Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Emilia Romagna

Putovanje autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Datumi putovanja: 20.10.-21.10.2018.


1. dan, Zagreb/Rijeka – Ferrara – Bologna 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 06:00 sati. Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 06:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 08:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Ferrare. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne čiji je stari renesansni dio grada upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem: dvorac obitelji Este – katedrala sv. Jurja – židovska četvrt. Vožnja do Bologne, najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu. Šetnja gradom s pratiteljem putovanja: Bazilika Sv. Petronija – Piazza Maggiore – najstarije sveučilište – tornjevi – Neptunova fontana. Smještaj u hotel u okolici Bologne. Noćenje.

2. dan, Bologna – Parma – Maranello – Rijeka/Zagreb 

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Maranellu, gradiću gdje je smještena čuvena tvornica i ”Galleria Ferrari” (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Tvornicu je osnovao 1945. Enzo Ferrari, a sami automobili Ferrari danas su simbol prestiža i luksuza. U galeriji je na zanimljivi kronološki način prikazan razvoj automobilske marke uz izložene modele. Odlazak u Parmu, kulinarsku prijestolnicu Italije. Šetnja s pratiteljem prekrasnim srednjovjekovnim ulicama i rodnom mjestu glasovitih glazbenika Giuseppea Verdija i Artura Toscaninija i središtu proizvodnje poznate tjestenine Barilla: katedrala – baptisterij – Garibaldijev trg – bazilika Sant Maria della Steccata. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo odlazak na ručak u neki od brojnih restorana u gradskom središtu ili kupnju poznate parmske šunke i sira parmezana. Vožnja prema Hrvatskoj kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 650 kn 590 kn first minute*

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
  • smještaj u hotelu 3* u okolici Bologne u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
  • razgledavanja prema programu
  • pratitelja tijekom putovanja,
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

  • doplata za jednokrevetnu sobu – 170 kn
  • ulaznica za ”Galleriu Ferrari” 14 EUR (informativna cijena podložna promjeni, doplata na licu mjesta)
  • ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • putno osiguranje

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

 

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka