Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Prag i Dresden

Zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: centralno pozicionirani hotel Ibis Mala strana 3*                          

Datum putovanja: 10.10.-13.10.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Prag 

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu u 06:30, predaja putne dokumentacije te prijava za direktni let za Prag u 08:30. Po slijetanju u Prag u 09:50, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada te odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani – Loreto – kraljevska palača – Katedrala sv. Vida – Zlatna ulica (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme)- Karlov most – starogradski trg s astronomskim satom. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za vlastite programe, kupovinu ili posjet nekom od muzeja. Navečer predlažemo nezaboravan doživljaj uz tradicionalni program i večeru u tipičnoj češkoj srednjovjekovnoj taverni (Historical Fantasy Show). Noćenje.

2. dan, Prag

Doručak. Nastavak razgleda grada s pratiteljem putovanja:  Vaclavske namesti – Prašna brana – Rudolfinum – Židovska četvrt: Staronova sinagoga – židovsko groblje – Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga – gradska Vijećnica. Slobodno poslijepodne za šetnju gradom, obilazak muzeja te shopping. Predlažemo odlazak na dvosatnu romantičnu vožnju brodom po Vltavi s buffet ručkom na brodu tijekom koje ćete doživjeti prekrasni praški dvorac (Hradčany) i brojne mostove.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Prag – Karlštejn ili Dresden (fakultativno) – Prag

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili odlazak na jedan od predloženih fakultativnih izleta:

Izlet u Karlštejn, gradić udaljen od Praga oko 45 min vožnje. Dvorac koji se uzdiže iznad gradića jedan je od najposjećenijih čeških dvorca.  Sagradio ga je Karlo IV. u 14. st. Služio je za čuvanje krune i drugih vrijednosti vladarske obitelji. Dvorac je imao nekoliko rekonstrukcija: u kasnom gotičkom stilu nakon 1480., u renesansnom stilu u zadnjoj četvrtini 16. stoljeća i rekonstrukciju u neo-gotičkom stilu između 1887. i 1889. kada je dvorac dobio današnji izgled.

Izlet u Dresden– takozvane „Firenze na Labi”,  jednog od najljepše obnovljenih gradova Njemačke. Razgled grada: katedrala, dvorac, Zwinger, crkva Frauenkirche, Bruhlska terasa, Semper opera, Zid saskih vojvoda… Slobodno vrijeme za ručak i posjet muzejima sa velikom riznicom umjetničkog blaga te najpoznatijom Rafaelovom Madonom…

Nakon razgleda slobodno vrijeme te povratak prema Pragu.

Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalnu prašku pivnicu s lokalnim specijalitetima (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Prag – Dresden – Zagreb

Doručak. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava za let za Zagreb u 10:40. Slijetanje u Zagreb u 12:00. Kraj programa.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.290 kn  1.290 kn ultra last minute*

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 990 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere autobusom, zračna luka – hotel – zračna luka, panoramski  razgled grada autobusom i pješice, lokalnog vodiča za razgled grada, smještaj u centralno pozicioniranom hotelu Ibis Mala Strana 3* u Pragu na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 990 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

  

Moguće doplate:

  • večera u češkoj pivnici: 18 EUR
  • nezaboravna večera u tipičnoj srednjovjekovnoj češkoj taverni s tradicionalnim programom (Historical Fantasy Show) s pićem: 35 EUR
  • romantična dvosatna vožnja brodom po Vltavi s buffet ručkom: 20 EUR
  • izlet u Karlštejn u pratnji turističkog pratitelja(minimalno 15 prijavljenih putnika, ulaznica nije uključena u cijenu i iznosi ca 270 CZK): 35 EUR
  • cjelodnevni izlet autobusom u Dresden u pratnji turističkog pratitelja (minimalno 15 prijavljenih putnika): 45 EUR

 

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 590 kn.

Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi .

Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn

 

RED LETENJA (Croatia Airlines): 

OU 320 Zagreb  08:30 Prag 09:50
OU 321 Prag 10:40 Zagreb  12:00

 PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES

Minimalan broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka