s voditeljem putovanja. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve.  Slobodno vrijeme u gradu za osobne programe I šetnju te u nastavku odlazak do čuvene Riviera dei Ciclopi koju karakteriziraju crne stijene vulkanskog porijekla, nazvane prema legendi o kiklopu Polifermu. Živopisne boje i mirisi agruma obogaćuju ukupan dojam. Obići ćemo gradić Acireale te njegove prekrasne barokne crkve i dvorac a usput vidjeti stijene neobična oblika-  Faraglioni. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 17:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:00 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.090 kn 3.890 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

*First minute cijena vrijedi za uplate do 01.12. ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb-Catania-Zagreb, u ekonomskoj klasi
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* u Palermu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* u Cataniji
 • trošak jednog komada predane prtljage do 13kg i 1 kom ručne prtljage
 •  Voditelja putovanja iz Zagreba
 • Sve transfere i razgrede prema prgramu
 • Sve pristojbe za ulaze u gradove
 • Usluge lokalnih vodiča na destinaciji ( U Palermu, Monrealeu i Siracusi)
 • Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

Obavezne doplate:

 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (2€ po osobi/danu)
 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (2€ po osobi/danu)

 

Informativne cijene ulaznica i fakultativne ponude (mogućnost promjene cijene do putovanja):

 • ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10€ po osobi
 • Katedrala Monreale 5€ (ulaznica + slušalice + pristojba), ulaznicu za Monreale klaustor 8€
 • Arheološki park Siracusa 10
 • ulaznicu za grčko-rimski teatar u Taormini 10€,
 • uspon na Etnu do 2900m žičarom i terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca. 65€ (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta; kod MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH PUTNIKA ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)
 • ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i razgled lokaliteta s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku – 15 eur po osobi, mladi do 18 godina (uz predočenje dokumenta na licu mjesta) plaćaju samo 7 eur po osobi
 • novogodišnja večera u restoranu: 750 kn 

 

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

 

Predviđeni red letenja:

ZAGREB09:00CATANIA11:00
CATANIA17:00ZAGREB19:00

Avio prijevoznik: Charter let, aviokompanija TRADE AIR

Napomena: kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Minimalni broj putnika: 40 / Maksimalni broj putnika: 45


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka