Putovanje Balearski otoci: Mallorca – Menorca – Ibiza

Putovanje zrakoplovom iz Venecije

Datumi putovanja: 21.09.-25.09., 12.10.-16.10.2018.


1. dan, Zagreb/Venecija – Palma de Mallorca 

Mogućnost organizacije prijevoza uz doplatu do zračne luke Venecija i sastanak putnika s pratiteljem putovanja. Slijedi let preko jedne od europskih zračnih luka do Mallorce, “otoka zabave”. Glavni grad otoka iznenađuje sa svojom izvanrednom kulturnom ostavštinom koja je vidljiva u raskošnim crkvama, veličanstvenim javnim zgradama i na prekrasnim privatnim vilama. Palma de Mallorca je temperamentan, svjetski grad, u kojem živi polovica lokalnog stanovništva. Razgledati ćemo La Lonju, kip Ramona Llula, jedinstvenu katedralu iz 14 st., kraljevsku palaču Almudaina, gradsku vijećnicu, trg Mayor i Španjolski trg. Slobodno vrijeme za uživanje na glavnog gradskoj ulici. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

2. dan, Palma – (Izlet na otok Menorca) 

Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznat kao biser Balera, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722 godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da kušate tradicionalnu juhu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. Poslijepodne je predviđeno za kupanje. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

3. dan, Palma – (Izlet u Valldemoso i Soller)

Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje, kupanje i šetnje. Predlažemo fakultativni izlet u mjesta Valldemosu i Soller. Valldemosa će zauvijek biti povezan sa spisateljicom George Sand koja je tamo provela zimu 1838/39. Mnogima poznatiji i zanimljiviji Frederic Chopin, zajedno je sa spisateljicom boravio u samostanu koji ćemo i razgledati. Šetnja do Sancheve palače, skromne crkvice i rodne kuće svete Santé Catalane Tomas. Zaustaviti ćemo se kod zaljeva u kojem se iskrcala Sissy i posjetila Ludviga Habsburgškog koji je nedaleko od zaljeva izgradio palaču. Vožnja u Soller u kojem su oduvijek živjeli od maslina i voća. U 19 st. su naranče i vino mjenjali za francusko blago i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak sa drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913 godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela. U večernjim satima predlažemo odlazak na fantastičnu predstavu »Es foguero« (doplata). Noćenje.

 4. dan, Palma – (Izlet na otok Ibiza) 

Doručak u hotelu.  Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do Ibize, otoka raznolikosti. Očekuje vas otok bijele arhitekture, egzotične atmosfere glavnog grada Eivisse, brojnih zaljeva i prekrasnih plaža, dok se u unutrašnjosti naziru nasadi smokvi, badema, maslina i vinograda. Vožnja s trajektom do otoka Ibiza koji je prepun života. Ibiza je postala sinonim za raznolikost. Već u 60 godinama prošlog stoljeća, na otok su se naselili brojni umjetnici koji su bili dovoljno daleko udaljeni od kopna, što im je omogućavalo slobodan život i stvaranje djela. Nakon iskrcaja, slijedi vožnja do jugoistočne obale Ibize, do Nacionalnog parka Las Salinas koji se proteže među otocima Ibiza i Formentera. Park je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne ostavštine i predstavlja dobar primjer interakcije morskog i kopnenog ekosistema. Na otoku već godinama proizvode sol i upravo tim dohotkom su pridonijeli financiranju izgradnje stare gradske jezgre Ibize. Zaštićeno područje plaža, šuma i sipina zauzima 1.788 ha. Zaustavljanje na jednoj od plaža i slobodno vrijeme za kupanje. Vožnja pored najposjećenije plaže Playa d’en Bossa i svjetski poznatog bara Bora Bora sve do glavnog grada Eivissa koji se također nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Po usponu na tvrđavu koja kraljuje iznad grada, biti ćemo nagrađeni s prekrasnim pogledom na luku i okolicu. Šetnja pored glavnih gradskih znamenitosti i slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

 5. dan, Palma de Mallorca – Venecija/Zagreb 

Doručak u hotelu.  Slobodan dan za uživanje u brojnim aktivnostima. Prijevoz do zračne luke i prijava na let do zračne luke Venecija uz mogućnost organiziranog prijevoza (uz doplatu) do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35): 3.690 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 920 kn

DOPLATA za manji broj putnika (do 35): 390 kn

 

Cijena uključuje:

zrakoplovni prijevoz po programu, 1 kom ručne prtljage do 10 kg, četiri noćenja s doručkom u hotelima 3*, izlete i prijevoze po programu, slovenskog pratitelja i organizaciju putovanja.

 

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:

  • jednokrevetna soba 1.220 kn,
  • komad predane prtljage 460 kn,
  • polupansion u hotelu/restoranu (min. 15 putnika) 690 kn,
  • izlet na Ibizu 530 kn (min. 15 putnika),
  • izlet na Menorcu 530 kn (min. 15 putnika),
  • izlet po Mallorci 310 kn (min. 15 putnika),
  • povratni transfer Zagreb-Venecija-Zagreb (via Ljubljana) 790 kn

 

DOPLATE tijekom putovanja:

  • trošak ulaznica cca 30-45 €.

 

Popusti: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 10%.

Minimalan broj putnika: 35


Šifra aranžmana: 26

Naša preporuka