Putovanje Dublin

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: odlična lokacija hotela, popust za dijete od 1000 kn, poklon za svakog putnika

Datum putovanja: 31.12.-03.01.2021. 


1. dan, Zagreb – Dublin

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dublin na izravnoj liniji Croatia Airlinesa, OU 512 u 08.10h. Očekivani dolazak u 10.00h, obavljanje pograničnih formalnosti te prijevoz prema hotelu uz panoramski razgled glavnog grada Zelenog otoka: Gate Theatre, najpoznatije kazalište koje datira iz 1928. godine; Dame Street, ulica u kojoj se nalazi poznati Dublinski dvorac iz 13.st. i Gradska vijećnica; katedrala sv. Patrika iz 12.st., najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku, u kojoj je svećenik bio i poznati pisac Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja; Trg Merrion, na kojem se nalaze Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalna galerija i stara bolnica; Trinity College, najstarije i najpoznatije irsko sveučilište, utemeljeno davne 1592. godine u kojem se čuva “The Book of Kells”, stara knjiga s ilustriranim rukopisom pisanim oko osamstote godine; O’Connell Street, glavna gradska ulica. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Poslijepodne posjetite Temple Bar, živopisnu četvrt na južnoj obali rijeke Liffey, koja obiluje tradicionalnim restoranima, barovima i pubovima. Novu godinu možete dočekati također u jednom od pubova ili pak na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

2. dan, Dublin – okrug Wicklow – Dublin

Doručak. Danas nudimo mogućnost fakultativnog izleta do okruga Wicklow, južno od Dublina, kojeg zbog obilja zelenila i prirodnih ljepota često nazivaju i „vrtom Irske“. Vožnja brdovitim krajolicima prema Glendaloughu, samostanskom naselju iz 6. stoljeća skrivenom u glečerskoj dolini dva jezera, koje je do dan-danas zadržalo šarm tog vremena. Jedna od najvećih znamenitosti je okrugli 30-ak m visok toranj u kojem su se čuvali monaški spisi za vrijeme vikinških napada. Odlazak potom do imanja Powerscourt, izgrađenog na mjestu nekadašnjeg srednjovjekovnog dvorca, na čijoj se površini od 47 hektara nalaze prekrasni aristokratski vrtovi iz 19. stoljeća koje vrijedi posjetiti čak i zimi jer je lokacija zaista veličanstvena i dok drveće i cvijeće ne cvjeta. Povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima.

Dublin je rodni grad Guinnessa, jednog od najpoznatijeg piva u svijetu pa gostima koji ostaju u gradu predlažemo posjet njegovom muzeju u kojem ćete čuti priču i iskusiti povijest, srce i dušu ovog čuvenog irskog piva. A na kraju, iz bara na vrhu zgrade uz savršeno ohlađenu pintu piva uživajte u pogledu na cijeli grad. Noćenje.

3. dan, Dublin – Malahide – Howth – Dublin

Nakon doručka mogućnost odlaska na izlet do dvorca Malahide i poluotoka Howth. Vožnja 20-ak km sjeverno od Dublina do dvorca Malahide, jednog od najstarijih u Irskoj. Dvorac je dio imanja veličine 100 hektara, a sagradila ga je u 12. stoljeću obitelj Talbot, anglo-normanskog porijekla, koja je tu živjela sve do 1976. godine. U dvorcu se može vidjeti veliki dio originalnog namještaja i jedinstvena zbirka povijesnih portreta Iraca. Nastavljamo preko Portmarnocka do poluotoka Howth, zaštićenog obalnog područja (prirodni rezervat ptica), do istoimenog tradicionalnog ribarskog sela, vrlo popularnog  među stanovnicima Dublina koji ovdje dolaze jesti svježe ulovljenu ribu. Mogućnost i fakultativne šetnje (45 minuta) do litica s kojih se pruža pogled na Dublinski zaljev i sve do planine Wicklow (ovisno o vremenskim prilikama). Povratak u Dublin obalnom cestom s koje se također pruža prekrasan pogled na park St. Anne i otok Bull.

Ukoliko odlučite ostati u gradu, prošećite poznatim trgovačkim ulicama Henry i Grafton, a možete posjetiti i obližnji trgovački centar prekrasne viktorijanske arhitekture George’s Street Arcade, najstariji u Irskoj i jedan od najstarijih u Europi. Noćenje.

4. dan, Dublin – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Dublin. Prijava za let prema Zagrebu na liniji Croatia Airlinesa OU 513 u 10.45h. Očekivano vrijeme dolaska u 14.30. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi: 

DATUM ULTRA FIRST MINUTE* FIRST MINUTE* REDOVNA CIJENA
31.12. – 03.01.2021. 3.990 kn 4.190 kn 4.390 kn

*Ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.10., odnosno 15.11.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata po osobi: 1.190 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku s uključenim panoramskim razgledom grada te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u Dublinu u hotelu Academy Plaza 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i svim pristojbama;
 • Razglede prema programu;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

Fakultativna ponuda uz najmanje 15 prijavljenih osoba, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju:

Okrug Wicklow:  590 kn (uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za Glendalough i vrtove Powerscourt)

Malahide & Howth:  550 kn (uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za dvorac Malahide)

Popust:

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju uz dvije odrasle osobe:  1.000 kn

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Red letenja:

OU 512 31DEC   ZAGREB     DUBLIN           08:10     10:00

OU 513  03JAN   DUBLIN      ZAGREB            10:45     14:30

*sve lokalna vremena

 

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena znamenitosti i sl.).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz kolovoza 2020. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Minimalni broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka