blank
blank
blank
blank

Putovanje u Pariz

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hotel 4* na odličnoj lokaciji, uključeno krstarenje Seinom.

Datumi putovanja: 02.06.-05.06., 29.09.-02.10.2022.


1. dan, Zagreb – Pariz

Sastanak putnika s voditeljicom putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska u 7:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji Zagreb – Pariz u 09:05 sati. Slijetanje u parišku zračnu luku Charles de Gaulle u 11:05 sati. Po dolasku u Pariz, panoramski razgled grada: Grands Boulevards – Opera – Place Vendome i Place da la Concorde – Slavoluk pobjede – Trocadero – Les Invalides – Sorbonne – Panteon – Luksemburški park – Latinska četvrt. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljicom putovanja javnim prijevozom do trga Trocadero, s kojeg puca prekrasan pogled na Eiffelov toranj te zajednički odlazak na vožnju brodom Seinom (uključeno u cijenu) kako biste grad doživjeli iz malo drugačije perspektive. Dok plovimo rijekom, pred nama se otkrivaju prizori raznih pariških atrakcija, od crkve Notre Dame do svjetski poznatog muzeja Louvre. Nakon plovidbe, odlazak na piće u Café de l’Homme, mjesto koje je Emily ostavilo bez daha tijekom zabave povodom novog parfema modne kuće Maison Lavaux, jednog od klijenata pariške marketinške agencije u kojoj Emily radi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Pariz

Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom do kraljevske palače Palais Royal i njenih prekrasnih vrtova, gdje je Emily, sjedeći na klupici s ugraviranim natpisom “Aujourd’hui, c’est demain et hier qui s’épousent” (“Sadašnjost je kada se prošlost i budućnost vjenčaju”), upoznaje sa prijateljicom i budućom cimericom Mindy. Posjećujemo i obližnju umjetničku instalaciju “Les Deux Plateaux”, francuskog autora Daniela Burena. Crno bijeli stupovi različitih veličina , koje je autor zamislio kao istraživanje percepcije u prostoru, savršena su kulisa za jedan selfie za Instagram. Nastavak šetnje do obližnjeg trga Place de Valois gdje se nalaze uredi fiktivne marketinške agencije Savoir i tipični francuski bistro Valois, gdje se Emily nalazi s kolegama na piću. Nakon kratkog odmora, prolazimo pored muzeja Louvre, prelazimo mostom preko rijeke Seine te dolazimo u Latinsku četvrt, osebujnu četvrt koja je dobila ime po studentima koji su na svjetski poznatom sveučilištu Sorbonne studirali na latinskom jeziku. Prvo odlazimo do trga Place de l’Estrapade gdje u zgradi na rednom broju 1. žive Emily i Gabriel, a na istom trgu se nalazi i restoran gdje Gabriel radi kao kuhar. U tipičnoj francuskoj pekarnici Boulangerie Moderne ćemo se, kao i Emily, počastiti croissantom od čokolade. Šetnju nastavljamo preko prekrasnog parka Jardin du Luxembourg, gdje Emily, kao i mnogi stanovnici Pariza, redovito džogira te dolazimo do legendarnog mjesta grada svjetlosti, Café de Flore, gdje su svojevremeno dolazili velikani poput Ernesta Hemingwaya, Alberta Camusa, Brigitte Bardot,… Slobodno vrijeme za večer u četvrti prepunoj restorana i tipičnih francuskih bistroa. Noćenje.

3. dan, Pariz

Doručak. Odlazak u vrlo neobičan muzej “Atelier des Lumieres”, jedini takve vrste u Parizu, gdje su Emily, Gabriel i Camille uživali u digitalnoj izložbi Vincenta Van Gogha, u potpunosti uronjeni u poznatu sliku “Zvjezdana noć”.  Muzej je smješten u bivšoj ljevaonici željeza Chemin-Vert koju su 1835. osnovali braća Plichon kako bi zadovoljili potrebe mornarice i željeznice za visokokvalitetnim dijelovima od lijevanog željeza. Dugo zapuštenu ljevaonicu je ponovno otkrio Bruno Monnier, predsjednik Culturespacesa, koji je imao ideju o stvaranju centra za digitalnu umjetnost u Parizu te tako stvorio Atelier des Lumières. Nakon posjete muzeju, odlazak do trendi mladenačke četvrti Canal Saint- Martin, kojom su Emily i Gabriel, uz društvo Thomasa i Camille, šetali uz veseli razgovor. Canal Saint-Martin, 4,5 km dug kanal u istočnom Parizu koji povezuje Canal de L’Ourcq s rijekom Seinom, je savršen spoj boemskog načina života, mirne četvrti bez uobičajne pariške buke prometa, koja u isto vrijeme nudi šetnje uz kanal te trendi kafiće i kultne restorane. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti, šoping u Rue Rivoli ili u nadaleko poznatim robnim kućama Galeries Lafayette i Printemps. Noćenje.

4. dan, Pariz – Zagreb

Doručak, odjava iz soba (prtljagu ostavljamo u za to predviđenu prostoriju). Posljednji dan boravka u Parizu odlazimo do svjetski poznate umjetničke četvrti Montmartre, ujedno i najviše točke Pariza sa nadmorskom visinom od 127 m. Autentični šarm četvrti uvidjela je i Emily, koja je u sklopu marketinške kampanje za brend luksuznih kreveta Hastens, postavila upravo njihov krevet na dno jedne od najživopisnijih uličica Montmartrea, Rue de l’Aubreuvoir. U istoj ulici nalazi se i možda najfotografiranija kuća Montmartrea, Maison Rose, restoran iz 5.epizode gdje Mindy i Emily večeraju, inače kultno mjesto gdje su se okupljali umjetnici poput Pabla Picassa, Edith Piaf, Alberta Camusa,… Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak u hotel, transfer u zračnu luku i povratak u Zagreb letom Croatia Airlinesa u 18:30 sati. Dolazak u Zagreb u 20:15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.190 kn 4.990 kn first minute*

Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu aranžmana

First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Parizu u dvokrevetnim sobama
 • panoramski razgled grada, razgled pješice i javnim prijevozom s voditeljicom putovanja
 • krstarenje Seinom
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu,
 • ulaznice za kulturno – povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • fakultativne sadržaje,
 • troškove osobnih narudžbi,
 • putno osiguranje.

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu

€2,50 po osobi i noćenju. Plaćanje na licu mjesta. Djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Doplata za muzej ”Atelier des Lumieres”

19 eura na licu mjesta.

Kod razgleda Pariza koristi se javni prijevoz. Pojedinačna cijena karte €1,90, karnet za 10 vožnji €16,90. Djeca do 3 godine ne plaćaju karte, djeca 4-9 godina plaćaju pojedinačnu kartu kao i odrasli €1,90, ali na karnet za 10 vožnji ostvaraju 50% popusta.

Informativne cijene ulaznica (predlažemo online kupovinu ulaznica unaprijed):

 • muzej Louvre €17
 • muzej Orsay €16
 • Versailles od €18
 • Eiffelov toranj €25,50

 

Informacije o letu:

Croatia Airlines 

Zagreb – Paris : 09:05 11:05

Paris – Zagreb: 18:30 20:15

 

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise) te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

 

Granične formalnosti za ulazak u Francusku

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Francusku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

 

COVID 19 UVJETI

Propusnicu o provedenom cijepljenju nije više potrebno predočiti pri ulasku u kafiće, restorane, muzeje… Nošenje maske obvezno je u javnom prijevozu (autobus, metro), kao i u vlakovima i zrakoplovima.

Ulazak u Francusku Republiku – COVID putovnica
Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji su cijepljeni jednim od cjepiva protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson) mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju, tzv. COVID – putovnice koja sadrži digitalni kod o provedenom cijepljenju.
COVID – putovnica valjana je:

 • 9 mjeseci nakon primitka obje doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZenecaJohnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje dodatnom dozom cjepiva
 • 4 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te nakon preboljenja primile prvu doze cjepivaPfizer, Moderna, AstraZeneca, nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom
 • 4 mjeseca za osobe koje su cijepljene jednom dozom te nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
 • 4 mjeseca za osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva, te su nakon toga preboljele COVID-19,nakon čega je potrebno docjepljivanje
 • 2 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19te su nakon toga primile jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom.
 • potvrda o preboljenju COVID-19, koja je starija od 11 dana, a nije starija od 6 mjeseci

Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji nisu cijepljeni nemaju potvrdu o preboljenju COVID-19 (starija od 11 dana, a ne stariju od 6 mjeseci), obavezni su pri ulasku u Francusku Republiku predočiti negativan rezultat PCR testiranja ne stariji od 72 sata ili antigenski test, ne stariji od 48 sata.

Putnici koji putuju u Francusku Republiku zrakoplovom, obavezni su ispuniti PLF obrazac koji se nalazi na poveznici:
https://app.euplf.eu
Više na poveznici:
https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel#from2

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Francusku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH): https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=37

Minimalni broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 08

Naša preporuka