Putovanje Švicarska alpska tura i željeznice

5 dana, kombinirano putovanje autobusom i panoramskom željeznicom

Luzern – jezero Vierwaldstatersee – Interlaken – željeznica Golden pass – Ženevsko jezero – Montreux – Leysin – Željeznica Centovalli – Locarno – Lago di Como – Tirano – Željeznica Bernina Express – Davos – Lihtenštajn

Datumi putovanja: 27.08.-31.08.2018. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb/Rijeka – Luzern – jezero Vierwaldstatersee

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije) te sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremeno zaustavljanje putem. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero  je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet jednom od najljepših švicarskih gradova Luzernu. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima – palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad  uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela na području Meiringena/Giswila. Noćenje.

2. dan, Interlaken – željeznica Golden pass – Ženevsko jezero – Montreux – Leysin

Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Put se nastavlja do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na upečatljivom položaju na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača – gotička katedrala Münster – gradska vijećnica – toranj Zytglogge, simbol grada – srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama – kuća Alberta Einsteina – renesansne fontane – trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Vožnja prema obali Ženevskog jezera. Zaustavljanje za fotografiranje ispred simbola romantične Švicarske dvorca Chillon u mjestu Vevey uz obalu jezera. Ovaj je dvorac romantični engleski pjesnik Byron učinio svjetski poznatim.Dolazak u poznato mjesto Montreux na obali Ženevskog jezera. Razgled mjesta i šetnja obalom. Put prema unutrašnjosti i smještaj u hotel na alpskom području Leysina. Noćenje.

3. dan, Leysin – Željeznica Centovalli – Locarno – Lago di Como

Doručak. Današnja ruta putovanja voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom  kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno. „Zlatna obala jezera Švicarske“ je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera. Grad je zaštićen od sjevernih vjetrova i okolica je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Smještaj u hotel na području okolice jezera Garbagnate Monastero.Noćenje

4. dan, Lago di Como – Tirano – Željeznica Bernina Express – Davos

Doručak. U talijanskom pograničnom gradiću Tirano ukrcati ćemo se na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima  u trajanju od oko tri i pol sata približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike, a na putu prema Davosu putovati ćemo preko mondenog skijališta St. Moritz i slikovitog turističkog gradića Pontresina. Vlak se zaustavlja na ledenjaku, gdje putnici mogu izaći iz vlaka za pauzu za fotografiranje.  Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. Dolazak u Davos, poznati turistički i kongresni centar. Razgledati ćemo ovaj poznati švicarski turistički centar koji se dijeli kao naselje u 2 dijela: Dorf i Platz. Smještaj u hotel u Davosu. Noćenje.

5. dan, Davos – Lihtenštajn – Zagreb

Doručak. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država  površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon  kraćeg slobodnog vremena za kavu povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem  do tunela Karavanke i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.190 kn 3.690 kn last minute*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

· prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu

· smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama:

· 1 noćenje na području Meiringena/Giswila

· 1 noćenje u Leysinu/Martigny

· 1 noćenje na području Garbagnate Monastero

· 1 noćenje u Davosu

· rezervaciju i prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna

· rezervaciju i prijevoz željeznicom Bernina Express od Tirana do Davosa

· razgledavanja prema programu

· pratitelja tijekom putovanja

· pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

· doplatu za jednokrevetnu sobu – 890 kn

· doplatu za  3 večere od 3 slijeda u hotelima od 2. do 4. dana putovanja (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja) – 590 kn

· ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

· dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

· doplatu za panoramski vagon na željeznici Centovalli: 2 EUR po osobi (ova je doplata obavezna u gotovom novcu na licu mjesta i nije uključena u cijenu aranžmana)

· boravišnu pristojbu u hotelu hotelu Garbagnate Monastero: točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu

· putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

 

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od spektakularnih europskih  putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovim rutama omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s  putovanjem na cjenovno drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono po kvaliteti doživljaja spada u velika europska putovanja. Preporučujemo doplatu za večeru u hotelima! (uplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana).

 

Napomena uz polazak iz Karlovca i Rijeke:

Ukrcaj putnika moguć je u polasku u Karlovcu i na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke. Ruta putovanja u povratku završava u Zagrebu, te nije moguć iskrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci.

Praktične napomene:

Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

 

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 02

Naša preporuka

Prag | 3 dana Garantirani polazak

Prag | 3 dana

Već od 890 KN

Putovanje u Prag s razgledom čarobnog Češkog Krumlova. "Zlatni grad" je idealno mjesto s živopisnim ulicama, mostovima, a krasi ga …