Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

blank
blank
blank
blank
blank

 Atena

Putovanje Atena, zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: hotel u gradu, lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

Datum putovanja: 07.04.- 10.04.2021.


1. dan, Zagreb – Atena

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 08.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 09.50h, s dolaskom u Atenu u 12.35h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja putovanja. Slobodno za isprobavanje nekih od najpoznatijih grčkih delicija poput janjetine, musaka, souvlakija, i dr. u nekom od brojnih restorana i tipičnih grčkih taverni. Odlazak na razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi. Noćenje.

2. dan, Atena  – Fakultativni izlet do Souniona

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Preporučamo odlazak na fakultativni izlet do poznatog Rta Sounion. Razgled hrama boga Posejdona koji se smjestio na mjestu za koje kažu da ima najljepši zalazak sunca. Za one koji ostaju u Ateni predlažemo odlazak u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica. Na večer fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan, Atena – Fakultativni izleti: Korintski kanal – Mikena – Napulion – Epidaurus – Atena

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Za one koji ostaju u Ateni, predlažemo odlazak u Arheološki muzej koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak odlazak javnim prijevozom do obližnjih plaža atenske rivijere Glyfade.. Noćenje.

4. dan, Atena – Zagreb

Rani check out. Doručak za ponijeti. Transfer za zračnu luku oko 05.00h. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 08.10h, te dolazak u Zagreb u 09.05h.

 

Atena putovanje – cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi:

Ultra first minute First minute Redovna cijena 
1.990 kn* 2.090 kn 2.290 kn

* Ultra first minute cijene su važeće do 60 dana prije polaska ili do popunjenja max 4 sjedala po navedenoj cijeni
* First minute cijene su važeće do 45 dana prije polaska ili do popunjenja max 6 sjedala po navedenoj cijeni

Obvezna doplata za zrakoplovne takse: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 650 kn

Treći ležaj: na upit

 

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* superior (Achilion, Alassia ili sl) u centru gradu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1190 kn(promjenjive su do puta),dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativne izlete, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 1.5 eur po sobi i po noćenju).

 

Atena putovanje – fakultativni izleti (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta): Sounion 140 kn, Argolida 300 kn (minimum 15 osoba)

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene (stanje listopad 2020): Akropola – 20 eur, Novi muzej Akropole – 10 eur, Arheološki muzej – 12 eur, Sounion – 8 eur, Mikena – 12 eur, Epidaurus – 12 eur; večera uz folklorni show na Plaki – 290 kn

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

 

Atena putovanje: minimalan broj putnika: 20

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Atena | 4 dana | Zrakoplovom iz Zagreba

Naša preporuka