Putovanje Korzika

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 01.11.-04.11.2018. (popunjeno)


1. dan, Zagreb – Bastia – Corte – Ajaccio 

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:30 sati. Prijava na direktan charter let za Bastiju s odlaskom u 09:30 sati.  Dolazak u zračnu luku Bastia u 10:50 sati. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost otoka do nekadašnjeg glavnog grada otoka i zemljopisnog središta Korzike mjesta Corte. Unutrašnjost Korzike poznata je po stablima kestena, koji su stoljećima bili najvažnija hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, a danas se koristi za odlične marmelade od kestena, različite kolače, torte, palentu i poznato pivo s kestenom. Za mnoge Korzikance, Corte je i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja s pratiteljem putovanja uskim gradskim ulicama do starog grada, crkve Anonciation, glavnog trga Paoli i Citadele. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost do glavnog grada Korzike, Ajaccia. Smještaj u hotel. Razgled Ajaccia, glavnog grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte. Stari dio grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pješačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada čine šarmantnu kulisu za šetnju. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona – od spomenika, trgova i ulica do suvenira! Razgled grada: Napoleonova rodna kuća – trg Place General de Gaulle – katedrala – gradska vijećnica – spomenik Napoleonu – trgovačka ulica generala Fescha – Cours Napoleon – luka.  Noćenje.

2. dan, Ajaccio – Bonifacio – Porto Vecchio  

Doručak. Put se nastavlja putovanjem prema jugu Korzike uz zaljev Valinco kroz šarmantna obalna mjesta smještena iznad obale mora. Nekadašnje ribarsko selo Propriano sada je turističko središte s lijepom plažom, a na obroncima iznad doline Rizzanesse slikovito je mjesto Sartene s visokom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio, najjužniji grad otoka. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u starom gradu možemo doživjeti atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom, utvrdom Etentard, lukom za jahte i šetalištem na keju Comparetti, a mjesto je poznato i po izradi koraljnog nakita. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Vožnja uz istočnu obalu Korzike do mjesta Porto Vecchio okruženog najljepšim plažama Korzike. Šetnja gradićem Porto Vecchio koji je u prošlosti zbog važnosti trgovine bio poznat kao grad soli zbog važnosti trgovine bijelim zlatom srednjeg vijeka. Porto Vecchio je bio je važna luka još u antičko doba, a trgovinu su obnovili Genovežani u 16. stoljeću. Smještaj u hotel  na području  Porto Vecchia. Noćenje.

3. dan, Porto Vecchio – Aleria – Bastia

Doručak. Putovanje nastavljamo istočnom obalom Korzike poznatoj po jedinstvenim pejzažima gdje se planine unutrašnjosti prelaze idilične i netaknute plaže. Istočna obala manje je poznata u povijesnom smislu, no stari Grci i Rimljani već su u antičko doba u Aleriji imali svoje utvrde na visoravni, a rimski trgovački grad i prva rimska kolonija na otoku bio je važno trgovište žitaricama za cijeli otok. Aleria je bila i glavni grad rimske provincije koju je car Dioklecijan uključio u sastav Rimskog Carstva te je postao prvi rimski vladar Korzike. Genovežani su sagradili utvrdu Fort de Matra na ušću rijeke, a uz obalu je uzgoj oštriga bio važan izvor prihoda. Panoramska vožnja istočnom obalom uz kraća zaustavljanja putem na najljepšim panoramskim mjestima zaokružiti će Vaš dojam o Napoleonovom rodnom otoku. Vožnja istočnom obalom potvrđuje nadimak otoka Korzike još od doba kad su Grci naseljavali otok ”Kalliste” – najljepši. Planine strmih padina na ovom mjestu pretvaraju se u najljepše korzikanske plaže, a očaravajuća priroda i šarmantna sela pokazuju izvornu ljepotu Mediterana koja se još uvijek može naći na ovom otoku. Smještaj u hotel u Bastiji. Noćenje.

4. dan, Bastia – Zagreb  

Doručak. Šetnja Bastijom, nekad malim ribarskim selom i uporištem Genovežana, a danas najvažnijom lukom na otoku. Bastija je često kroz povijest bila osvajana, a mnogi osvajački pohodi na cijeli otok kretali su iz Bastije. Genovežani su na području današnje Bastije izgradili tamnicu – ”bastigliju” te je grad tako dobio i današnje ime. Razgled grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama – trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom najslavnijeg sina Korzike Napoleona Bonaparte – gradska vijećnica – crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Zagreb. Odlazak zrakoplova u 17:15 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 18:35 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi: 4.690 kn 3.990 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 590 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena aranžmana  uključuje:

 • prijevoz charter zrakoplovom na liniji Zagreb-Bastia-Zagreb
 • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu Fesch 3* u Ajacciu
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu Costa Salina 3* u Porto Vecchiu
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu Port Toga 3 / 4* ili sličnom u Bastiji
 • prijevoz autobusom na Korzici na turi
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 590 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene nekih ulaznica  koje mogu biti podložne promjeni): rodna kuća Napoleona Bonapartea 7 EUR,  muzej palača Fesch u Ajacciu 8 EUR, arheološko nalazište i arheološki muzej u Aleriji  2 EUR
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

 

Napomene:

iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o prometnoj situaciji, državnim praznicima i radnom vremenu muzeja i znamenitosti. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije i može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Francusku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Satnice charter letova mogu biti podložne promjeni.

 

Minimalan broj putnika: 30

Šifra aranžmana: 02

Naša preporuka