Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Prag

Putovanje autobusom iz Splita

Datumi putovanja: 20.09.-23.09., 05.10.-08.10., 25.10.-28.10., 01.11.-03.11.2018.


1. dan., Split – Prag

Polazak autobusa u 18.00 sati s autobusne stanice Sukoišan. Noćna vožnja kroz Sloveniju i  Austriju do Češke.

2. dan, Prag

Po dolasku u Prag, razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: panoramska vožnja gradom do Hradčana, samostana Strahov, Loreta zatim slijedi  šetnja Praškim dvorcem i obilazak: stara Kraljevska palača,  katedrala Sv. Vita, romanička bazilike sv. Jurja. Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti  s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca … pauza za odmor i osvježenje. Nastavak  šetnje prekrasnim starim Karlovim mostom, ujedno i najpoznatijom gradskom znamenitosti  do Vaclavskih namesti. Povratak u hotel javnim prijevozom. U večernjim satima preporučamo odlazak na dvosatnu vožnju brodom po Vltavi, uz večeru, uživajući u predivnom pogledu na monumentalne građevine  „Zlatnog grada“. Noćenje.

3. dan, Prag

Doručak. Dan započinjemo obilaskom četvrti Josefov koja je prije bila poznata kao židovski geto. Danas ćete ovdje pronaći mnoštvo antiknih dućana, urara i suvenirnica. Šetnju nastavljamo do najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga, Staromestské námestí, s crkvom sv. Nikole, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom, najposjećenijoj atrakciji u gradu za koju se veže mnoštvo legendi i tajni. Najbolji način za doživjeti Stari grad je nesmetano lutajući njegovim uličicama i istražujući mnoge dućane koji su se ovdje smjestili. Nemojte zaobići niti  Václavské namestí  s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima. Poslijepodne slobodno vrijeme za samostalno uživanje u prekrasnom gradu, ručak u nekoj od povijesnih pivnica… Predlažemo odlazak panoramskom uspinjačom na brdo Petrin, oazu zelenila, ružičnjaka, i mnoštvo interesantnih sadržaja kao što je Promatrački toranj ili imitacija Eiffelovog tornja s kojeg se pruža najljepši pogled na Prag, Labirint zrcala itd. Noćenje.

4. dan, Prag – Češki Krumlov – Split

Rani doručak te odjava iz hotela. Na povratku ćemo posjetiti Češki Krumlov, prekrasan srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a, okružen rijekom. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje prema Splitu. Ručak u jednom od restorana na putu do Splita. Dolazak u Split planiran u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.590 kn 1.490 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi do 30 dana do putovanje ili do isteka posebne ponude.

 

Cijena po osobi uključuje:

prijevoz autobusom prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na području Praga, razglede prema programu, lokalnog vodiča na razgledu grada, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja. 

Cijena ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu 650 kn, večera u pivnici 150 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih osoba), vožnja brodom sa večerom 150 kn(plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih osoba), ulaznice za objekte koji se posjećuju

Popusti: 10% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Napomena: mogućnost polaska iz Šibenika, Zadra i Karlovca; ukrcaj putnika kod naplatnih kućica na autocesti (obavezno naglasiti kod prijave). 

Najmanji broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka